Žemę supa antimedžiagos žiedas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2011-08-08 15:51
Keli straipsniai zemiau "Kas nutinka mirstant" Va va visos "davios" kaupiasi i ta zieda energijos pavidale
Anzuolas 2011-08-08 17:05
O jei erdvėlaivis kirstų tą antimedžiagos žiedą, jis būtų anihiliuotas?
Shinigami 2011-08-08 17:48
Taip, tik reikia nepamiršti, kad tos antimedžiagos kiekiai ten tokie maži, kad tik kelis protonus iš atomų viršutinio sluoksnio pašalins.
Uniklas 2011-08-08 17:49
Nu ne, nes kaip sakė tas sluoksnis labai plonas tai kelis sluoksnius iš daugybės tūkstančių atomų ervėlaivio skydo sunaikintų.
KarolisS 2011-08-08 18:01
Nepamirškit apie didžiulius energijos kiekius išsiskiriančius vykstant anihiliacijai. Keli tūkstančiai atomų didelės reikšmės erdvėlaiviui gal ir neturės, bet tuo metu išsiskirianti energija gali pridaryt žalos, pvz. pakreipt trajektoriją, išbalansuot ir pan. Neblogai. Atrastas natūralus antimedžiagos šaltinis, jei kada turėsime antimedžiagos elektrinę, tai galėtų būti gera vieta tos antimedžiagos gauti.
Arwis 2011-08-08 22:14
Na nereikisla isivaizduoti kad keli tukstanciai pavieniu anihilacijos atveju iskiria koki nors reiksminga kieki kad paveiktu skridzio paremetrus
DJ_LFS 2011-08-08 23:23
apie antimedziagos panaudojima elektrinese prisiminiau toki hipotetini atveji: mokslininkai isrado pacia stipriausia pasaulyje rugsti, kuri viska sueda, problema kaip ja patalpinti?
Dvigubas nulis 2011-08-08 23:41
Kodėl antimedžiagą nori palyginti su tokia rūgštimi? Antimedžiagą galima laikyti vakuume EM jėgų pagalba, tad talpinime nėra didžiausia problema. Problema iš kur antimedžiagos gauti tokius kiekius, jog apsimokėtų daryti elektrines.
algiuz 2011-08-09 00:05
Prieš išmokstant bėgiot, reik išmokt vaikščiot. Realiai dar net antimedžiagos nemokam išgaut, o tu jau apie elektrines kalbi. O su tuo vakuumu, tai ar egzistuoja toks dalykas kaip idealus vakuumas? Nes net ir aukštam vakuume yra mūsų medžiagos, jei fizikos dėstytoja nemelavo, tai anksčiau ar vėliau turėtume vistiek susidūrimą tarp antimaterijos ir materijos. Klausimas tik kokie energijos kiekiai išsiskiria susidūrus dviem atomam ir ar tas susidūrimas gali paveikti pusiausvirą, kuri egzistuoja tam vakuume? O elektrinei statyti tai reikia labai daug antimedžiagos, o kol pasieksim tokį naudingumą, kad antimedžiagai pagaminti reiks mažiau energijos, nei ji mum duos išnykdama, tai praeis dar daug šimtmečių. Ir išviso argi tai nebūtų amžinas variklis? Gaunam medžiaga, dali jos energijos sunaudojam kitos medžiagos išgavimui o likuti naudojam savo reikmėm.
vc. 2011-08-09 01:04
Antimedžiagą mokam išgaut. Kiekis, kurį pavyksta išgauti, jau kita problema. EM vakuumai gaudant antimedžiagą veikia. Ir visai neseniai buvo padarytas didelis žingsnis toje srityje. Antimedžiagos daleles pavyko išlaikyti apie 16 min. Nepamiršk, tai ne paprastas vakuumas or magnetinis. Na o pabaigai, jei "gaudysime" antimedžiagą tame žiede, tai pagauti vieną gramą antimedžiagos, nedidelę atominę bombą, mums prireiks ne poros šimtmečių. Dešimčių šimtmečių...
Arwis 2011-08-09 01:32
Na sitas straipsnis daugiau ar maziau patvirtinimas kad mokslininkai buvo teisus teigdami jog aplink zeme yra anti-medziagos ziedas. Sitas buvo teoriskai isvesta jau kuris laikas, taciau dabar teorija buvo patvirtina irodymu kad taip tikrai kaip mokslininkai ir spejo sis anti medziagos laukas egzsituoja. Taipogi nereikia isivaizduoti kad ten tos ani-medziagos simtais kilogramu. O kad ir simta kilogramu miltu isbarscius ant visos planetos nelabai ir surinktum.
Dvigubas nulis 2011-08-09 01:36
Antimedžiagos kiekiai aplink Žemę nėra begaliniai, todėl šis ciklas vis tiek turėtų pabaigą. Jeigu kalbi bendrai apie antimedžiagos išgavimą, tai ją išgauti reikalinga daug daugiau energijos nei pagaminti (bent jau šiuo metu), o kad būtų pažeistas TD dėsnis - labai abejoju.
rimka 2011-08-09 19:06
dėl energijos, tai aplink žemę nemanau kad būtų naudinga net ir tų pačių tyrimų palydovų baterijas tokiu būdu dakraudinėti,... bet va aplink Jupiterį....
Luitas 2011-08-10 10:03
O tai jeigu yra žiedas, kuriame nemažai anti medžiagos, tai gali būti kad atsitiktinai susidūrusios tarpusavyje jos gali sukurti anti heli. O jei jos gali sukurti anti heli, tai aptikus anti helio atomą negalima sakyti, kad egzistuoja anti žvaigždės tik kuriose susidaro anti heliai.