„Labiausiai neįvertinta žuvis. Ji yra Nr. 1.“ Kuo skubiau įtraukit į racioną ()
Ji iškepa greičiau bei tolygiau.
_-_Ystad-2018.jpg)
© Jonn Leffmann, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mete_(fiske)_-_Ystad-2018.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Ši žuvis nė kiek nenusileidžia populiariajai lašišai.
Labiausiai neįvertinta žuvis, kurią tikrai reikėtų įtraukti į savo mitybą, yra upėtakis.
Mitybos specialistė Lauren Manaker paaiškina, kodėl ši žuvis nusipelno vietos jūsų lėkštėje, rašo „Eatingwell“. Pasak ekspertės, tai riebi žuvis, kurioje gausu omega-3 riebalų rūgščių, jos gali padėti daug kam – nuo uždegimo mažinimo iki širdies sveikatos gerinimo. Joje taip pat yra baltymų, kurie yra svarbi maistinė medžiaga medžiagų apykaitai, hormonų gamybai, kūno audinių statybai ir atstatymui.
|
L. Manaker pridūrė, kad upėtakis yra vitamino D šaltinis – medžiagos, kuri yra labai svarbi kaulams ir imunitetui. Tai turi seleno, kuris yra svarbus skydliaukės veiklai.
Mitybos specialistė perspėjo, kad renkantis upėtakį reikia atsižvelgti į kelis dalykus. Pirma, rūkytose ir sūdytose jo versijose yra daug natrio. Pirkdami šviežią upėtakį, turite atkreipti dėmesį į jo gamintoją.
Upėtakis yra plonesnė žuvis ir iškepa greičiau bei tolygiau nei lašiša. Dėl to tai puikus patiekalas, kurį galima greitai paruošti ant viryklės ar grilio. Ji taip pat turi švelnų skonį, todėl tai geras pasirinkimas žmonėms, kurie nori valgyti daugiau žuvies, bet juos atbaido „žuvingi“ kvapai ir skoniai.