Rinkitės šią žuvį vietoj lašišos. Ji sveikesnė, skanesnė ir kilusi iš Lietuvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dr. G 2025-11-24 14:56
Koks pusprotis sukurpė šį propagandinį kliedesį? Čia užsakymas, ar kaip? Lietuvoje gyvena dvi karosų rūšys: Paprastasis (auksinis) karosas - Carassius carassius Sidabrinis karosas - Carassius gibelio Vietinis yra tik paprastasis, kuris darosi jau pakankamai retas dėl iš Azijos atvežtinio sidabrinio karoso. Taigi - vietinis retas (kuris neužilgo bus įtrauktas į Raudonąją Knygą), o atvežtinis (kuris turi būti įtrauktas į invazinių sąrašą) dažnas. Kurį siūlot valgyti? Retą, ar tą, kurį planuojama išnaikinti? Ok, gal tą sidabrinį reikia išnaikinti valgymo būdu tada. P.S. Tik nereikia tų kaimo jurgio kliedesių apie tai, kaip "mano kaime ežere pilna tų auksinių." Prieš teigiant tokius kliedesius pirmiausia reikia mokėti atskirti abi rūšis, o ypač atskirti hibridus, kas labai dažnai yra neįmanoma be skrodimo.
punktyras 2025-11-24 16:17
Na, skoninės/maistinės savybės tikriausiai taip stipriai nesiskiria, kad būtų verta minėti. Iš Lenkijos leidinio paimtas straipsnis, tai kažko konkrečiai lietuviško nėra minima.