Česlovas Iškauskas. Kada įžengsime į Marsą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kunis 2011-04-02 13:30
Na lietuvoje tikrai yra galvociu.. Ir imoniu yra pazengusio mokslo srityje. Prisideti turetume kuom, tikrai, gal ir istaigu nauju atsirastu, apsisaugotumeme nuo protu nutekejimo siek tiek. O kas del pacios keliones i marsa tai manau kad jei jau skristi ten tai rimtai pasirengus.. Mano nuomone skristi su moduliu kuri pastatyti marse primo issilaipinimo metu. kuriame butu generuojama elektra ir rezervai elektros. minimalios gyvenimo patalpos. Kad antrai kelionei i marsa butu galima skirti misa demesi tyrinejimui, o ne skraidymui is erdvelaivio i marsa ir is marso i erdvelaivi..
kikilis 2011-04-02 14:28
"Tai viena iš penkių planetų, turinčių kietą paviršių." Plutonas jau nebe planeta
kiesza 2011-04-02 21:50
Girdejau, kad mokslininkai dar karta pakeite planetos apibrezima pgal kuri plutonas vel atgavo planetos statusa
Rukis 2011-04-03 10:37
Iš kur girdėjai? "Viena boba sakė"? Niekas nesikeitė, o Plutonas taip ir lieka nykštukine planeta
Skunkas 2011-04-03 18:04
Spėju, kad jei į Marsą kas ir skris, tai nebent kiniečiai. Nes žmones ten siųsti yra prasmė nebent tik tam, kad pasimaivyti prieš kitas kosmoso agentūras (kaip ir amerikiečių skrydžiai į Mėnulį). O "normalios" agentūros (NASA. ESA, rusai) ten artimu metu siųs vien robotus. Jei paskaitysim apie dar šiemet rudenį NASA planuojamą paleisti laboratoriją (en.wikipedia.org/wiki/Mars_Science_Laboratory), apie kurią Česlovo straipsnyje kaži kodėl anei žodelio, tai pamatysim, kad aparatūrą jai rengia įvairių šalių mokslo institucijos - prancūzai, vokiečiai, ispanai, rusai. Lietuvos (pvz. mūsų technologinių universitetų) dalyvavimas tokio tipo tarptautiniuose projektuose - nedidukės, bet originalios tyrimų įrangos parengimas Marso paviršiaus robotams ar orbiteriams - visai neatrodytų neįtikinamai ar apgailėtinai.
rokazaz 2011-04-04 06:05
Nu idomu po kiek laiko ivyks idomesne ekspedicija i marsa Laukiam nesulaukiam.
Swift RR 2011-04-24 19:44
Liūdna, liūdna darosi kaip apie žmonių skrydį į Marsą kalbama kaip apie utopiją, mes tai jau turėjome būti padarę! Arba baigiantys tai padaryti!