Maistas iš mikrobangų krosnelės: ar žinome, ką valgome?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nzn 2011-05-30 10:38
Gal nereikėtų į tokį puslapį dėti psiaudo mokslo straipsnių? Žiūrių visiškai suprastėjo lygis.. Vietoj tokių nesamonių geriau įdėtumėt normalų mokslinio pažinimo straipsnį apie mikrbanginių veikimo principus? O tai dabar atrodo, kad tik debilams gazdinti skleidiat info... kaip ir visi kiti delfiai ir panašiai..
Hmz 2011-05-30 10:51
"Radiosteziologas Jonas Jukonis" mane pribaigė "Radiostezija" tėra įvairių šarlatanų naudojamas būdas virgulės, vielinio rėmelio ar svambalo pagalba nustatinėti "geopatogenines zonas", "blogas energijas" ir "auras".
forestbird 2011-05-30 11:11
Straipsns visai patiko. Komentatoriai laikosi nuostatos jei nesuprantu ir nepamatuoju tai nesamonė . Plėskit akiratį
immortallt 2011-05-30 11:15
foresbird, kalba apie tai, kad tai sarlatanu lygio straipsnis, kur zmones siekia populiarumo arba atstovauja kieno nors interesus. Nes apie mikrobanges esu skaites tiek teigiamu, tiek neigiamu atsiliepimu. Kadangi niekas nepadare tyrimo iki galo rimto, tai ir sakyt nieko negalima. O visada ka nors blogai galima padaryti tyrimo eigoje - pvz per maza imtis. Arba klastoti rezultatus.
Rukis 2011-05-30 11:35
su tuo vandeniu tai... Geriau būtų palaistę vieną augalą pakaitintu ant viryklės vandeniu, kitu - iš mokrobangės. Čia dabar taip gaunasi, kad vienas iš čiaupo, kitas iš mikrobangės. Galbūt pakaitintas vanduo ir po to atvėsintas truputį skiriasi nuo šulinio vandens? Kažkoks keistas tas eksperimentas
bronius 2011-05-30 11:37
Nuotraukoj ne mikrobangė
enternald 2011-05-30 12:43
Tavo "tyrėjai" laikosi nuomonės: nesuprantu, tai reikia parašyti kokį straipsnį, dar kokį paaiškinimą sukurti. Tada tie "tyrėjai" pasidaro lentelę: paaiškinime yra žodžiai: Žemės magnetinis laukas +1 balas Žodis "kvantinis" +1 Bioenergetinis laukas +1 Elektromagnetinė spinduliuotė +1 Holografija +1 {TODO: papildyti žodžių sąrašą} Parašyta remiamasi astrologija, virbų sukimu apie pakaušį +1 Parašyta, kad korporacijos/ateiviai/vyriausybė/mokslininkai(išsirinkti vieną ar kelis) slepia tiesą +2 Tema jau nagrinėta šiame tinklalapyje: http://www.davidicke.com/ +2 Susukti "aktyvistinį" filmuką: +10 Įkurti forumą, išbaninti visus skeptikus ar bet ką kas pavadina tave neteisiu: +10 Gauti straipsnį delfyje +1 Aš remdamasis tokia lentele irgi galiu be problemų straipsnį parašyti.
faktas 2011-05-30 13:04
Vengiu mikrobangių maistų ne tiek dėl sveikatos, o dėl skonio. Man žymiai skaniau maistas pašildytas keptuvėj. (-: kitą vertus neseniai skaičiau, ką daro teflono trupiniai patekę į žarnyną... )-:
Mindaugasg 2011-05-30 13:29
Viską apie straipsnį pasako atsitikimas, kai pacientui buvo perpiltas pašildytas mikrobangėje kraujas. Pirma, tai aš nelabai tikiu, kad gydytojai galėtų būti tokie idiotai, bet jei jie tikrai taip padarė, tai nieko keisto, kad žmogus numirė. Ir ne prie ko čia mikrobangė. Tas pats būtų, jeigu kraują neatsargiai šildytum bet kokiu kitu būdu. Jeigu kažkurioj daly temperatūra pakilo iki 42 laipsnių, reiškia denatūravo baltymai ir ląstelės numirė.
immortallt 2011-05-30 14:09
O butent ta ir daro mikrobange - sildo viena taska. Kitas dalykas, kas gali garantuoti, kad kraujas buvo tikrai tinkamas ? Ir taip pasitaiko atmetimo reakciju. (taip virsuje tikrai ne mikrobange, ten paduoda karsta ora).
_alvydas_ 2011-05-30 14:10
Gal kas antras turi tą mikrobangę ir gali išbandyti taip apdoroto maisto ir vandens poveikį ant savo augalų ir naminių gyvūnų. Nežiūrint to nėra patikimų duomenų. Keista.
femto 2011-05-30 16:47
Su tuo krauju tikrai kazkoks absurdas. Kokie buki daktarai turi buti, kad kazka tokio atliktu. Su vandeniu pritariu ansktesniems komentarams. Technologijos.lt jau iprasta, kad tarp straipsniu buna balansas: pasirodo gan neblogas straipsnelis ir gan blogas.
nzn 2011-05-30 16:53
Kiek atsimenu, mikrobangu krosneles ideja gime po to kai buvo atrasta, kad mikrobangos veikia vandens molekules, perduoda joms energija. Trumpai tariant uzkaitina vandeni. Tad jeigu i puoda idesi kokio maisto pakaitinti, ir padesi ant ugnies, tai lygiai taip pat uzkais, kaip ir mikrobanginej idetas tas pats maistas, kuris bendrai ikaitintas bus mikrobangines ikaitinto maisto sudetyje esancio vandens. Koki poveiki temperaturos padidinimas ir kaitinimo laikotarpis padaro maistui, jo sudedamosios dalims, vitaminams ir kita... tai kitas reikalas. Lygiai taip pat galima parasyti, ant kiek daug savybiu ir vitaminu praranda, kiek kancoregeniniu medziagu susidaro, verdamas ar kepamas maistas. Realiai puode virti maista netgi nesveikiau turetu buti nei mikrobanginej (kaitinti)..
Muskietininx 2011-05-30 16:54
O kodėl gi ne ? Skaitytojas pats gali atsirinkti tinkamą informaciją nuo pakankamai neaiškios. Diskutuoti tokiomis temomis visada būna įdomu, nes atsiranda koks nors tikintis panašia informacija visiškai aklai. Tai lavina kritinį mąstyma, leidžia į viską pažiūrėti plačiau, nes labai dažnai komentarai būna daug įdomesni už straipsnius.
Nerkus 2011-05-30 18:14
mikrobandu krosneles ideja gime kai kazkokiam amerikonu karininkui, dirbanciam prie radaro, kiseneje istirpo sokoladas. atrodo 1946m
Shell32 2011-05-30 20:15
Pasiūlymas technologijos.lt redakcijai: sukrkite straipsnių kategoriją "Pseudo-mokslas", nes autoriai susipainioja ir talpina straipsnius prie "Žmogus ir medicina". Klaidinami skaitytojai ir gaišinamas jų laikas.
KarolisS 2011-05-30 21:27
Nu joooo... Kur eina technologijos.lt... Negana to, kad apsikrovė reklamom, kad turinio matyt neina, tai dar pradės tokius straipsnius talpint...
Giedrius- 2011-05-30 21:31
Kaip ir sakė, elektromagnetinės bangos virpina vandens molekules, o judėjimas kaip žinom yra šiluma, taigi maistas pašyla tiesiog iš to šylančio vandens. O ant viryklės maistas šildomas infraraudonaisiais spinduliais einančiais nuo ugnies ir įkaitusios keptuvės, tad virpinamos yra visos molekulės, kartu ir vandens. Štai ir visa mistika.
dzedajus! ;D 2011-05-30 21:40
Atidziau perskaityk straipsnio dali kurioje rasoma kaip mikrobangine pasildo maista ir tada daryk isvadas kas sveikiau ar nesveikiau.
marcaz 2011-05-31 09:04
Ir is vis: "...penkias dienas į tuščią skrandį gaudavo žalio pieno, pašildyto ant viryklės pieno, pasterizuoto pieno, pakaitinto mikrobangų krosnelėje pieno.." - jau vien tokie 'testai" parodo, kad sitie "faktai" negali buti vadinami faktais Tipo vienas gauna ZALIO pieno pasildyto ant virykles, o kitas PASTERIZUOTO pieno pasildyti mikruskej. Kas per nesamone, turetu arba abu ZALI but, arba abu PASTERIZUOTI. To pasterizuoto., net i mikrobange nereiktu kisti, speju kraujo "tyrimai" parodytu pasikeitimus. Bet del vieno aisku, kad mikrobangej pasildytas maistas skoni TIKRAI pakeicia ir neigiamos itakos tikrai yra, bet kol patogumas > kenksmingumas, tol = nebus normaliu nepriklausomu tyrimu )