Kaip patekti į Lietuvos raudonąją knygą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Alfredukas 2011-06-22 21:55
Nutariau susirasti ta raudonaja knyga, apie kuria daznai girdziu, bet niekad nebuvau regejes. Pasirodo, kad saugomais augaliukais ir gyvuniukais nelabai kas ten ir rupinasi. Net daugelyje lapu knygos srifto (lietuvisku raidziu) kompas neskaito! Taigi, niekas tos knygos atnaujinimu nesirupina, o tik prisimeta. O norint suzinoti ka turiu labiausiai saugoti gamtoje, tureciau studijuoti ta knyga. O tam laiko, kaip tik ir neturiu. Jei vykstu i gamta pailseti ar papramogauti, noreciau matyti tu apylinkiu ar rajono koki nors lengvai randama lankstinuka, kuriame butu trumpai ir aiskiai parodyti to rajono saugomi augalai ar gyvunai, kad nereiktu studijuoti visos Lietuvos. O tarkim tokia situacija: sedziu, groziuosi gamta, o man i kuna kazkoks vabalas-cakt! Ka daryt, ar jam pasakyti nu-nu-nu, ar pakentet, ar sutraiskyt? Raudonoji knyga tik kazkur interete dar ir sunkiai skaitoma. Taigi ir neaisku, ar pagailet 30Lt. ar vabalo? Pagaliau nerandu sau loginio paaiskinimo ir tokiai situacijai: tarkim, kad isnaikinom kolorado vabalus, liko tik keletas. Ar jie paklius i raudonaja knyga? ':VR:'
arimanas 2011-06-22 22:33
pirmiausia iekas tau neleistu poilsiauti parkuose kur daug gyvunu, vabzdziu, augalu itrauktu i isnikima. galetum tik pasivaiksciuoti keliuku. antra viskas yra tik mokek susirasti. tai va lietuvis liks lietuviu viskuom nepatenkintu.
Sev 2011-06-22 23:04
Perskaitęs prisiminiau George Carlin kalbą. Juk viso pasaulio neišgelbėsim.
Azuolas 2011-06-23 14:57
Leistų leistų. RK "atstovų" paieškojus galima aptikti dažnam miške, ar net miesto pakrasčiuose ir soduose. Pvz drugį machaoną manau dažnas matėte skrajojantį pamiškėse (ar sode krapus graužiančius jų vikšrus ) Saugomas teritorijas steigia jei atranda vieną iš šių rūšių: http://tar.tic.lt/Default.aspx?id=2&ite ... CD768B1EF4 (tačiau yra skirtumas tarp "kaip turėtų būti oficialiai" ir "kaip yra realiai" )