Virš Lietuvos – meteorų lietus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealEfect 2011-07-31 22:48
O as visa laika galvojau, kad cia rimtai kokie akmenys is kosmoso krenta ir gali nukristi ant zemes, o jeigu dulkeles, tai nieko baisaus, jos vistiek isnyks, tik labai keista, kaip tos dulkeles, ar ledo gabaliukus mes matyti galim, jeigu jie egzistuoja tik iki atmosferos pradzios, paskiau sudega?Juk atmosferos ribos nera taip arti zemes, o tie meteoroidai labai mazi?
blizzard 2011-07-31 22:57
Nu nėra jie maži, gali būti kokių 20-30 cm skersmens, gal ir didesni. Jie krenta ir kol visiškai sudega praeina kokios 5 sekundės, tai mes ir matom tą visą degimą jų. Jie sudega aukštai 20km aukštį ar panašiai, žymiai aukščiau nei aukštis kuriame skraido lėktuvai. Taip kai kurie nukrenta ant žemės, per parą atrodo žemė tokiu būdu pasunkėja 13t ar panašiai taigi tas kiekis nėra toks beviltiškai mažas. bet jis pakankamai mažas, neteko girdėt kad pvz užmuštų žmogų meteoritas. Ko gero 90proc. tų akmenų nukrenta į vandienį.
Kestutis 2011-08-01 08:42
Zeme pasunkeja ir nuo sudegusiu, juk dulkes vistiek nuseda Sestadieni ziurejau sita geri dauguma krenta labai mazi ir vos sekunde ar puse matosi. Bet vienas buvo belenkaip didelis, gal kokias 5 s matesi per puse dangaus sklliauto praskrido palikdamas labai ilga uodega paskui save, matesi net ugnies kamuoliai is paskos . Toki regini ne kiekviena diena pamatysi.