NASA siunčia žvalgą į su Žeme galintį susidurti asteroidą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-05-31 19:43
Įdomiausia kad net nėra ieškoma lėšų kurti gynybai prieš tokius objektus. Neturim jokios potencialios technologijos kurios pagalba galėtume apsiginti nuo tokių asteroidų, na nebent JAV su savo lazeriais, bet galingumai turi būti žymiai didesni.. o dabar tik koks atsitrenktų ir problemos būtų didelės..
Romanas 2011-06-01 12:21
Taip, bet yra ne mažai technologijos, kurių pagalba nustatomi žemei potencialiai pavojingi asteroidai dešimtis metų iki priartėjimo prie žemės. Manau jei jau atsirastų grėsmė, per tą laiko tarpą (nuo asteroido adradimo iki pavojingo priartėjimo) tikrai spėtų sukurti ginybinės priemonės prieš tokius "kenkėjus".
IrmantasLTU 2011-06-04 11:31
Ne visus povingus zemei objiektus pastebi yra tokiu steroidu ,asteroidu ,kuriu net nepastebi , nes ju pavirsius toks kuris atsipindi 5% saules sviesos ,arba isvis neatspindi. Ir tokiu objiektu yra galybe, taigi dabar kuria naujas technologijas , jog pastebetu ir situos objiektus. O del gynybines sistemos , gal tokia ir yra tik apie tai niekas nekalba ir neviesina . Gi jei toks dalykas yra ji butu reikeje ir isbandyti..o jei kas ne to yvyko , niekas nenores prisiimti kaltes.