„Sveikata už centus. Vos 1 ar 2 per dieną. Šis vaisius daro stebuklus“  ()

Galingas priešuždegiminis poveikis.


Sveikata
Sveikata
© Bùi Linh Ngân from Hanoi, Vietnam, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Girl_of_Vietnam.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vynuogės užsitarnavo „supermaisto“ statusą dėl didelio polifenolių kiekio, kurie kovoja su uždegimu ir palaiko sveikatą.

Violetinės vynuogės yra labai veiksmingos – jų spalva rodo didesnį antioksidantų kiekį, rašo „Realsimple“. Remiantis nauju tyrimu, vynuoges galima ir reikėtų priskirti „supermaistui“.

„Polifenoliai yra plati fitonutrientų klasė, žinoma dėl savo antioksidacinių savybių. Kai kurie iš vynuogėse randamų polifenolių yra fenolio rūgštys, antocianinai, flavonoidai ir stilbenai. Jie turi priešuždegiminių savybių“, – aiškina licencijuota dietologė Avery Zenker.

[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
8087 5

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Ji pridūrė, kad šie polifenoliai neutralizuoja laisvuosius radikalus ir laikui bėgant gali pagerinti širdies ir kraujagyslių, smegenų, imuninės sistemos ir medžiagų apykaitos sveikatą.

„Dauguma polifenolių ir antioksidantų, esančių violetinėse ir raudonosiose vynuogėse, yra odelėse. Violetinėse vynuogėse yra daugiau antocianinų nei raudonosiose vynuogėse ir daug daugiau nei žaliosiose vynuogėse. Violetinės vynuogės taip pat turi didesnį bendrą antioksidacinį pajėgumą nei raudonosios ar žaliosios vynuogės. Violetinių vynuogių spalva rodo didelį antioksidantų kiekį“, – pažymėjo A, Zenker.

 

Ekspertė taip pat pažymi, kad norint gauti naudos, nereikia suvalgyti kalno vynuogių – vos viena ar dvi stiklinės (arba, tiksliau, 22–44 vynuogės) gali suteikti didžiulę reikšmę.

„Vynuogėse gausu resveratrolio ir proantocianidinų – junginių, kurie gali gerinti širdies sveikatą, padėdami atsipalaiduoti kraujagyslėms ir mažindami kraujospūdį“, – sako kardiologė ir dietologė Michelle Routhenstein.

Tai gali būti ypač naudinga žmonėms, kuriems nustatyta didelė širdies ligų rizika; kuo daugiau vynuogių valgote, tuo daugiau širdžiai sveikų maistinių medžiagų gaunate.

Senstant, smegenų kognityvinės funkcijos silpnėja, tačiau „vynuogėse esantys antioksidantai gali apsaugoti neuronus ir skatinti sveiką smegenų veiklą“.

 

Pasak M. Routhenstein, tyrimai rodo, kad reguliarus vynuogių vartojimas gali pagerinti kognityvinę funkciją ir potencialiai sumažinti neurodegeneracinių ligų riziką.

Vynuogės yra galingas priešuždegiminis vaistas, kurio savybės vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį palaikant žarnyno mikrobiomą.

„Nustatyta, kad vynuogių polifenoliai pagerina žarnyno mikrobiomos pusiausvyrą, didindami virškinimo ekosistemos kiekį ir kokybę“, – sakė A. Zenker.

Be to, mitybos specialistė pabrėžė, kad žarnyno mikrobioma daro didelę įtaką kitoms kūno sistemoms, įskaitant širdį ir smegenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()