Ar egzistuoja juodosios skylės, senesnės už Didįjį sprogimą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Augink pats! 2011-05-15 12:54
Mano anglies molekulė atkeliavo 10mlrd šviesmečių, teoriškai, mano dalelės egzistuoja begalybė metų, kadangi jos visuomet išsisklaidydavo, susijungdavo... ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
alkaponas 2011-05-15 15:31
nera nei materijos nei anti-materijos! Yra matematika. Viskas yra vieno didelio algoritmo ar ju junginiu visuma. Absoliuciai viska kas supa mus, matomo ir nematomo yra matematika. Visa ka zmonija suprato ir ishsiaiskino paverte skaiciais, o ko dar nesupranta pavers ateityje. ir tai jau tam turi paruose ar ruosia hipotetines teorijas su ishskaiciavimais. Tai kodel tada nesugebama paaiskinti didziojo sprogimo kilmes? Kodel mokslines teorijos sako kad pacioje didziojo sporgimo pirmineje stadijoje buvo tik vienas matmuo, veliau du, dabar trys ar netgi daugiau... ? Galbut tai tik mokslininku sapaliones ir fantazijos vaisius, bet tiek pat procentu yra kad tai gali buti ir tiesa. Viskas yra kur kas paprasciau nei zmones bando kapstyti. Bandom ieskot dievo, aukstesnio proto, visa ko tverejo. O is tikruju zmogus yra sukurtas pagal zmogaus atvaizda, bet neneigiu kad ir dievo. Kur link as suku. O gi link to kad mes esam savo paciu kuriniai. Tiksliau kopijos. Dabartinis skaiciavimo masinu, kompiuteriu, ar robotu pajegumo didejimas prives prie to, kad ateis diena kai turesim tokias intelektualias ir galingas masinas kurios sugebes apdoroti neaprepiama kieki duomenu, galbut net ir be galo daug. Su sia galia zais zmones. Kurs virtualu pasauli, modeliuos kasdienybe nuo atominiu sprogimu reliose vietovese iki kvarku, neutrinu ....... Perrasines istorija keisdami viena is milijardo veiksniu. Ir tai darys vel ir vel ir vel, vien is smalsumo. Analizuos masiu ir individu elgesio modelius, jausmus ir aikys tai reklamoje. Trumpiau tariant modeliuos ir analizuos viska kas tik yra ymanoma, nes smalsumas ir pazinimo troskimas yra tas variklis kuris varo moksla pirmyn. Visi surinkti duomenys bus saugomi ir naudojami tol kol nebus pradeta vykdyti projektas "VISATA" Ir zmones prades kurti algoritma ar programa kuri modeliuotu visata nuo maziausiau mum dabar nezinomu daleliu iki bendro VISATOS vaizdo. Vienas is variantu, kad tuo metu zmones dar nezinos didziojo sprogimo priezasties, ir visatos ribu. Todel VISATOS modeliavimas vyks nuo vieno tasko ir plesis iki zinomu ribu. Taip bus sukurta analogiska "beveik reali" visata kurioje ir GYVENAM mes. Kas paneigs, kad mes nesam sekancios "VISATOS" kurejai ir kad galimi musu kurejai taip pat nebuvo sukurti. Tai parodo kad is galybes sukurtu visatu yra tik viena tikra. O sansu kad reali visata su realiais zmonem yra musu yra 1 is galybes !
KarolisS 2011-05-15 15:38
Ir vėl jie su tuo spamu, kuris eina per visus žiniasklaidos tinklapius komentaruose...
Otto 2011-05-15 16:08
? O gal radai formulę, kaip skaičiuoti NIEKĄ? Būtu įdomu pamatyti .
alkaponas 2011-05-15 16:35
apie koky cia spama kalbi ?
Otto 2011-05-15 17:36
Gal būk toks malonus ir sumodeliuok man NIEKĄ. Ar dar nepastebėjai, kad tavo postas- visiškas absurdas?
Sarunas 2011-05-15 18:33
Tu bent pats supranti ką bandei čia parašyt? Nes man visiškai nesiriša kas antras tavo sakinys tarpusavy. O kai kurie teiginiai kertasi netgi su elementaria logika. Kaip jau kažkas rašė, kaip tu įsivaizduoji NIEKĄ? Nes niekas tai nebuvimas absoliučiai betko. Tai reiškia, kad neegzistuoja ne tik materija, bet ir dėsniai, dimensijos ir t.t. O jeigu tai neegzistuoja, tai ir negalima taikyti jokios matematikos, nes ji neduotų jokių rezultatų (atsakymų).... Ir viskas... Čia matematika labai paprasta negalima apskaičiuoti to ko nėra.
Anonymous 2011-05-15 19:22
lol, iš didžiojo sprogimo teorijos, tai kaip maximum tik maža atkarpėlė visos visatos esmėje ir sistemoje, jei apskritai didžiojo sprogimo hipotezė yra teisinga, kuom galima smarkiai sudvejoti dėl didelių spragų ir "tuščių, bei nepaaiškinamų" laiko tarpų.
zamolskis 2011-05-15 19:46
joks ten ne didysis sprogimas buvo, tiesiog sprogo kazkuri juodoji skyle (matyt tiesiog retas ivykis). tai kad dauguma galaktiku nuo musu tolsta dar nereiskia visos visatos pletimosi. musu stebima visatos dalis greiciausiai tiesiog per maza tokio masto reiskinio riboms uzfiksuot.
Anonymous 2011-05-15 19:50
o vis dar yra žmonių kurie aklai nepasitiki hipotetinem teorijom ir mąsto savo galva. Šaunumėlis. Nes prieš kokį mėnesį man draskė akis, kad nepasitikiu tokiom hipotetinėm teorijom
GTRooTube 2011-05-15 20:26
Žmogui suprasti visatą yra sunku, nes žmogus negali suprasti fizinio kūno begalybės. Kitaip tariant ar už visatos kas nors yra?
Anonymous 2011-05-15 20:29
Teko skaityti, kad žmonės kurie dažnai galvoja atsakymus į tokius klausimus, kaip "kur yra pasaulio kraštas?", tai gali išprotėti.
zamolskis 2011-05-15 22:48
man atrodo reiktu ne kazkokias didziojo sprogimo teorijas pritempinet, o pvz modeliuot juodasias skyles ir ju tarpusavio saveikas. duomenu analizei juk jau turima nemazai. reikia ieskot atsakymu i tokius klausimus - kokio maksimalaus dydzio juodoji skyle gali but, kas ivyktu susidurus dviems skylems kaktomusa ir panasiai. o ka turim dabar? kazkokius nusisvaigimus apie skyliu senuma, isradinejamos baltosios skyles ir toliau masiskai nusisnekama. koks nors kaimietis nuo plugo nupirkus jam alaus geresniu teoriju pavarytu...
Laiqualasse 2011-05-16 02:21
Nes, savaime suprantama, kiekvienoje šalyje tik 6 žmonės nemoka žaisti krepšinio, keli šimtai - valdyti valstybės ir dar vienas ar pora - dainuoti (bet tai tik gegužę galioja). Atrodo, kad mokslinių tyrimų daryti irgi nemoka tik tie, kurie tam paskyrė didelę savo gyvenimo dalį.
Anonymous 2011-05-16 07:34
Man rodos, kad Jis norėjo pasakyti, kad VIETOJ didžiojo sprogimo spėlionių, mokslininkai galėtų daugiau skirti dėmesio juodųjų skylių analizavimui su jau turimais duomenimis. Bet asmeniškai manau, kad juodųjų skylių srityje dar bus labai daug pakeitimų ir galbūt ateityje iš esmės pasikeis požiūris į jas. Be to ten irgi nemažai hipotezių, bet kaip jau Laiqualasse paminėjo, tai dauguma mokslinių tyrimų prasideda nuo kilusių minčių - spėlionių.
Laiqualasse 2011-05-16 12:48
Visko gali būti. Bet tie pokyčiai nebus priimami vos koks nors "artojas, gavęs alaus" sugalvos, kad gal viskas yra visai kitaip
Nightbringer 2011-05-16 19:56
Ir ar visata iš vis turi pradžią? Ar visata nesudaro dar vieno, didesnio kūno, kaip galaktikos, sudaro pačią visatą? Kur viso ko, kraštas? Iš šiuos klausimus, vargu ar žmogaus protas kada sugebės atsakyti. Teks remtis kitų rūšių nuveiktu darbu, išpažinti dievą, apskritai ignoruoti klausimą ar pripažinti, kad žmogus niekada pilnai nesuvoks atsakymų, kurie yra daug toliau už jo pažinimo ribas. Kaip ir viduramžiuose, žmonės nežinojo koks pasaulis ėsti už gretimos kalvos, taip ir męs dabar. Galbūt kitų akimis, męs esame ne kas daugiau, nei analfabetai, kurie įkalinti savo planetoje, vos tik pradeda pažinti juos supantį pasaulį. Ir kaip žmonės, ką tik įžiebę ugnį, stebimės jos galia, bei naudingumu. Galime be galo, be krašto fantazuoti apie technologijas, bei galimybės laukiančias mūsų ateityje (kaip panašiai darau ir aš pats), bet faktas tas, kad žmogus nėra apdovanotas gabumais, narplioti tokius painius klausimus, kaip šis. O atsakymai į juos, gali būti dar labiau gąsdinantys ir nesuprantami, kad juos galėtume priimti ar realiai išnaudoti.