Astrofizikų stebėjimai patvirtino A. Einšteino prognozes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2011-10-02 13:02
Aš tai galvoju jeigu Enšteinas dabar būtų gyvas ir turėtų priėjimą prie dabartinių technologijų, pvz šiuolaikinių dalelių greitintuvų, tai gal visi "reikalai" pajudėtų kur kas greičiau. Nenoriu pasakyti, kad jis visada buvo teisus ir nenuginčijamas, tačiau tai buvo žmogus, kurio galvoje buvo šiek tiek daugiau
_alvydas_ 2011-10-02 13:40
tai ir Leninas greit suprato savo klaidas ir perejo prie NEPO Be abejo jo "procesorius" buvo geras. Ai šiaip pabandžiau truputį į "širšių lizdą" padiskutuoti http://www.bautforum.com/showthread.php ... iable-mass Gal kas nori prisijungti. Nors ir cenzura čia daug didesnė nei prie sovietų.
sigun 2011-10-02 18:58
Deja aš šioje srityje nieko neišmanau, tad neturiu kaip įsitraukti į diskusijas, tiesiog man standartiniame modelyje esančios tamsioji materija ir tamsioji energija labai jau "neskaniai" atrodo.
rtakas 2011-10-02 19:10
kai uzsimie apie laika ... pritaikius tai erdvelaiviams (netolimoi ateity) galima butu isventi ilgu kelionių kai keiciasi kartos
Laiqualasse 2011-10-02 21:06
Haltonas Arpas yra astronomas stebėtojas, padaręs keletą nelabai reikšmingų atradimų, bet vėliau nesugebėjęs pripažinti, kad viename savo straipsnyje kai kuriuos duomenis interpretavo neteisingai. Iš to nesugebėjimo kilo visa didžiulė "teorija", kurią, savaime suprantama, Išcenzūravo Mokslo Religijos Dogmų Komitetas, neleidęs pasireikšti naujajam Tikrąją Tiesą supratusiam mesijui ir vis dar bandantis užgožti šią nuostabią viską paaiškinančią teoriją. O tokie dalykai, kaip jos nesutapimas su dauguma kitų stebėjimų duomenų, yra tik menka smulkmena, kuri niekaip negalėtų sustabdyti Tikrosios Tiesos sklidimo, jei ne tie bjaurūs cenzoriai... *end sarcasm*
_alvydas_ 2011-10-03 09:08
Taip tai taip, nieko nežinau apie jo teorijos teisingumą/neteisingumą, bet kaip paaiškinti kad jį nušalino nuo stebėjimų, nors jį palaikė viena iš garsiausių Amerikos astronomių. Buvau įdėjęs kažkur čia į forumą filmuką.
rwc 2011-10-03 11:58
LOL. Kada mokslininkai išmetami iš darbo grupių - kai atranda ką nors revoliucinio, ar kai grybą pjauna? Ar gali tikras revoliucionierius likti be darbo - jei ne vienoje šalyje, tai kitoje?
_alvydas_ 2011-10-03 12:46
Nepastebėjai, kad dauguma beveik visada neteisi ateities atradimų atžvilgiu. Bet visada kontroliuoja tuometinius pinigus ir įtaką, vien žodžiu lovį.
rwc 2011-10-03 13:30
Piktojo mokslininko vietoje, stengtumeis užtildyti konkurentą, ar pavogtum ir išpublikuotum jo idėją, nusinešdamas grantus? Geros idėjos tarpuvartėse nesimėto, ir visuomet atsiranda išsišokėlis, kuris apie jas prabyla. Ir šiaip jau, nėra paprasta surasti perspektyvią temą tyrimams ir gauti finansavimą. Reikėtų būti visišku idiotu, kad nepasinaudoti proga paneigti reliatyvumo teoriją, kai tam yra pagrindo. Tokie įrodymai užtikrintų tyrimų finansavimą daugybei metų į priekį, ir bet kuris mokslininkas giliai dėtų, patinka tai ar nepatinka kitiems mokslininkams.
_alvydas_ 2011-10-03 14:31
Na, jei taip labai pasitikima teorija, kodėl progreso labui nepaskelbus ją paneigiančių eksperimentų idėjų konkurso? Nes pats idėjos autorius dažniausia ne rokfeleris. Ir kritinį mąstymą skatintų ir teoriją stiprintų arba ją pakeistų.
rwc 2011-10-03 14:40
Mokslinis procesas pats savaime yra pastovus konkursas, varžybos dėl grantų. Kokio konkurso dar reikia? Gali sakyti, kad revoliucinių idėjų prestižiniai leidiniai nelabai įsileidžia - bet juk niekas netrukdo publikuotis arxiv'e ir panašiai. Ir, patikėk, jei kažkoks darbas atveria naujas tyrimų kryptis, jis tikrai neliks nepastebėtas, nes valgyti nori visi mokslininkai.
_alvydas_ 2011-10-03 14:50
Kaži dar kaip čia gali persipinti kariniai interesai. Kiek žinau kartais jie užsiima eksperimentais lyg ir prieštaraujančiais nusistovėjusiom pažiūrom ir toli gražu nevisada skelbiami rezultatai.
rwc 2011-10-06 20:02
Visokiais eksperimentais jie ten užsiminėja. Rasti BRT/SRT paneigimą svajoja turbūt dauguma fizikų-teoretikų, apie ką gali perskaityti ir čia (tai kažkas "viršijo šviesos greitį", tai "perdavė informaciją"). Deja, kol kas visais atvejais buvo lengviau parodyti metodinę tyrimo klaidą nei paaiškinti gautus duomenis. O gal čia kitoks sąmokslas: publikuoti tik niekinius tyrimus, svarbius nutylint? Tuomet man įdomu, kokiu pagrindu teoretikai išsikaulija grantų ir finansavimą megaprojektams kaip kolaideriai.
_alvydas_ 2011-10-06 21:42
Aš čia nieko neteigiu, tiesiog garsiai pasamprotavau. Vienas iš dviejų (daugiau sugalvoti nepavyko) mano siūlomų eksperimentų surištas su supergiluminiais povandeniniais laivais ar kapsulėmis ir labai tiksliais atominiais laikrodžiais. Tiesiog vieną nuleidžiam kuo giliau ir žiūrim rezultatus. Bet su tokiom laboratorijom neina sukontaktuoti. Kažkaip daugumoj jos karinėm struktūrom priklauso.
rwc 2011-10-07 00:40
susimokę - labai nepatikimai skambanti frazė, per trapi, kad skambėtų realistiškai.
_alvydas_ 2011-10-07 08:10
“Susimokę” - negi aš taip teigiu. Bet pažiūrėk, kad ir rinkimų analogiją. Nors žmonės lyg ir nebūną susimokę, bet balsuoja už kokį diktatorių kokia 90% ir daugiau, kuris prieš tai kontroliavo visus resursus ir sugebėjo gerai “apdoroti” visuomeninę nuomonę. Pažiūrėk, jei netingi tą diskusiją kur minėjau šitos temos pradžioje. Net E=m*c^2 išvedimas nereliatyvistiniu būdu sukelia žmogui nerealų stresą, nes kerta per jo tikėjimą.