Kolorade pradingusi katė po 5 metų sveika surasta Niujorke  (2)

Prieš penkerius metus Kolorado valstijoje viena šeima po namo statybų ir kraustymosi pasigedo katės, vardu Vilou (angl. – „Willow“, gluosnio kačiukas). Nežinia, užpykusi ar ne, tačiau Vilou nusprendė palikti tuščius buvusius namus bei Uolinius Kalnus ir persikelti už… beveik 3 tūkst. km, į žiurkių knibždančias Manheteno (Niujorkas) gatves. Bastūnės ekspedicija buvo nepaprastai sėkminga. Kai Vilou buvo dar visai mažas katytė, jai buvo implantuota mikroschema. Ji ir sudarė galimybes keliautoją identifikuoti bei susigrąžinti į šeimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Besidomintieji kačių gyvenimu, ko gero prisimins prieš kurį laiką publikavome rašinį „Kur eina laukan išleistos katės?“ Jame išreikštas nusistebėjimas didžiulėmis laukinių kačių medžioklės teritorijomis, kurios neretai siekia ir 5,5 kvadratinio kilometro. Palyginus su įprastomis kačių valdomis, Vilou savo žygiu mažų mažiausiai prilygsta imperatorienei. Vis tik 3 tūkst. kilometrų bet kokiam keturkojui gyvūnui – menkas juokas.

Nereikėtų pamiršti, jog ilgos kelionės per prerijas metu Vilou kažkokiu būdu reikėjo išvengti kates medžiojančių kojotų, lapių, plėšriųjų paukščių, kitų stambesnių plėšrūnų, taip pat automobilių ratų. Ką Vilou patyrė kelionėje į rytus, taip pat jos kelionės motyvus sužinoti vargu ar pavyks.

Katė iš Kolorado buvo surasta Rytų 20-ojoje gatvėje, Niujorke, vos už kelių kvartalų nuo populiaraus internetinio portalo „Popsci.com“ būstinės. Ją sugavo Gyvūnų globos ir kontrolės centro darbuotojai. Koks būtų tolesnis katės likimas, jei ne implantuotoji mikroschema, neaišku. Tačiau centro darbuotojai mikroschemą nuskenavo ir išsiaiškino, kur gyvena ją auginusi šeima. Katės šeimininkai buvo priblokšti malonios naujienos, jog po penkerių metų atsirado jų katė Vilou. Nesvarbu, kad kažkur, kitame žemyno gale, Niujorke…

Vilou ne tik atsirado, bet, Gyvūnų globos centro darbuotojų teigimu, buvo visiškai sveika ir nepraradusi gerų manierų. Manoma, kad Manheteno gatvėse katė atsidūrė visai neseniai. Vargu, ar kas paprastą katę galėjo pavogti ir nusiboginti net į Niujorką. Nukeliauti lėktuvu, autobusu ar stabdydama pakeleivingas mašinas?..

Bet kuriuo atveju, pražuvėlė po poros savaičių bus parskraidinta į namus Kolorado valstijoje. „Mes išsaugojome net jos kojinę kalėdinėms dovanoms“, – juokiasi Vilou šeimininkas Džeimis Skvairas (Jamie Squires).

Galbūt žinduolių gretose Vilou kelionė rekordine pripažinta ir nebus (tarp žinduolių neprilygstami stajeriai yra dešimtis tūkstančių kilometrų sukariantys banginiai), tačiau kačių pasaulyje tai, be abejo, žygdarbis. Beje, komentaruose pasirodė kalbų, kad katė klajūnė bus perkrikštyta iš Vilou į Keruak, o knygų lentynose netrukus gali pasirodyti romanas „Kelyje 2“?…

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)