Bėgimas atbulomis – nauja metodika norintiems numesti svorį (Video)  (0)

Britų bėgimo ekspertas Karlas Twomey tvirtina: kad treniruotės būtų veiksmingos, į priemonių arsenalą reikia įtraukti bėgimą atbulomis, rašo „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, tokio bėgiojimo metodo praktikuotojo nuomone, bėgimas atbulomis leidžia sumažinti smūgių, kuriuos patiria stuburas ir sąnariai, stiprumą. Be to, taip bėgiojant kalorijos deginamos daug veiksmingiau (iki vieno penktadalio daugiau kalorijų nei bėgiojant standartiškai).

K. Twomey pradėjo bėgioti atbulas, kai rugsėjo mėn. ruošėsi maratonui. Jis pasakė pajutęs, jog taip bėgiojant neigiamas poveikis keliams buvo mažesnis. Galiausiai maratoną jis įveikė bėgdamas atbulomis.

Jo teigimu, tai ne tik padėjo išvengti traumų, bet ir sustiprino pusiausvyros pojūtį, ištreniravo periferinį regėjimą bei raumenis. Dabar toks bėgimo būdas išpopuliarėjo, ir rugpjūčio mėn. Mančesteryje įvyks bėgimo atbulomis varžybos.

Įdomu tai, kad gydytojai į tokį bėgimą atkreipė dėmesį dar aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, rekomenduodami jį traumas patyrusiems sportininkams. Fizioterapeutai patvirtina, kad bėgimas atbulomis sumažina sąnarių apkrovą, todėl taip sportuoti galima reabilitacijos po kelių ir nugaros traumų metu.

O Oregono universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad žmonėms, bėgantiems atbulomis, reikia judėti greičiu, kuris prilygsta 80 proc. įprastų bėgikų greičio, kad gautų tokią pačią apkrovą ir visus teigiamus treniruotės aspektus. Savo ruožtu, Pietų Afrikos Stelenbošo universiteto ekspertai įrodė, kad „atbulinis bėgimas“ gerina širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.

Bėgimo atbulomis varžybų organizatorius Jamesas Bamberis tvirtina, kad vos vienas ratas stadione, kurį įveiksite bėgdami atbulomis, atstos šešis ratus, kuriuos nubėgate įprastai. O šimtas žingsnių atbulomis suteikia tokį patį poveikį, kaip tūkstantis žingsnių į priekį.

100 metrų sprintas bėgant atbulomis atrodo štai taip:

O nuotaikos praskaidrinimui – nuotaikingai susuktas vaizdelis iš „atbulinės lengvosios atletikos“ varžybų :)


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)