[ŽT] Tai – ne mitas. „Štai kodėl niekada nevalia pakartotinai šildyti ryžių“  ()

Gali sukelti apsinuodijimą.


Ryžiai
Ryžiai
© Peachyeung316, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:White_rice_at_home.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks veiksmas gali kelti rimtą pavojų sveikatai, praneša „Championat.com“.

Faktas tas, kad ryžiuose dažnai būna Bacillus cereus bakterijų sporų, kurios gali išgyventi verdant.

Kaip paaiškino mikrobiologė Jennifer J. Quinlan, aukšta temperatūra verdant sporų nesunaikina, o atvirkščiai – jas „pažadina“. Jei vėliau paliksite išvirtus ryžius atvėsti kambario temperatūroje, sporos sudygs ir pradės gaminti karščiui atsparius toksinus. Vėlesnis kaitinimas sunaikins bakterijas, bet nesunaikins šių toksinų, o tai gali sukelti apsinuodijimą maistu.

Galinga naujiena iš AOC: 320Hz dažnis, arba 4K raiška, ką rinktumėtės jūs? (AOC U27G4R monitoriaus APŽVALGA)
1430 2

Man patinka AOC ne tik dėl palankios kainos - šis gamintojas sugeba pritaikyti ir naujausias vaizdo atkūrimo technologijas, tuo pat metu išsaugant jūsų piniginės turinį. Šį kartą kalbėsime apie labai įdomią naujovę - monitorių AOC U27G4R.

Išsamiau

Siekiant sumažinti riziką, ekspertai rekomenduoja nepalikti išvirtų ryžių atvėsti ant stalo. Saugiausia patiekalą valgyti iš karto po virimo arba kuo greičiau jį atvėsinti ir įdėti į šaldytuvą.

 

Virtų ryžių galiojimo laikas šaldytuve yra ne ilgesnis kaip keturios dienos. Jei maistas kambario temperatūroje laikomas ilgiau nei dvi valandas (arba valandą karštu oru), apsinuodijimo rizika žymiai padidėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()