Tautos genotipas ir mūsų talentai: ar turime galimybių tobulėti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

hostgator 2011-08-22 16:33
Kuris zydas cia uzsake straipsni?
Tas_pac 2011-08-22 17:09
Tiesa akis bado? Europiečiai patys protingiausi ir įsileisdami kvailas rases nusivažiuosime, kad jau ir prasideda.
slack 2011-08-22 18:34
Keista, kad Rusija protingesnė už JAV. O Australija kvailesnė už Afriką. Kinija, Japonija ir Korėjos protingiausios iš visų.
Nightkid3 2011-08-22 20:01
Tas zemelapis tai labai jau keistas...
Indigo89 2011-08-22 20:48
Mirtinos ligos, kuriomis sergant neisgyvenama iki 10 metu, lemia aukstesni zydu intelekta? Gal vis del to priezastis, lemianti tas ligas, taip pat lemia ir aukstesni intelekta? Cia tie mokslininkai puole paneigineti tyrimo isvadu vien del to, kad tarp zmoniu nepadidetu susipriesinimas. Kad genai daug lemia cia yra savaime suprantama, ir nera jokio pagrindo manyti, kad pasaulyje nera tautos, kuri butu genetiskai pranasesne sioje srityje uz (kai kurias) kitas. Jei genai lemtu tiek, kiek jie bando pasakyti, tuomet simpanzes turedamos geras salygas galetu tapti inzinieriais ir architektais. Cia jau visiems aisku, kad tai neimanoma. Lygiai toks pat skirtumas gali buti ir tarp tautu, tik mazesniuose masteliuose. Mokslininku kritika yra pagrista. Jeigu visi pritartu isvadoms tarp zmoniu kiltu tik dar didesnis susipriesinimas, o tarp tu mokslininku kurie kritikuoja speju yra ir zydu, puikiai tai suprantanciu. Bet vis del to genai tera potencialas intelektui, zmogaus gyvenimo eigoje tas potencialas yra kazkiek isnaudojamas. Kaip ir mineto tyrimo del iq didejimo isvados rodo, kuo geresnes gyvenimo salygos, tuo daugiau potencialo zmones panaudoja. Kitu tautu neapykanta zydams yra tam tikra prasme pagrista. Kadangi zydai yra protingesni uz juos, o tarp zydu, kaip ir tarp bet kuriu kitu zmoniu, yra ne vien geranoriskai nusiteikusiu, turedami aukstesni iq jie bus linke kazkokiais budais isnaudoti kitas tautas. Todel baime del savo islikimo priveda prie holokaustu ir rasizmu.
Svarelis 2011-08-22 21:24
Mhm,Europieciai ir as manau kad protingiausi,nuo musu gi viskas prasidejo visais laikais mes neisileidom kitu rasiu i savo Europa ir gerai gyvenom vystemes,o dabar prisileido visokiu babaju juodzkiu,tai tiktai riausias daro tie neissivyste vogia viska prisidaro nezinia kiek vaiku ir praso kad jiem moketu valdzia uz juos pinigus,o moterys nesuprasdamos prasideda su visokiais juodzkiais kai anglijoj..Ir sugadina visa seimos genetika galit sakyt ka norit rasistu vadint bet as tam nepritariu...
Strong_Bad 2011-08-22 21:38
1. Ne nu, ka tokiam zmogui turi atsakyt? Proto ligonis ir tiek. Visu pirma nekaltink juoduku, o kaltink durnas mergas, kurios susideda su kvailais juodukais, kurie vogia ir uz vaikus pinigu praso DD Neimk vieno individo kaip visumos. Man asmeniskai geriau protingas juodas, nei dundukas lietuvis, kuriu tiekpat pilna anglijoj ir nesamones krecia, tai sakysi jie genetikos negadintu? Daunas yra daunas - rase ne prie ko. Kodel nesakai, kad durnos mergos gadina genetika? Va tokie trumparegiai kaip tu ir uzsiima rasizmu, jungiasi i grupes, sektas, klanus, gaujas ir tt., kad kovot uz "savo europa". Kazkaip labai primena i naciu poziuri per antra pasaulini. Gal pradekit ir jus panasia medziojimo akcija, isgelbekit nuo negados tupas mergaites, kad nesugriesytu su kitos rases berniukais. Uh, sunervino baisiai
Genius 2011-08-23 00:10
Man ir tas zemelapis kazkoks keistas ypac delto kad pvz pietu amerika juk ten ispanu,portugalu palikuonys tai jie kaip ir turetu but vienodi,taipat tas keista ir su kitom kolonizuotom teritorijom, kad afrika yra atsilikusi ta galima pamatyti ir taip juk jie be pagalbos tikriausiai visai neisgyventu(kol labai sumazes populiacija ir pakaks maisto) dar man keista del PAR ten oro salygos panasios i musu ir ten yra nemazai europieciu palikuoniu. Nieko labai keisto kad Rusija protingesne uz JAV juk vis delto rusai pirmieji paleido zmogu i kosmosa, o del Australijos tai man atrodo ten rodo aborigenus o ne anglu-kaliniu palikuonys.
Sloth 2011-08-23 02:11
Žemėlapis - lempa. Straipsnis neišbaigtas ir paviršutiniškas. Be to, nesu girdėjęs apie tokius mokslininkus kaip Levį ir Strausą, tik Claude Levi Strauss.