Varnos prisimena pavojų keliančius veidus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-06-30 12:51
Prieš kelias dienas įsitikinau, kad asmenis atpažįsta net tokie paukščiai kaip kregždės. Buvau pas tėvus ir radau iškritusį kregždžiuką. Man bekeliant jį į lizdą, atskrido kažkuris iš tėvų ir pamatė tai. Prasidėjo panika, klyksmai. Kai įkėliau tą jauniklį ir išėjau į lauką, mane puolė visas pulkas kregždžių. Įdomiausia, kad puolė tik mane, o į kitus, vaikštančius kieme, nekreipė dėmesio. Kitą dieną jos elgėsi taip pat, nors prie lizdo net nesiartinau!
rimka 2011-06-30 18:36
Varnos gudrios, kovai, kuosos, kregždės irgi pakankamai. Turiu varnų nemėgstančių pažįstamų, tai pasakojo, kad jos labai greitai pradeda atpažinti užtaisomo orinuko garsą, ir iš kart skrenda visos iš ten. O va balandžiai.... čia jau kita kalba durnesnių gyvūnų už tuos turbūt nebūna. Pasakojo kad jeigu vieną nušauni, tai kitiem px, prie to gulinčio aplink vaikščioja, kažką lesa, ir visai nereaguoja. p.s. ten balandžiai buvo naikinami kaip kenkėjai iš ūkinių pastatų.
cave_dweller 2011-06-30 20:34
Kažkada teko matyti dokumentinį filmą apie protingiausius gyvūnus, tai varnai, berots buvo pirmoj vietoj. Tarkim miesto varnos radusios riešutą ir negalėdamos jį perskelti, numeta jį ant kelio pėsčiųjų perėjos , pravažiuojančios mašinos ji sutraiško. Užsidegus pėstiesiems žaliam šviesoforo signalui, jos sulesa riešuto turinį ir dingsta nuo kelio. Kažkuri papūgų rūšis taip pat itin protinga, sugeba įveikti nemažą kliūčių ruožą, kad pasiektu tikslą (kaip taisyklė, tai būna maistas)