Blogiausias mėsos gabalas kiaulienos kepsniams. „Bus kieti kaip bato padas“  ()

Kiaulienos kepsniai gali būti kulinarinis hitas arba... visiška katastrofa. Viskas priklauso nuo vieno dalyko: mėsos pasirinkimo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Julia Filirovska (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/grilling-of-meat-8250702/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiaulienos kepsniai – kulinarinė klasika, puošianti lietuvių stalus jau ištisas kartas. Nors gali atrodyti, kad nėra paprastesnio patiekalo savaitgalio vakarienei, ne kiekvienas kiaulienos kepsnys yra vienodo skonio. Skirtumas slypi ne tik paruošimo būde, bet ir tinkamame mėsos gabalo pasirinkime. Tiesa ta, kad net ir geriausi kepėjo įgūdžiai bus beverčiai, jei pasirinksite netinkamą gabalėlį. Tuomet kiaulienos kepsniai bus kieti, sausi ir primins batų padą.

Kiaulienos kepsniai – rinkitės išmintingai, kitaip jie bus guminiai

Apsipirkdami daugelis žmonių pirmiausia atkreipia dėmesį į mėsos kainą arba jos išvaizdą iš pirmo žvilgsnio. Tačiau tinkamo gabalo pasirinkimas yra raktas į sėkmę. Blogiausias galimas kiaulienos kepsnio pasirinkimas yra mėsa iš nugarinės galiuko. Ši dalis yra tankesnė ir kietesnė. Po kepimo toks gabalas labiau primena gumą, o ne subtilią, minkštą mėsą.

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
6845

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Kiaulienos nugarinės vidurinė dalis yra šiek tiek geresnė, bet taip pat rizikinga. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo gerai, iškepus dažnai būna sausa ir beskonė. To priežastis – riebalų trūkumas – jie lemia sultingumą ir minkštumą.

 

Be to, venkite mėsos, į kurią įpilta sūrymo ir įvairių „gardinančių medžiagų“. Nors jos turėtų padaryti mėsą patrauklesnę ir minkštesnę, iš tikrųjų dėl jų kiaulienos kepsniai praranda skonį ir įgauna nenatūralią tekstūrą. Geriau rinktis natūralumą ir pirkti geros kokybės mėsą, net jei ji kainuoja šiek tiek daugiau.

Ir nepamirškite: mėsa visiškai be riebalų nėra gera mintis. Būtent plonas riebalų sluoksnis kepant suteikia kepsniui sultingumo ir skonio. 

Ideali mėsa kiaulienos kepsniams – ką pasirinkti, kad nereikėtų gailėtis?

Geriausias pasirinkimas – klasikinė kiaulienos nugarinė, bet ne bet kokia. Idealus gabalas yra vidurinis, bet su trupučiu riebalų. Jei mėsa per liesa, apsvarstykite kitus variantus.

 

Puiki alternatyva kiaulienos nugarinei yra kiaulienos mentė. Šis gabalas yra šiek tiek mažiau populiarus, bet daug sultingesnis ir minkštesnis. Dėl natūralių riebalų gyslų kiaulienos kepsnys neišdžius ir išliks minkštas net ir po ilgo kepimo. Taip pat verta prisiminti, kad kiaulienos mentė yra šiek tiek pigesnė, todėl galite paruošti skanią vakarienę už prieinamą kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: