Žmonės tiesia pagalbos ranką nykstančiai velnių rūšiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Domaz 2011-05-25 21:11
Reikia iszudyti, atskirti nuo sveiku, visus siuo veziu sergancius padarelius ir nereiks perdaug galvos sukti.. Cia dar vakcinas kazkokias isradines..
Dvigubas nulis 2011-05-25 21:31
Kokia garantija, kad bus išskersti visi sergantys? Visos pastangos nueitų veltui nepastebėjus bent vieno užkrėsto gyvūno. O vakcija būtų naudingesnė tuo atveju, jog ji užkirstų kelią galbūt ateityje pasikartojančiajam užkratui. Niekas nėra garantuotas, jog tokia genų seka pasikartotų dar kartą ir viskas prasidėtų nuo pradžių.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-05-25 22:16
Labai radikalus pasisakymas. Įdomu ar Jūs pats to asmeniškai imtumėtės?
faktas 2011-05-26 01:53
Visos pastangos nueitų velniop ir bent vienam nesuleidus vakcinos. Beje kol tą vakciną išras, tai ir išmirs jie greičiausiai. Vėžys yra ne koks gripas. Ateityje toks atvejis tikrai nepasikartos. Vėžys yra daugiapakopis procesas. Nuo vienos mutacijos vėžys neišsivysto. Ir šiaip ta vakcina turėtų būti ypač specifinė, naudojant nano-daleles. Norint ją naudoti reikėtų atlikti daugybę milijoninių eksperimentų nustatant, ar vaistai nepaveikia kitų ląstelių, koks efektas palikuonims ir t.t. Tokios vakcinos kaina būtų milžiniška ir bent kiek kitokiam vėžiui ji jau netiktų. Ir dar viena staigmena iš pačių vėžinių ląstelių. Jų genomas yra ypač nestabilus. Jos mutuoja neprognozuojamomis kryptimis ir labai greit atsiras vaistams atsparios ląstelių populiacijos. Realiausias problemos sprendimo būdas - rezervatai ir daugiametis nepertraukiamas užkrėstų naikinimas natūralioj aplinkoj.
Donatas1 2011-06-03 17:59
Labai mieli gyvuliukai, pritariu, kad reikia veisti juos rezarvatuose, sveikus talpinti į rezervatus, o sergančius naikinti. Po keliasdešimt metų nuo tada kada išnaikinti jie bus naturalioje aplinkoje galima bus vėl juos atgal suleisti į naturalią aplinką.