Kodėl dažnam taip sunku mokytis matematikos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

paprastas 2011-08-24 16:20
Ateis laikas kai mum profesijas bus parinktos, kai mes dar būsim su sauskelnėm. Primins futurama - "You gotta do, what you gotta do"...
ligonis 2011-08-24 16:38
na tokiuose testuose puikiai pasirodau, ir mokykloi zemesnese klasese tuos matematikos uzdavinius spresdavau taip greit kaip tik galiu juos nurasinet nuo knygos(tas ir buvo leciausia dalis), bet universitete su matematika prastai, nes man atrodo, kad pagal specialybe paskirtas matematikos "mokymasis" yra neproporcingas pagal ideta laika ir duodama nauda is tu ziniu. ...ir kad ir kaip stengciaus, ta mintis manes niekad neapleidzia tik isvydus integralus ar diferiancialus.
rimka 2011-08-24 17:49
pas mane tas pats, pradinėje ant matematikos buvau vienas geriausių mokykloje ypač ant pirmųjų sąlyginių, visada siūlydavau daugiau nei vieną sprendimo būdą. dabar univere viskas priešingai, matematikos drąsiai galiu prisipažinti, nesuprantu. taikomosios skola antri metai velkasi, ir neįsivaizduoju ką daryt pagal tokį testą, turėjau ir aš būti didysis matematikas bet tai nieko panašaus į tikrovę.
Shinigami 2011-08-24 18:02
Mokslai mokykloje ir universitete labai skiriasi. Visi tikslieji mokslai: matematika, chemija, fizika, biologija mokykloje sekėsi be problemų. Venuoliktoje - dviliktoje klasėje per matematikos pamokas žaisdavome kortomis ir šakmatais, tai tuo pačiu metu dar ir matematikos uždavinius spresdavau ir atlikdavau daugiau uždaviniu nei kiti kurie nežaisdavo . Chemijos, fizikos ir biologijos mokykloje neteko savarankiškai mokytis. Viskas būdavo per pamoka išmokstama. Bet univere viskas buvo kitaip. Chemnija vos ne vos ištraukiau be skolos. Matematika ir labai sunkiai. Fizika galima sakyti gerai praėjo. Biologijos nebuvo . Tačiau tos pamokos kurios mokykloje nesisekė (tai yra lietuvių ir anglu) gan gerai univere sekėsi.
Rukis 2011-08-24 18:06
Pagal tave, aš turėčiau būt genijus.
Saifer 2011-08-24 18:13
Kaip gerai ,kad man viskas ir mokykloi sekesi ir univere nesunku
Mindset 2011-08-24 18:42
priemiescio univerai siaip vadinami koledzais
KarolisS 2011-08-24 20:02
Arba tiesiog žmogus išmano savo specialybę ir domisi ja. Ar pagal tave visi universitetuose besimokantys turi būt tokie, dėl kurių dėstytojai plaukus rautųsi?
rimka 2011-08-24 20:06
kodėl manai kad tie kas geriau mokosi, tai geriau supranta savo specialybę ?
AF 2011-08-24 20:35
Issakysiu savo nuomone, nors ji nesusijusi su straipsnio esme, bet visgi... su matematika. O buvo taip. As visiskas netikelis matematikoje buvau, bet issilaikiau egzamina valstybini matiekos 70proc. pries 11 metu, bet realiai beveik nei vieno uzdavinio neissprendziau samoningai savarankiskai. as taip troskau gerai issilaikyti matematika, kad tiesiog 'bandydavau' daugybe kartu mokytis uzdavinius spresti, bet nieko neiseidavo gaudavosi taip, kad tiesiog juos perrasydavau daugybe kartu. kitaip sakant as issprendziau uzdavinius, nesuprasdamas esmes, tiesiog zinodamas eiliskuma sprendimo. o taip atsitiko del to, kad mokytoja matematikos vidurinej moke savo dalyko ziuredama i lubas. kitaip sakant buvo silpna pedagoge ir savo reikalo secialiste... Nors budamas gudzios, prasigerusios provincijos vaikas ir issilaikiau santykinai neblogai egzamina, bet visgi matematikos niekada neismaniau. nors viduje jauciu, kad sis mokslas mane keri...
faktas 2011-08-24 20:45
Mane nustebino šis straipsnis. Maniau, kad jau labai seniai įrodyta, jog vizualus kiekio suvokimas neturi nieko bendro su skaičiaus sąvokos suvokimu. Žmogus, kaip ir stambesni primatai bei paukščiai, vizualiai gali suvokti ne daugiau 4 vienodų elementų vienu metu. Mūsų fiziologija skaičiuoti iki 5 jau nebemoka. Po 4 prasideda ne skaičiavimas, o lyginimas daugiau - mažiau. Skaičiaus sąvoka yra vienas didžiausių žmonijos išradimų, kuris leidžia žmogui suvokti konkretų kiekį, didesnį už 4. Taip pat man sunku įsivaizduoti, kaip su skaičiaus suvokimu siejasi tokie dalykai kaip dif. lygtys arba net trigonometrija... Matematika per daug heterogeniška. Tai įrodo net komentarai, kad mokykloj sekėsi puikiai (kaip ir man), o univėrkėj teko prakaituoti su diferencialais ir integralais. Ten daugiau raidžių, o ne skaičių...
sz520qm 2011-08-24 21:12
Nuorodą (-as) į šaltinį (-ius), prašom.
Wolfy 2011-08-24 21:24
Matematika visada sunkiai man sekesi.Kartais lengviau sekdavosi,kartais sunkiau,bet bendrai paemus sunkiai sekesi,bet valstybini kazkaip vos islaikiau.O straipsniui pritariu,nes tikrai vieni matematika supranta vos "uzmete" aki,o kitiems tenka gerokai papluseti.
faktas 2011-08-24 22:11
Susirask, jei įdomu. Šitą info skaičiau prieš keletą metų ir jei neklystu, kažkurioj studijų programos knygoj.
ddeividdas 2011-08-24 23:35
Vieniems labiau sekasi aritmetika, kitiems trigonometrija .. (raidės). Tie, kurie gerai mokėsi mokykloj, gali dar nesigirt, kad yra gabūs matematikai, nes ten paliečiama tik viena matematikos pusė. Univere - visai kitaip, visai kitokia matkės esmė. Bet visumoj tai manau logika apsprendžia, ar esi gabus bent kažkuriai matematikos pusei
Saifer 2011-08-25 14:08
As univere kol mokaus kasdien skiriu kiekvienam dalykui laiko kazkiek ir nesiskundziu blogais rezultatais ar sunkiu mokslu. Cia ne gabumuose esme ,o kaip ir kiek laiko skiri mokslams. Kiekvienas gali ta matke suprasti ,tik reik idet pastangu, o nevekt draugams ,kad nieko nesupranti ,kai istysas dienas su jais geri alu ir rukai.
faktas 2011-08-25 14:23
Tai ir lietuvių kalbos tuo pačiu pasimokyk...