Izoliuotas protonas atskleidė savo magnetines paslaptis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2011-04-26 13:51
Ir dar daug atskleis paslapčių.. o visi big bangų ir kitokių teorijų įsikabine, kaip neginčijamos tiesos, raudonuos, jei dar bus gyvi..
kionig 2011-04-26 14:11
O man labai įdomu, į ką pats esi įsikabinęs ?
Anonymous 2011-04-26 14:54
į tai, kad žmonių žinios tiek pat didelės, kaip ir žemės masė visoje visatoje.. buvo mada tikėti dievu, bet praeina, dabar mada besąlygiškai pasitikėti mokslu, bei demonstruoti savo žinias.
kionig 2011-04-26 15:05
Tai kaip dabar suprasti tave ? Truks plyš visiem fizikam, mokslininkam, tyrėjam, astronam imti ir atsisakyti BB teorijos, vien dėl to, kad žinių per mažai ? Mokslas tavo žiniai - ne mada.
Indigo89 2011-04-26 17:03
Kai nesupranti ka kiti zmones kalba ir kokiu pagrindu daro pasirinkimus viskas ir atrodo kaip butu mada arba tu zmoniu nuomone, kuri yra lygiaverte bet kurio kito zmogaus nuomonei. Cia jo akimis ziurint.
kionig 2011-04-26 19:07
Tada tokiu atveju reikia vadovautis Occamo Skustuvo principu.
Anonymous 2011-04-27 00:04
Apie BB teoriją, tai čia išvis atskirą temą galima užvesti.. Be to yra mokslininkų kurie bando įvairias hipotezes ir visas naujas teorijas atranda bei pataiso senas tik dėl to kad netiki senaja.. Dėl mados.. kaip ateina mada mylėti gamtą, taip pat ateina mada netikėti dievu ar tikėti viskuom ką pasako mokslas.. Tipo mokslas sako, mokslas žino.. O tikrai taip visada nebuvo, tad gali ir sakyti, kad ne mada, nes žodis mada visiems asocijuojasi su sezono manija..
Anonymous 2011-04-27 00:14
Taip, dažniausiai žmonės netiki kažkuom dėl žinių trūkumo, bet ne apie tai kalba eina.. Nes kitu atveju aš galėčiau pasakyti, kad jei netiki dievu, tai tau trūksta žinių..
kionig 2011-04-27 00:34
Nu nesvarbu, mada, įsitikinimas, pažiūros ar kaip kitaip įvardinsi. Tikėti viskuom ką sako mokslas irgi reikia atsargiai, pvz kolkas man nėra įtikinama hipotezė jog mūsų visata ir kas joje yra tik holografija. Tarkim, kad ir tas pats LHC ir lemtingasis Higso bozonas yra mistika pakolkas, net ir pasiekus maksimalia LHC galią, gali būti taip ir nerastas tas bozonas. Bet ne dėl to, kad iš tikėjimo visą eksperimentą uždaris, bet atsiras proga surasti klaidas ir iš naujo ištirti. Gal sakau, ta madą taikai įprastiems žmonėms, tai tada taip, kur vėjelis papučia ten ir plaukia, o plaukia kur daugiau naudos sau gali gauti. Taigi mokslas mada nesiriame, kad šiandien taip, o rytoj vėl kitaip. Tai yra eksperimentai ir vieni patvirtina senuosius teiginius ir papildo arba sugriauna juos, tai va tokiu principu ir veikia mokslas. Mada šiame kontekste nelabai tinkamas žodis.
Anonymous 2011-04-27 01:23
Kad mokslas mada remtūsi, tai nesakiau ir su tuo net nesutikčiau.. Mada taikoma ne mokslininkams kurie turi savo sritį, o žmonėms kurie jų darbais tiki arba netiki.. dėl tikėjimo ir netikėjimo.. cituoju save: "Ir dar daug atskleis paslapčių.. o visi big bangų ir kitokių teorijų įsikabine, kaip neginčijamos tiesos, raudonuos, jei dar bus gyvi.." Paaiškinu: kvaila tikėti 100% ten kur mokslininkai mažai pažengę ir turi begales klaustukų.. Dar tik dalį saulės sistemos spėjo pažinti, o jau apie BB šneka ir leidžia vadovėliuose, kai tai tėra hipotetinė teorija.. O dabar pabūsiu geras, kaip niekada ir pakopijuosiu lietuvišką wiki, kuris parodys daugmaž "lygį".. Hablo dėsnis pagimdė dvi teorijas apie Visatos ateitį. Viena – pasiūlyta Georgijaus Gamovo (George Gamow). Kita teorija – Fredo Hoilio (Fred Hoyle). Faktai, paremti vėlesnių stebėjimų duomenimis, buvo palankūs Didžiojo sprogimo teorijai. 2007 m. gruodį kosmologo B. Wandelt'o paskelbta reliktinio spinduliavimo analizė parodė, kad dabartiniai visatos plėtimosi modeliai yra arba pernelyg paprasti, arba neteisingi, ir ateinantys metai bus skiriami tyrimams siekiant tai patikrinti. gaila tik iki 2007 metų lietuviškam wiki.. http://lt.wikipedia.org/wiki/Didysis_sprogimas Bėda, kad dauguma priima mokslines teorijas, kaip faktus, kai tai tebėra vystoma ir egzistuoja daugiau hipotezių.. Viena diena didysis sprogimas, o žiūrėk kitą dieną jau kas nors kitas.. kolkas manoma, kad turėk energijos ir "turėsi viską", labai čiki, bet ar būtinas sprogimas, kad atsirastų visata.. kodėl būtent kažkas turi atsirasti tik sprogimo momentu.. aš ir galiu kasdien išlaušti daug hipotetinių teorijų, bet tikrai neturėčiau tiek entuziazmo bandyti įrodyti moksliškai, nes kolkas tokius dalykus įrodinėti žmonijos žinios apie pačią visatą yra nepakankamos ir neaišku ar apskritai įmanoma sužinoti.. aišku mokslininkų darbas nėra bevaisis, kaip ir sakei bandymas gali parodyti ir klaidas kitose srityse.. bet aš apie tikinčius eilinius žmones.. kurie tuom tiki arba netiki ir tiek.. teorija buvo pradėta vystyti kada? ogi tokiais laikais, kai mano posakis, energija atsiranda iš niekur (vakuumo), o vakuumo forma yra elipsė, ir jis plečiasi greičiau nei išsisklaido energija.. arba žiauresnis, vakuumas plečiasi ir šika žvaigždėm.. arba įsivaizduok smegenų ląstelė yra planeta , o joje gyvenantys žmonės sako, kad va, bb teorija yra teisinga.. kai jų visata tėra tik smegenų dalis, o net ne visas kūnas.. ar tai kas už jo ribų.. ar būtinai visata privalo plėstis dėl sprogimo? net darželinukai sugalvotų begalę alternatyvų.. manau suprasit ką turiu galvoje.. aš kalbu ne apie mokslininkus, o apie žmones, kurie jų entuziastingai tiki vien iš mados, be logikos pasitikėti tuom, apart, tai kad pasakė mokslininkas.
Indigo89 2011-04-27 22:50
Tam tikram lygyje mum belieka tik tikejimas, kadangi galima prisigalvoti ivairiausiu teoriju apie smegenu interpretacija ir pan. Esme tame, kad daug tikejimu, sujungtu i viena kruva ir vienas kitam nepriestaraujanciu, pavirsta i zinias. Kuo daugiau tu tikejimu sudedi, tuo tvirtesne tavo pozicija tampa ir tuo tikresnis esi kad tu esi teisus. Zmones, kurie paima teorijas ir jas galvoje laiko atskirai nuo visu kitu ziniu (tokiu tikrai pazistu ne viena, netgi sakyciau daug), jie vartoja tokius zodzius kaip "mada", "nuomone" ir "poziuris" nes neivertina ziniu tarpusavio rysiu arba vertina labai pavirsutiniskai. Todel cia tik ju beda kad jie pasirenka neteisinga supratima. Bet jiem tai net ir nera beda, nes jiems tai itakos daug neturi. Todel nelabai sprantu kam apie tai daug sneketi isvis
Anonymous 2011-04-28 01:19
, todėl neaišku, kodėl dabar Visata plečiasi su pagreičiu ir kodėl kosmologinė konstanta tokia maža." Tai apie kokį dar big bangą šnekama? Buvo žmonės kurie tikėjo plokščia žeme, dabar yra žmonių kurie tiki BB teorija. 1 iš begalybės variantų, kad nesuklydo. Dauguma žmonių žino, kad moksle yra labai gerų teorijų, bet nelabai supranta kurios yra geros, o kurioms dar daug metų kakoti iki tiesos. Todėl tikėjimas ateina iš mados, nes visi tiki, tai ir aš tikiu, o nė menkiausio supratimo apie tai neturi. Daug madingiau yra aiškinti BB teoriją nei apie dievą, o seniau buvo atvirkščiai, ateis laikas ir BB teorija subliukš, kaip dievo iliuzija.. Dievo teorija laikėsi ne vieną tūkstantį metų.. Ateis laikas ir BB teorijas taps dievo padėtyje. Kodėl subliukš, paaiškinau viršuje, kai kalbėjau apie begalybę. Mokslininkas = dažniausiai protingas žmogus. Daktaras + Mokslas = sveikas žmogus. Kunigas + Dievas = mirtis. Įrodymas, kad mokslas daro gerą ir yra naudingas, bei suveikia, todėl atėjo mada besąlygiškai tikėti viskuom ką sako mokslas ir ignoruoti kunigus. Štai todėl per tikybos pamokas vaikai užduoda provokuojančius klausimus, o per fizikos tyliai sėdi ir kauso.
ZydriusX 2011-05-02 12:08
nevartokit tokio žodžio "iššaukia" - netaisyklinga. Pakol, nelyginant mažyčiai magnetai - irgi abejočiau taisyklingumu.