[ŽT] „Visi žino, bet perka: Štai blogiausias užkandis, kurio populiarumas stebina!“ ()
Padvigubina širdies ligų tikimybę.

© u_czhrz1rjhw (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/cake-sweet-indulgence-dessert-treat-9539411/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Blogiausi užkandžiai, kuriuos visi perka: kaip jie kenkia širdžiai.
Iš pirmo žvilgsnio mėgstami desertai – bandelės, keksiukai, sausainiai ir kruasanai, saldumynai gali atrodyti nekenksmingi. Tačiau iš tikrųjų juose yra konservantų, skonio stipriklių, kvapiųjų medžiagų, cukraus ir transriebalų, kurie ypač pavojingi organizmui.
|
Transriebalai yra hidrinti augaliniai aliejai. Jų dideliais kiekiais randama pramoniniu būdu gaminamuose produktuose – greitame maiste, padažuose ir kepiniuose.
Šios medžiagos prisideda prie MTL cholesterolio („blogojo“ cholesterolio) padidėjimo. Dėl to susiaurėja arterijos, o tai žymiai padidina širdies priepuolių ir širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Pasaulinės sveikatos organizacijos atstovai įspėja: net 2 % paros kalorijų normos transriebalų pavidalu padvigubina širdies ligų tikimybę. Kaip alternatyvą rinkitės batonėlius su uogomis ir vaisiais.