Kas nutinka mirštant? Klinikinę mirtį patyrę žmonės dalijasi išgyvenimais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2011-08-09 16:31
Dievo neegzistavimas negali būti įrodytas griežtąja matematine prasme. Vis dėl to praktiniame gyvenime mums pakanka įrodymų nebuvimo, kad laikytume daiktą neegzistuojančiu ar bent nereikšmingu tiek, kad neverta imtis kokių nors veiksmų. Pavyzdžiui, jei mes neturime įrodymų, kad į Vilnių atidunda zombiai, mes ir nesiimsime jokių veiksmų - nekasime pylimų, nestatysime spygliuotos vielos užtvarų, negaminsime šrapnelinių sviedinių su kryžiais arba česnaku, ir t.t. O pasiūlymas remtis Biblija, norint paneigti dievo egzistavimą - kaip čia pasakius... Mažų mažiausiai prieštarauja tam, ką tu pats parašei. Tarkime, Biblijoje rastume idiotiškus prieštaravimus, ir ką? Kaip tai - griežtąja prasme - paneigs dievo egzistavimą?
Tarkvinijus Išdidusis 2011-08-09 16:43
Jeigu Biblijoje rasi prieštaravimus, vadinasi - Dievo nėra. Tačiau, nepamiršk, kad be Biblijos yra tuntai ir kitų knygų, jei visose jose rasi prieštaravimus, na tuomet tikrai Dievo nėra Tame ir esmė "Galimų pasaulių teorijoje"
bahuriux 2011-08-09 19:50
Taigi labai paprasta, stebetojas panaikina bangine medziagos prigimti vien tik savo stebejimu. http://www.youtube.com/watch?v=wEzRdZGYNvA
Otto 2011-08-09 20:07
http://minciu-pasaulis.net/index.php?cat=55
sielinas 2011-08-09 20:49
nofuture 2011-08-10 11:44
Kaip sakė vienas protingas žmogus - mes visi esame ateistai, tiesiog kai kurie iš mūsų eina vienu dievu toliau. Šiaip labai linksma buvo paskaityti religingu žmonių paistalus. Puikus trečiadienio rytas
Hmz 2011-08-10 13:21
). Tačiau džentelmeno, vardu Jėzus, prisikėlimas yra įvykis, kurio realumą potencialiai gali patvirtinti arba paneigti mokslas. Taigi, nors pats ir nepriklausydamas tikėjimo sričiai, mokslas turi galimybių paneigti kai kuriuos dalykus, tradiciškai esančius tikėjimo srityje.
sielinas 2011-08-10 14:02
Pažymėtina, kad naujasis testamentas buvo parašytas praėjus keliems šimtams metų po tariamo Kristaus gimimo ir galėjo būti rašomas vadovaujantis senuoju testamentu, kuriame buvo pranašaujama apie išganytojo atėjimą į pasaulį. Suinteresuoti kreacionistai galėjo tyčia, siekdami sustiprinti krikščionybės pamatus sufalsifikuoti istoriją, o kad falsifikuojama istorija buvo visais laikais tai čia faktas (pvz. Rusijos Gulagas... kaip sakant kieno valdžia to ir istorija). Jėzus kaip žmogus (paprastas bet galbūt to meto autoritetas) gal ir egzistavo ir buvo to mato iškili asmenybė apie kurį sklido vienokios ar kitokios kalbos. Praėjus daug metų po jo mirties žmonės vis kalbėdavo apie jį, taip atsirado kultas iš ko išsirutuliojo šiandieninė religija. Visų religijų šaknys panašios, jas galima stebėti ir šiais laikais. Pabandykite įvesti į google.lt "Cargo cult". Tipinis praeito ir senesnių amžių kultas kuris radosi civilizuotiems žmonėms lankantis laukiniuose kraštuose, salose.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-08-10 17:13
Gerai, trumpai drūtai paaiškinsiu, ką savo teiginiais norėjau pasakyti. Yra tokios dvi sritys, vadinamos "Monizmu" ir "Teizmu". Dabar dauguma iš jūsų priklauso "Monizmo" sričiai, t.y. jūs visi tikite tik tuo, ką matote savo akimis, kliaujatės protu, tikslingomis mokslo teorijomis (tai vienas pasaulis, realusis, fizinis, kurį galima pačiupinėti, paliesti, palaižyti, etc.). Kai kurie iš čia susirinkusiųjų priklauso "Teizmo" sričiai, t.y. kliaujasi savo jausmais, intuicija, tiki į kažką "didesnio ir galingesnio už žmogų bei jo susikonstruotą pasaulį". Viskas gerai, dvi priešingos jėgos vos ne kaip kokiam grožinės literatūros kūrinyje konfliktuoja tarpusavy įvairiose diskusijose ir riejasi vienodai. Kas ką pralenks. Esmė ta, kad jūs stengiatės paaiškinti, kad Dievo nėra ir negali būti per savo prizmę (realųjį pasaulį, kuriame galioja fizikos dėsniai), o teistai bando paaiškinti Dievo buvimą (ar bent jau norą, kad jis būtų) per savo prizmę (kur galioja šiek tiek kitokie dėsniai). Logiškai "Monizmas" ir "Teizmas" negali būti suderinami, todėl ir negali būti paaiškinami vien tik iš vienos, ar iš kitos pusės. Monizme universumas (viso ko taškas) yra paprasčiausia materija, o už jos nieko daugiau nėra. Teizme universumas yra Kūrėjas (vadinkite kaip norite), kuris apjungia dvasią - žmogų - materiją. Be to, monizme nepriklausomų įvykių nėra, viskas turi savo prasmę ir paskirtį (fizikos, chemijos reiškiniai), o teizme galimi ir nepriklausomi įvykiai (tikėjimas lemtimi ir t.t.). Dėl šių priežasčių šios dvi pažiūros yra nesuderinamos ir negali būti pagrįstos teiginiais, kurie išplaukia vien iš monizmo, o kitų, vien iš teizmo. Tai nesiderina. Dėl to ir rašiau, kad norint įrodyti, kad Dievo nėra (yra) reikia remtis tuo, kas žinoma apie jį visuotinai. Aišku, gal Biblija nebuvo geras sprendimas, bet kol kas kitokio sprendimo iki šiolei nesu atradęs. Vienu žodžiu, gyvenkite kaip gyvenote. EDIT: O Sielinui norėčiau pasakyti, kad geriau žiūrėtum savojo daržo, o ne kas pas kaimynus auga. Taip, Kretoje, Maltoje abortai yra uždrausti, o pas mus? Niekas nedraudžia pasidaryti merginai aborto, jei jau jos tokia valia, ne visi pasirengę juk turėti vaikų. Tad iš mūsų varipinės klykiant, čia religija tikrai nieko neįtakoja. Gal lazerius draudžia tobulint? O dėl dirbtinio apvaisinimo. Ar žinai, kodėl jįs yra kvestionuojamas? Ir net gi daugely pasaulio šalių teisininkai nesutaria nuo ko laikyti žmogų gyvą, kad įrašytum į įstatymus tai? P.S. Jei jau nesi religingas, tai kodėl pasirinkai sielino "nikneimą"?
sielinas 2011-08-10 17:58
Dar ir kaip reikia kištis ir diskutuoti jei nediskutuosi ir pas mus bus uždrausti abortai. Gyvybės atsiradimas vėl gi įtakojamas religijos, kai religija teigia, kad gyvybė traktuojama vos nuo užsimezgimo, kas iš tikro tėra tik gemalas (gabalas mėsos - gal per žiauru, bet realu). Dar ir kaip reikia kištis, nes tarkim jei eičiau į rinkimus (nesvarbu kokius) ir anketoje ties punktu RELIGIJA nurodyčiau: ateistas. Spėkit koks būtų rezultatas. Jei nurodyčiau priešingai - aš meluočiau, dėl ko galėtų nukentėti mano reputacija arba aš savo elgesiu bandydamas nuslėpti savo pažiūras prieštaraučiau pas sau. Dar ir kaip reikia kištis ir rauti šį fasrą - religiją su šaknimis, nes religija yra pats didžiausias kada nors sukurtas blogis, juk dėl religijos miršta žmonės: savižudžiai, konfliktas tarp izraelio ir palestinos... Kalbėjau ir kalbėsiu, kišausi ir kišiuosi jei nors vienas iš tūkstančio pakeis savo nuomonę apie religiją - tai bus to verta.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-08-10 19:20
Sielinai, tai, kaip supratau, nuo religinių fanatikų skiriesi tik tuo, kad esi antireliginis fanatikas? Cool, bro. O į manąjį klausimą, kodėl toks "nikneimas" taip ir neatsakei šiaip.
ddeividdas 2011-08-11 22:25
O man, perskaičius visus komentarus, kilo nemažai klausimų. Kaip netikintys įsivaizduojat savo laidotuves? karste, po žeme su mišiom, ar nori būti deginami tiesiog? Jei egzistuoja pomirtinis gyvenimas, ar reikia kūną tam kažkaip paruošti? pvz išsaugoti, kaip egiptiečiai balzamuojant, ar leisti suėsti kirmėlėm? Grįžtant prie dvasinio pasaulio. Kas yra, kai išgirdęs nuostabią dainą pradedi verkti, arba jauti vėją, stovi lietuje ir jauti gėrį? Kur visa tai dedasi po mirties ir apskiritai, kas tai? Negi tik smegenų veiklos produktas.. O gal čia siela? Kodėl net netikintys bijo kviesti dvasias? Ar jūs kada matėte savomis akimis kaip kviečiamos dvasios? (manau visi youtube filmukai fake) Kas parašė bibliją? Seną ir Naują testamentą. Ir kodėl tikima būtent šita knyga ir šitu dievu? Juk istorijoje dievų daug. Kuris tikrasis? Kaip jum dievo egzistavimo įrodymas drobė su jo atvaizdu?
kionig 2011-08-11 22:30
Turbūt atsilieki nuo pasaulio Šitas bajeris jei gerai pamenu buvo prieš gerus 3–4 metus.
Plikas 2011-08-11 22:48
būdų kaip juos garbinti. Tikimybė, kad atspėsi, kuris teisingas (jei toks išviso egzistuoja) yra maža. Aš asmeniškai renkuosi nedalyvauti loterijoje.
ddeividdas 2011-08-11 23:19
O baisu apie savo laidotuves kalbėt, kad neatsakėt, kaip jas įsivaizduojat?
kionig 2011-08-12 00:24
Nei kiek nebaisu. Tegu, kad ir išpjausto mano dar tinkamus organus ir išdalija kam jų labiau reikia, likusią mėsą tegu sudegina krematoriume, kaulus sumala į dulkes ir visus pelenus supila į nedidukę urną, o pelenus tegu išpila kur tik nori, man net antkapio jokio nereikės nei kapo, nei nieko anaiptol tai toli nuo klinikinės mirties.
sielinas 2011-08-12 07:05
Pasiskaityk, apibrėžimą ką reiškia fanatikas. Žmones ir jų įsitikinimus gerbiu, tačiau pačios religijos - ne. Ir priešingai negu dauguma tikinčiųjų esu perskaitęs tiek bibliją, tiek senąjį ir tiek naujajį testamentus. Tikintieji patys šių žiaurių, pilnų prieštaravimų ir moterų negerbiančių literatūrinių kūrinių nėra perskaitę, o ką jau kalbėti apie dievo atžvilgiu skeptiškas knygas. Klausimas neturi jokios prasmės. Tavęs galima irgi to paties paklausti: kodėl tavo toks vartotojo vardas? Arba žmogaus kurio vartojo vardas pvz. Balzebubas arba Taurenas arba Jėzus... Pasivadinai išdidžioju, o argi išdidumas nėra nuodėmė pagal tavo religiją, kitaip dar vadinama puikybe? Degsi pragare regis...
vytautas50 2011-08-12 10:33
vytautas50 2011-08-12 10:53
sielinas 2011-08-12 10:58
O po mirties išnyksti kaip dūmas neblaškomas vėjo ir niekas tavę neminės. Iš dulkės į dulkes.