Atokiausi gyvenami planetos kampeliai. 8. Makmerdo stotis (McMurdo Station), Antarktika  ()

Vargu, ar kas nors ginčysis, jog, tiesiogine prasme, pačioje planetos apačioje įkurta Makmerdo stotis yra vienas labiausiai nutolusių Žemės užkampių. Čiabuvių šiame žemyne nėra ir nebuvo, o vieninteliai Antarktidos gyventojai – keliuose mokslo tyrimų centruose, iš kurių didžiausia yra Makmerdo stotis, gyvenantys tyrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Makmerdo stotis įrengta Roso saloje, netoli šiauriausio Antarktidos sausumos taško. Netikėta yra tai, jog stotyje gyvena ne keletas ar, geriausiu atveju, keliolika užkietėjusių mokslo entuziastų, o net 1,2 tūkst. mokslininkų ir darbininkų. Tiesa, tiek jų čia susirenka šiltuoju metų laiku. Ir nors Makmerdas yra labiausiai nuo didelio miesto nutolęs gyvenamasis kampelis Žemėje, tai toli gražu nėra gūdus ir apleistas užkampis. Kadaise kelionės į Antarktidą laivais trukdavo keletą mėnesių ar net, išskirtiniais atvejais, ir keletą metų, tačiau trys lėktuvų pakilimo / nusileidimo takai pavertė šią vietovę ne tokiu jau ir nepasiekiamu tašku planetos paviršiuje. Todėl Makmerdo stoties gyventojai turi galimybę mėgautis daugeliu modernios buities patogumų – pradedant sporto salėmis, televizija, baigiant devynių duobučių Frisbio golfo lauku.

9. „La Rinconada“, Peru <<  8. Makmerdo stotis (McMurdo Station), Antarktika >> 7. Jorko Kyšulio pusiasalis (Cape York Peninsula), Australija

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()