Skęstančių salų gyventojai svarsto persikėlimą į dirbtinę salą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-09-11 15:56
Visas straipsnis vienos nesąmonės. Geriau sakytu tiesiai šviesiai. Norime pinigų kurių neužsidirbome. Ir jei dėl jų reiks ką nors apkaltinti tai ir apkaltinsime ir nesvarbu kuo. Jei nebegali gyventi saloje tegu kraustosi į žemyną. O jei nei viena šalis nenori atiduoti jiems savų žemių tai tegu tampa tu šalių piliečiais. Kol užsidirbs tą savo milijardą. Ir šiaip ar taip tokios mažos salos jau yra pasmerktos mirčiai. Nes laikui bėgant jas bangos nuplaus kaip dabar Baltijos pakrantės nuplaunamos. O po gero cunamio ir pėdsakų neliktu kad ten kažkas kažkada buvo.
edragon 2011-09-11 18:13
Ne nesąmonės, o tiesiog tu manai kitaip Manau ganėtinai akivaizdu, kad nėra bendros nuomonės, kiek įtakos žmonės turi klimato kaitai. (Ir gali būt, kad niekada nebus, nes argumentai, kad ir kokie stiprūs nei vienos pusės nepriverčia apsigalvoti). Ir puikiai galima suprasti tos salo gyventojus - anksčiau dešimtmečius viskas buvo gerai, o dabar vanduo kilt pradėjo, tuo pačiu metu taip didėjant visoms emisijoms vakarų (ir ne tik) pasaulyje. Net jei jie nekaltintų kitų, dėl emisijų, manau vis tiek turi teisę prašyti pagalbos. Tiesą pasakius jie net neturėtų prašyt, o turėtų sulaukt pagalbos ir taip, kaip kitos šalys kenčiančios nuo gamtos katastrofų, kaip pvz. Japonija. Bet nesulauks, nes "lėta katastrofa" neatkreips dėmesio...
immortallt 2011-09-12 00:58
Paskaiciuoti galima itaka temperaturos kaupimui pagal tai, kiek iskastinio kuro sudeginama, o sudeginama jo labai daug. Jei manai, kad simtus tukstanciu metu formavesi klodai anglies ir naftos sukurenti per 200 metu nedaro itakos klimatui, tai tu matai, tai ka nori matyt ir neatsakyt del nieko ka darai.
Karvė 2011-09-12 19:04
Koreliacija visiškai neparodo priežastingumo. Tamsta vadovaujiesi intuicija, o ne faktais.
Janina59 2012-04-04 17:40
Iš salų reikia gyventojams nešdintis kuo greičiau,nes užklups pavojiingas potvynių maratonas iki 20 kilometrų gylio.