Statistiškai Lietuvoje - 3 milijonai gyventojų. Ar tikrai? (Komentarai, video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-05-17 12:56
tai aisku kels mokescius kas be ko.daugau nieko ir nemoka galetu uzspashikas buti primijeras
kionig 2011-05-17 13:09
Na ir ką p. Unytas darytų su tokia rašyba net ir esant Uspaschikui ?
andriulis 2011-05-17 13:56
Ka reiskia kubiliaus zodziai: "(Per pastaruosius metus) šimtu tūkstančiu gyventojų sumažėjo dėl natūralių priežasčių"? Cia sakoma, kad del mirties ar kaip? Gerai vakar Kuodis pasake, kad politikai megsta akcentuoti jog del naturaliu priezasciu, mol toks dabar amzius, kai visi juda. Nors paziurejus estai ir visos kitos ES salys tokiais tempais nebega is savo salies. Tai galima teigti, jog emigruoja ne del naturalios priezasties, o del salyje esancios padeties. O padetis tiek politini, tiek kulturine, tiek kokia bepaimsi tragiska arba gendanti.
plex 2011-05-18 18:32
O ką jūs mokat be valdžios keikimo? Pas mus situacija tikrai labai panaši į Latviją ir Estiją, bet jų piliečiai kažkodėl taip masiškai nebėga.
blizzard 2011-05-18 21:28
JO jo labai panašūs mes į estus o tu bent buvai toj estijoj? kalbėt paparasta, mes jau kokie metai ar dveji kaip atsiliekam nuo kitų baltijos šalių. o ir jų piliečiai nebėga todėl kad ten situacija žymiai geresnė. Estai išvis atsiplėšią tiek nuo mūsų tiek nuo latvių. Kur tau nebėgs kaip visą dieną ari už 80lt kaip jautis o kai reik nueit į parduotuvę tai nė batų nė normalių džinsų už tiek nenupirksi.. Atrodo nemažai į dieną 80lt, bet vis tiek prieini išvadą kad taip dirbant pinigų tik virvei nebūtų gaila..
Jusc 2011-05-18 22:48
Kiek zinau, sostineje ir aplama didziuosiuose miestose buna geresne gyvenimo kokybe nei kaimuose ir mazuose miesteliuose. Kazkur neseniai skaiciau, kad Vilniaus populiacija nemazeja ir islieka mazdaug tokia pati. Sakykime, kad tas pats yra su Talinu ir Ryga. Talino ir Rygos populiacija sudaro atitinkamai mazdaug 1/3 Estijos ir Latvijos populiaciju, o Vilniaus tik apie 1/5(ar 1/6) Lietuvos populiacijos. Taigi gaunasi, kad Lietuvoje didesne dalis gyvena ne sostineje taigi ir vargingesnese vietovese, todel tai dalinai gali paaiskinti Lietuvos didele emigracija. Aisku butu gerai jeigu patikslintumet kanors cia, nes neturiu daug laiko, taigi ir nepatikrinau visu faktu, tiesiog norejau imesti savo kelias minutes formuota nuomone
blizzard 2011-05-19 15:37
Nu bet kažkodėl emigracija į vilnių ar kitus didmiesčius irgi netokia jau didelė Sunku ir miestuose.. Kaip tik dabar dar kokiam akime darbo galima rasti, aišku sunkaus, bet kas kokias sodybas nusipirkę pilna darbo kurį gali pasiūlyti. Pas kokius ūkininkus gal kur galima rast medelynuose ar dar kur panašiai. Na o ką tu mieste rasi? verslas miręs skaityk, vadybininkų pilna, reikalavimai darbo dideli, užmokestis mažas, o ir pretendentų pilna, jeigu kažką ne taip pasakysi išmes tave ir toliau būsi priverstas ieškot..
rwc 2011-05-19 16:48
Auštrevičiui derėtų patylėti arba nevynioti žodžių į vatą. Iš vidutinių miestų didžiausia specialistų emigracija į Vilnių, provincija dirbtinai smukdoma. Tarkim man, savo mieste nebeturinčiam ką veikti - vienodai rodo, ar kraustytis į Vilnių, ar į Dubliną, Londoną, Briuselį. Turint pasirinkimą, belieka emigruoti. Padėtis gal nebūtų tokia bloga, jei ne valdžios požiūris. Ateina mokesčių inspektorius ir tiesiai šviesiai "kaip čia yra, kad turite skyrių keliuose miestuose ir užsienyje, bet neturite ofiso Vilniuje". Basliu per galvą jam trankyk, kad ne visi nori gyventi Vilniuje, kad kituose miestuose taip pat yra protingų žmonių. Nekelsiu savo ofiso į Vilnių, Zuokai ir Kubiliau, jei kelsiu - tai užsienin. O jei klerkai toliau dėl to kabinėsis - apskritai iškelsiu verslą su visais darbuotojais kur nors į Serbiją. Taigi kur tas dvimiestis, kur ministerijos Kaune, kur ta plačiai apdainuota regionų plėtra? Viskas daroma priešingai. Net ir Barclays savo inžinierius patupdė į dangoraižį prie Neries. Kituose miestuose dygsta nauji stadionai ir arenos... o kas toliau? Tuoj nebus kam tose arenose lankytis, arba lankysis jose vien nusmurgėliai, nes dirbantys ir pasiturintys išsikraustys kitur. Dauguma - visai ne į Vilnių. Kad ir kaip zuokulos norėtų visus susikviesti į portugalyną, dauguma rinksis tikras Portugalijas.