Pasinaudokite patyrusių virėjų gudrybėmis. Bulvės išvirs greičiau ()
Turbūt nėra populiaresnio garnyro nei virtos bulvės. Jos puikiai papildo bet kokį mėsos ir žuvies patiekalą. Jas ruošiame bent kelis kartus per savaitę, bet ne visada žinome, kad jas galima paruošti greičiau. Net virėjai naudoja šį triuką.

© congerdesign (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/potatoes-cook-pot-eat-food-544073/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Verdate bulves? Virtuvėje turbūt nėra lengvesnės užduoties. Tačiau verta žinoti, ką daryti, kad jos greičiau išvirtų. Mėsa vėsta, salotos paruoštos, bet bulvės vis dar kietos? Turbūt kiekvienas iš mūsų esame susidūrę su tokia situacija.
Riebalai veikia šilumos perdavimą
Šį triuką dažnai naudodavo mūsų močiutės, bet jį rekomenduoja ir virėjai. Dėl jo bulvės ne tik greičiau suminkštėja, bet ir yra skanesnės.
Nepamirškite daržovėms užvirus į vandenį įberti šaukštą riebalų. Sviestas veikia geriausiai. Kai jis ištirps, vandens paviršiuje susidarys plonas riebalų sluoksnis. Šilumos perdavimas bus geresnis, todėl bulvės greitai išvirs.
|
Poveikis bus dar greitesnis, jei bulves išvirsime supjaustytas mažesniais gabalėliais. Be to, jos įgauna malonų, sviesto aromatą. Kiekvienam kilogramui bulvių, užpiltų 1,5 litro vandens, pakanka šaukšto sviesto.
Kai laikas bėga, geriau sūdyti dabar
O kaip dėl druskos? Ir čia įvyksta nedidelė nelaimė. Kai naudosime ją viso proceso pradžioje, tai pailgins virimo laiką. Kai neskubame, tai nesvarbu. Tačiau jei norime, kad bulvės išvirtų greičiau, geriau jas pasūdyti pačioje pabaigoje, kai jos jau beveik suminkštės.
Paprastas būdas pagreitinti bulvių virimo laiką – mesti jas tiesiai į verdantį vandenį. Taip vakarienė tikrai neužtruks ir nepraras savo skonio. Verdant bulves salotoms, verta į jas įpilti šiek tiek citrinos sulčių arba acto, tai padės joms išlaikyti gražią spalvą ir neleis suirti.