Kas suvalgo Saulę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Myslius 2011-09-20 20:56
1) Menulio orbitos plokstuma tokia pat kaip zemes 2) Menulio dydzio ir atstumo santykis yra lygus saules dydzio ir atstumo santykiui, todel menulis lygiai uzdengia saule 3) Menulis aplink savo asi apsisuka per tiek pat laiko kiek trunka apsisukti aplink zeme, ir dar sukasi tokia kryptimi jog puse menulio niekada nematome (vadinamoji tamsioji menulio puse). Idomus tas musu palydovas
Laiqualasse 2011-09-20 22:29
kitoks, būtent dėl gravitacinių perturbacijų, kurios arba suskaldytų Mėnulį į šipulius, arba atplėštų jį nuo Žemės.
Myslius 2011-09-21 00:29
Ne nepagalvojau kad ir zeme gali buti prirakinta prie menulio. Siek tiek panagrinejau pasirodo gali net ir planeta but prirakinta prie saules (Merkurijus). Butu idomu suzinoti estimatus. Zemes prie menulio (1 milijardas metu? Grubiai primeciau), kada menulis pabegs, ar zeme prisirakins prie saules, raudonaja milzine kiek zinau pavirs po 5 mlrd metu, kas nutiks zemei kai saule taps milzine. Cia kiek zinau yra daug teoriju, sudetingi skaiciavimai ir mazai tikslumo, na bet siokia tokia gaire zinoti butu gerai. Sioks toks OT i "ka suvalgo saule" Skaiciai padeda gerai isivaizduoti eiga bei procesu greiti.
Laiqualasse 2011-09-21 00:49
Taip, po 5 mlrd metų Žemė atsidurs daugmaž Saulės fotosferoje ir išgaruos. Tiesa, yra alternatyvių teorijų, teigiančių, jog Saulė iki išsiplėsdama dar praras šiek tiek masės, ir išsiplės iki mažesnio spindulio, kuris reikš, jog Žemė nors ir įkais tiek, kad netektų atmosferos, bet pati planeta neišgaruos.
Ramūnas 2011-09-25 00:46
Dėl pirmos pastraipos vos nepalikau neskaitęs dar vieno puikaus straipsnio, prireikė savaitės kol galiausiai prisiverčiau užmest aky į visą straipsni.
Laiqualasse 2011-09-25 20:52
O aš maniau, kad tokios pirmos pastraipos su "lyriniais nukrypimais" kaip tik patraukia dėmesį. Ateityje reikės pasistengti labiau išlaikyti balansą tarp tokio stiliaus ir rimtesnio.