Kaip sumažinti cholesterolį? Išbandykite paprastą ir skanų būdą ()
Tai beta gliukanas.

© Manu5, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Atheroma.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Endokrinologė Zuchra Pavlova savo „Telegram“ kanale papasakojo, kaip galima paprastai ir skaniai sumažinti cholesterolio kiekį organizme.
„80 % viso cholesterolio gaminasi pačiame organizme, o 20 % gaunama su maistu. Būtent šiuos 20 % lengva pakoreguoti, o tai dažnai padeda išspręsti padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje problemą.
Ryte būtinai valgykite stambių avižinių dribsnių, jų nereikia virti. Tiesiog užpilkite atvėsintu virintu vandeniu pusvalandį prieš valgį. Kai kurie tai daro vakare.
|
Į dribsnius galite įdėti arbatinį šaukštelį razinų, lazdyno riešutų ar slyvų. Nenaudokite „greito paruošimo“ košės ar dribsnių, kurių nereikia virti. Avižų skaidulose yra svarbiausias elementas, mažinantis žalingo cholesterolio kiekį – beta gliukanas. Tai specialios maistinės skaidulos, kurios ištirpsta ir virsta klampia cholesterolį surišančia mase. Daugybė tyrimų parodė, kad 3 gramų tirpių avižų skaidulų vartojimas padeda sumažinti cholesterolio kiekį 8–23 % žmonėms, kurių cholesterolis yra padidėjęs (virš 220 mg/dl)“, – rašo gydytoja.