Įsigykite kvantinį kompiuterį už 10 milijonų dolerių  (4)

Taip, jums nepasigirdo – Kanadoje įsikūrusi kompanija „D-Wave Systems“ siūlo įsigyti pirmąjį komercinį kvantinį kompiuterį. Tiesa, kompiuterinių žaidimų su juo nepažaisite, o 10 milijonų dolerių kaina įkandama bus toli gražu ne kiekvienam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„D-Wave Systems“ teigimu, jos gaminamas „D-Wave One“ yra pirmasis rinkoje komercinis kvantinis kompiuteris. „Kodiniu pavadinimu „Rainier“ pramintas procesorius, naudojamas „D-Wave One“ sistemoje, yra sukurtas vienai vienintelei matematinei operacijai atlikti, kuri yra žinoma diskretinio optimizavimo pavadinimu. Šiai užduočiai įveikti procesorius naudoja vadinamąjį „kvantinio atkaitinimo“ metodą [angl. quantum annealing, QA] metodą, kai uždavinio sprendimo procesas paspartinamas naudojantis kvantiniais reiškiniais“, – gaminiui skirtame blog'e rašo vienas kompanijos vadovų Geordie Rose.

„D-Wave One“ procesorius susideda iš 129 kubitų, arba kvantinių bitų, ir išskyrus jau minėtąją optimizavimo operaciją, daugiau jokių kitų veiksmų neatlieka. Taip pat nedetalizuojama, kokiu būdu yra palaikomas 129 kubitų sistemos stabilumas ir kokia jų susiejimo struktūra. Kitų laboratorijų ir įmonių kuriamos kubitinės sistemos yra gerokai kuklesnės, tad ne visi nori sutikti, jog kompanijai išties pavyko suvaldyti 129 kubitus. Likusi programinės įrangos dalis vis dar įgyvendinta naudojant standartines kompiuterių sistemas. Visą sistemą galima naudoti kaip itin našų dvejetainės informacijos klasifikatorių. Dirbtinio intelekto kūrimas ir tyrimai yra viena iš perspektyviausių tokio klasifikatoriaus pritaikymo sričių. „D-Wave“ internetinėje svetainėje pateikiama labai mažai informacijos apie minėtąją naujovę, tačiau šios srities specialistai neabejotinai žinos sistemos potencialą. Vienintelė smulkmena – „D-Wave One“ kainuoja 10 milijonų dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (4)