Ar galime kontroliuoti sapnus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2011-04-05 13:28
gaila, jau seniai nieko nesapnavau. Apskritai, atrodo užsimerki, atsimerki ir jau rytas...
ornaz 2011-04-05 13:44
Tikrai geras jausmas sapnuoti tokį sapną, teko ne karta tai patirti:) pamenu vieną įdomesnį kartą, kai sapnavau, kad esu savo namo laiptinėje ir suvokiau kad sapnuoju, iškarto mintis šovė, kaip galiu tuo pasinaudoti ir ką nuveikti, kadangi buvau laiptinėje, sumasčiau eiti pas kaimynus neskambinęs į duris ir pažiūrėti kaip gyvena ir ką veikia, atidariau pirmas duris, o ten kaimynas su draugu geria arbata, pasisveikino ir toliau šnekasi, pasirodė nuobodu, išėjau.. einu per sekančias duris, o ten puseserė "gyena"... pradėjau su ja bendraut ir trumpam užsimiršau kad sapnuoju, vėliau prisiminęs sakau, kad čia ne tavo namai, tu juk Vilniuje gyveni, ir čia mano sapnas... ji atseit suprato. Grojo muzika pas ją.. sakau žinau šita gabalą (eidamas miegot pats pasileidau ją ) paskui aš jai sakau, bet jei aš dabar miegu, įdomu kokia poza, ant pilvo ar ant nugaros, o gal kokia galūnė užtirpus kad tokius sapnus sapnuoju, sakau palauk pažiūrėsiu... ir atsimerkiau savo lovoj... Tai buvo pietų miegas, ir manau vien tik dėl to kad ne gilus ir trumpas, susapnavau tokį sapną
Vector 2011-04-05 14:12
Idomu ar galima gristi prie to pacio sapno jai prabundi?
Azuolas 2011-04-05 14:23
Sykį sapnavau vieną įdomų sapną, kuris buvo toks įdomus, kad kitą naktį sapnavau to sapno "tęsinį" Sapnuoju beveik kiekvieną naktį. Esu daug kartų patyręs tą lucid dream. Praktiškai, jei sapnas ne košmaras, tai dažniausiai anksčiau ar vėliau suvokiu, jog sapnuoju. Tik, kai suvokiu, kad sapnuoju, tai gana greitai prabundu. (nors kartais to labai nenoriu būdamas sapne ) Gaila, kad dažnai sapnuoju ir košmarus. Pvz šiąnakt sapnavau, kad mane užpuolė šuo, o aš negaliu pajudėti Kai jau norėjo kąsti man į veidą, tai pabudau išpiltas prakaito.
Smilga 2011-04-05 14:38
Labai idomu.. Gan daznai sapnuoju samoningus sapnus, taciau niekad nepavyko ju taip vykusiai valdyti, kaip kad nupasakojo ornaz. Maniskiai labiau panasus i "stebejimo" busena. Tiesa pasakius pradedu vis dazniau atspeti kad sapnuoku net ir esant giliam sapnui. Isskyrus tais atvejais, kai sapne nevyksta nieko kas butu neiprasto. Jeigu sapnuoju buitine situacija, paprasciausiai nekyla itarimas kad kazkas ne to. Taciau jeigu skraidau, krentu, einu gatve nuoga :}} ir pan. visda imu apsvarstineti, kad tai pernelyg nerealu, kad butu tikrove. Pagrindiniai argumentai, kuriais grindziu, kad tai tik sapnas, yra atsakymai i klausimus "ar viskas matyti lyg per migla?", "ar nepamenu kuo visa si keista situacija prasidejo?", "ar tai is vis imanoma realybeje?". Ir kuomet viskas tarsi tampa aisku, jog tai tik sapnas, jis daznai ties tuo susivokimu ir pasibaigia (del to tokiu sapnu valdyt niekad ir neteko). Netgi ta akimirka jauciu apmauda kad sapnas taip ir baiges ji isaiskinus. Ir visa tai vyksta esant giliam miegui! Labai daznai pagalvoju apie si keista gebejima. Jausmas toks, lyg galiu valdyt to, kas realiai neimanoma valdyti. Bet pasirodo vis daugiau tokiu zmoniu atsiranda. Nors kaip kad straipsnyje rase, tam paaiskinimo nera, as esu beveik isitikinus, kad tam priezasti duoda intelekto lavinimas. Senais laikais zmones neturejo galimybiu dometis mokslu. O siame amziuje informacija zmogu pasiekia jam net nesistengus. Siandien mes zinom ir suvokiam kur kas daugiau, nei galejo musu seneliai. Galu gale, vien del to, kad buitis nebereikalauja is zmogaus tiek daug energijos ir pastangu, kaip kad kaimo laikais, jam vis daugiau lieka laiko apmastymams apie save, psichologija, klausimai eina vis gilyn ir vis sudetingesni. Is vienos puses tai gali nuvesti i depresija (juk kaip tik 21 amziuj pagausejo protiniu susirgimu), is kitos - zmonija gali lavinti, o laikui begant gar net ir paaiskinti, sapnus ;]
reality 2011-04-05 14:39
sapnuoja visi, tik ne visi atsimena. vaikysteje dazniau tekdavo pabusti sapne. tuomet labiausiai patikdavo skraidyti siaip tai apie samoninga sapnavima daug literaturos yra. viena is patikimesniu praktiku norintiems susivokti sapne, kad sapnuoji yra paziureti sapne i savo rankas. tarkim pabandykite dienos eigoje uzsistatyti zadintuva kas kazkiek laiko kad paziuretumete i savo rankas. nevisiems vienodai bet gana greitai issivysto iprotis kartas nuo karto paziureti i savo delnus. pirma karta kai sapne pamatysite savo delnus neziurekite i juos perilgai, dairykites aplinkui neuzlaikydami demesio ant konkretaus daikto, nes pabusite. stenkites suvaldyti emocijas. pirmus kartus buna sunku nes susivokus kad esi sapne uzplusta ispudziai ir iskarto prabundama.
Splatt 2011-04-05 14:55
Yra tekę vieną kartą susivokti sapne, kad sapnuoju ir daryti tai ką aš noriu, o ne matyti save kaip per kokį tv. Žiauriai geras jausmas, darai ką nori, gauni ką nori (tada su malūnsparniu labai užsinorėjau paskraidyti ). O šiaip tai, kaip ir kažkas čia sakė, kad dažnai taip būna, kai susivoki sapne, kad sapnuoji - tuoj prabundi... Biški sunervina.
ashirviskas 2011-04-05 15:04
man tai irgi gaunasi valdyti sapnus gana dažnai, o kad neprabusčiau tiesiog reikia sapne nieko nedaryti, o tiesiog ,,plaukt pasroviui'' ir nieko nekeist, o tada ir toliau darau ką noriu, tik kad nevisada sapnuoju, gal kas turi kokių gerų būdū sapnuot( tą kur žinau tai pats išradau, reikia galvoti apie kokį siaubo filmą ir stengtis būt persigandusiam. )?
Kupse123 2011-04-05 15:32
na nevisai taip, sapnuot galbut ir visi sapnuoja , bet nevisi atsimena, pvz vienas is tu as. Galiu pasakyt kad niekada neatsimenu ka sapnavau ir seip miegu kietai. Galbut karta i metus tenka kazkokia nesamone susapnuot (pvz eini gatve nieko nedarai, Tada supranti kad viskas cia miglota ar kazkas netaip ir iskart atsibundi)
Muskietininx 2011-04-05 15:45
Taigi, aš taip pat prisijungsiu prie jūsų gretų. Niekada nieko nepamenu. Aplinkiniai sako, kad net parėkauti sugebu, bent jau taip buvo anksčiau. O atsikėlęs negaliu pasakyti nieko. Ir taip visada, kol save pamenu. Miegu tikrai gerai. Visada miegodavau po 7-8 h. O dabar tą skaiąčių sumažinau iki 5-6 h. Taip miegu jau kelias savaites ir nejaučiu jokių nepatogumų. Visada atsikeliu pats, tik reikia prieš einant miegoti nutari, kada kelsiuos. Žadintuvas tik šiaip, dėl atsargos. Nes jį visada tenka išjungti jau atsikėlus. Atrodo su miegu man viskas gerai, bet sapnų taip ir nepamenu.
Azuolas 2011-04-05 16:13
O gal sapnavimui kaip tik nereikia gerai miegoti? O mane kamuoja nemiga. Miegu labai jautriai ir labai sunkiai užmiegu. O naktį visada bent kokius 2-4 kartus prabundu (ir kiekvieną kart užmigdamas tarp prabudimų vis kitą sapną sapnuoju). Tačiau labai dažnai sapnuoju (taip, kad pabudęs dar pamenu apie ką, ar bent faktą, kad sapnavau "kažką".) Kai visiškai neužmiegu (kartais ir taip būna), ar šiaip norisi gerai išsimiegoti prieš kokią svarbią dieną, tai geriu migdomuosius. Ir turiu pastebėjimą - užmigęs su vaistais daug rečiau sapnuoju. (Nors, aišku, priklauso nuo vaistų, gana įvairių rūšių jų teko "bandyti" ir skiriasi poveikiai.)
martys1103 2011-04-05 16:16
Duosiu patarimą: kai atsibundi, neskubėk keltis, pabūk užsimerkęs ir bandyk atsiminti ką sapnavai. Tu turėtum atsiminsi bent truputį savo sapno. Atkreip dėmesį į visas mintis, kurios šauna į galą, net jei jos yra nelogiškos- tikėtina, kad tai sapnavai. Bandyk abibūdinti kiekvieną sapno detalę žodžiais, taip sapnus įsiminsi geriau. Po kurio laiko turėtum pradėti atsiminti sapnus dažniau, jie bus aiškesni. Pats asmeniškai tai dariau ir tai padėjo- dabar atsimenu apie 2-3 sapnus per savaitę.
jur 2011-04-05 17:05
Jei domina, tai gana daug informacijos internete apie lucid dreaming. Vienas pirmuju dalyku, kuriuos reikia ismokti, butent ir yra atsiminti sapnus. Yra pilna metodu, kuriais tai galima lavinti. Zinoma jei tik yra noro ir valios
sabotan 2011-04-05 17:15
Aš irgi tokius sapnus sapnuoju ir gana dažnai va vakar sapnavau kad nušoviau Kim Čen Ira. Atsimenu kad užlipom trise ant stogo pasidejom sniperius du vienas matavo vejo greiti ir paskui isove draugas jis nepataike teko man saut na ir uzmusiau tada prasidejo gaudynes staigiai nusigavom prie automobilio vienas draugas sedo prie vairo jam pataike su kalasnikovu per galva o man pataike i peti. Nuo tuo laiko prasidejo visiska nesamone nes supratau kad sapnuoju staiga tarsi laikas sustojo as vaikstau ir jaciuos tarsi nematomas ,o veiksmas vyksta bet suletintai
Architektas 2011-04-05 17:15
Kalbant apie "valdomus" sapnus - juos patiriu nuolat, bet skirtingais suvokimo lygiais: t.y. kartais aiškiai suvokiu, kad miegu lovoje ir man niekas absoliučiai blogo nenutiks, kartais tą suvokiu dalinai, bet sapne tam tikros baimės išlieka. "Dalinai" sunku paaiškinti - atrodo, lyg arba suvoki arba ne, bet bent jau man dažnai būna, kad suvoki, bet tam tikrų sapnuojamų pavojų "vistiek bijai". O kas dėl pačio "valdymo", tai kai tik suprantu, jog sapnuoju, samoningai susikuriu mintimis visokių nesamonių, kaip įvairūs objektai ("pagalvoji - ir atsiranda Ferrar'is" ir pan.), skraidymai kūnu ore, teleportacija, daiktų judinimas mintimis ir pan. - ir tai yra tikrai smagu, tarsi tuo pačiu metu modeliuotum aplinką ir žaistum kokį kompiuterinį žaidimą tik "realiau". Tikriausiai ne man vienam taip.
MarkX 2011-04-05 17:24
Abejoju ar šie sapnai intelekto nuopelnas, nes kiek pamenu, sapnus kontroliuoti galėdavau dar būdamas mažas ir tikrai jokiais protiniais gabumais nepasižymėjau. Šiaip labai malonūs yra šie sapnai, ypač tie po kurių visą dieną jautiesi kaip nesavas. Pats miegu nuo 22h iki ~5h ir taip pat einu pogulio dieną apie pietus ar vėliau. Pastaruoju metu miegodavau su ausinėmis ir klausydavau lengvos trance muzikos, tai sakyčiau sapnai tapo intensyvesni, palikdavo geresnį įspūdį. Galbūt tai turi kokį sąryšį
Foxman 2011-04-05 18:29
Wow, kiek daug žmonių gali sapnus valdyt. Paskaičius komentarus labai užsinorėjo tokį sapną susapnuot . Taip įdomiai skamba, kaip žaistum kompiuterini žaidimą su virtualiais akiniais, tik dar viska jauti, pats įvykius "kuri" (nors to nežinodamas, kas dar labiau suteikia įdomumo) ir grafika absoliučiai tikroviška . Blemba užsinorėjau dabar eit ir pasistenkt kažką susapnuot
vitaltrix 2011-04-05 18:58
Sapnus atsimenu labai retai.Ir kartais iš tų atvejų pasiseka sapnus įtakoti.Beje sapną galima ir pratęsti,aš labai sunkiai atsibundu-iš trečio signalo.tai kol dar sąmonė pilnai neveikia ir būna labai miglota,tiesiog pafantazuoju apie tos nakties sapną-gaunasi pratęsimas.Gaila kad trumpas,antras žadintuvo signalas jau labiau sutrukdo.Vakare jau tas nesigauna.
Insomniakė 2011-04-05 19:49
Pastaruoju metu sapnuoju visiškas nesąmones, todėl būtų netgi geriau jei išvis neatsiminčiau ką sapnuoju, nei ryte regėt užsilikusius sapnų vaizdinius. Taip, pat nepamenu kada sapnavau kokį ilgesnį sapną, dauguma jų būna trumpi ir šokynėjantys. Tačiau kas apie sapnų valdymą ir suvokimą, tai suvokiu, kad sapnuoju nuo vaikystės. Netgi pamenu pirmą sapną kai tai atsitiko, o sapnavau, kad žaidžiu su kiemo vaikais kaip visad, ir mus užpuola kažkokie ateiviai Tada priėjo prie manęs kažkokia moteris, uždėjo ranką ant peties ir besišypsodama pasakė: ,,Nesijaudink, čia tik sapnas" Ir nuo šio sapno ilgą laiką negalėjau atsikratyt suvokimo jog sapnuoju, buvo, net pradėję nervint, nes kaip dauguma jau ir minėjo, pradėjus suvokt sapnus ir per daug įsijautus dažniausiai pabundama, taigi buvo labai malonu skraidyt, tačiau kai pakildavau aukštai vis tekdavo atsibust
dzedajus! ;D 2011-04-05 20:15
Iš kur tą paskutinę "nuotrauka" sufotošopinta traukė? ar tik ne iš 4chan ar dar kur nors http://knowyourmeme.com/memes/chubby-bubbles-girl Jei į tema, tai nustebau jog tiek daug žmonių sąmoningus sapnus sapnuoja, tikiuosi kadanors toki išvysti...