Kiek žmonių gali sutalpinti Žemė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slack 2011-10-12 15:28
"žmonių rasę" - gal pakrapščiau žmoniją. kuo daugiau žmonių tuo daugiau šansų, kad žmonija išgyvens. ir nereikia baimintis , didelės žmonių populiacijos kitaip pavirsit Humanphobais.
Anonymous 2011-10-12 15:39
duokit se tu zmoniu daugiau... daugiau.. jei prireiks suvalgysim sliekus su vabalais ir kirmelem bet kelis metus gyvensim, kaip skrusdeles skrusdelyne..
plex 2011-10-12 16:17
Jau tik nereikia skleist nesamonių su tokiais straipsniais. Lietuvoj pilna nedirbamų laukų, kuriuos galima užsėti. Ir tikrai garantuoju, kad ir didesnioj daly pasaulio tikrai pilna tuščių vietų, kurias galima panaudoti žemės ūkiui.
Anonymous 2011-10-12 16:34
tik nereikia skleisti nesamoniu su tokiais komentarais.. pirma tu pasiaiskink kiek aplamai del zmoniu kaltes nebedirbamu zemiu, kiek misku iskertama.. visa tai del dabartiniu zmoniu poreikiu.. tada pasidomek apie visokias valstybeles, kaip taivanas ir pan, kur nera nei pauksciuku nei vabaliuku... tada atmesk dykumas, olas ir sniegingus kalnus.. jei lietuvoje pakankamai mums zemes, tai dar nereiskia, kad visam pasauli pakankamai..
Hmz 2011-10-12 16:48
Pagrįsk.
unytas 2011-10-12 16:56
man pavizdui nedaina afrika.savo derlingas zemes paverte nederlingas nes nemoka ukiu naudoti ir netikejo tais kas jiems aiskino.dar ta afrika neturi ka valgiti o dauginasi kaip kiskuciai.
jakuzza 2011-10-12 17:05
Noreciau suzinoti, kas tie "dauguma mokslininku". Pasakoma, kad mokslininkas, ar "dauguma" ju.. ir viskas, sventai tikima.
Anonymous 2011-10-12 17:28
man ir idomu, nes man yra teke girdeti, kad zeme pajegi maximum 1milijarda zmoniu pilnai aprupinti, kad gyventu visi kaip ponai.
Pavasarėlis 2011-10-12 18:32
Vat ir aš kažką panašaus girdėjęs. Na bet mano nuomone tai optimalus žmonių kiekis būtų maždaug ~4 milijardai. Nes iš esmės atmeskit 1 milijardą skurstančių, gaunam 6. Tada, jei Kinija su Indija normalios būtų ir savo gyventojų skaičius sugebėtų sumažinti bei stabilizuoti ties 500 milijonų, gautųsi, kad dar koks 1,5 milijardo atkrenta ir gyvena Žemėje 4,5 milijardo, kas būtų tikrai neblogas skaičius, nes žmonės galėtų gyventi kažkiek geriau, be to nebereiktų tiek miškų kirsti naujiems laukams, mažėtų šiukšlinimas, teršimas. Nu bet tai tik mano nuomonė, žinau kad taip nebus, nes žmonės nemoka sugyventi darniai. Reikia kam nors išsišokti...
Anonymous 2011-10-12 18:45
resursai po biski toliau mazes jei bus 4 milijardai..
laimius 2011-10-12 19:54
Kiek girdėjau ne Kinija problema, na jų daug, bet ir plotas nemažas (o jei plės šalies ribas tai manau link rusijos), o be to stabilizuojasi ir senėja, tad jei nesukvailios tai stabilizuosis. Be to jų gyvenimo lygis kyla, tai ir stabilizavimosi rodiklis šioks toks. Va Indija tai gal ir problema. Bet šiaip didžiausia problema - afrika. Jei dar išmoks išgydyti kai kurias paplitusias ligas kaip AIDS va tada tai bus... Manau jei išsivysčiusios valstybės su savo paramom sudarytų sandorius dėl afrikos šalių gimstamumo ribojimo tai būtų viena iš išeičių. Idėja tokia - nori paramos, imkis spręsti gimstamumo problemas. Tik va jiems patiems to nereikia, ir jie to nedarys dar ilgai...
Anonymous 2011-10-12 19:58
paziurek i sita ir pasakyk kad afrikos populiacija pasaulyje yra problematiska http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ensity.png jie ten gal ir dauginasi kaip triusiai, bet jie ir mirsta kaip maro siauciami..
Fostil 2011-10-12 21:19
Kvailas straipsnis. anokai cia problema, kiek zeme mat gali aprupint zmoniu. Faktas tas jog civilizuotose salyse EU/JAV/Kinija/Japonija ir kt. populiacija laikosi stabili ar net mazeja, o sios salys gali pilnai save aprupinti. Vieninteliai bedu darytojai tai tinginiai, neispruseliai, triusiai afrikieciai, indai. Nustotu pi.... kiek viena minute, tai gal atsikvosetu ir pradetu mastyti apie kokybe, o ne kiekybe.
Anonymous 2011-10-12 21:57
mes juk ir gyvuneliai.. realiai yra manoma kad zmonija buvo beveik isnykus net pora kartu.. matai primityviais laikais zmonems buvo daug sunkiau isgyventi ir islaikyt populiacija su tokiu letu tempu - 1 vaikas per metus.. yra trys scenarijai.. arba mes prisidauginsim tiek kad pradesim mirt badu.. arba protingai susireguliuosim populiacija.. arba evoliucijos eiga pati viska sutvarkys..
Talkatif 2011-10-12 23:18
Faktas tas kad tų "civilizuotų" šalių naujos kartos ant tiek kvailos, kad net nežino, kad tos "civilizuotos" šalys beveik nieko pačios negamina, o jų žemės ūkyje daugiausia aria tie "neišprusę tinginiai" iš tų blogų šalių :D Pavyzdžiui, tamsta išprusėli, gal galėtumėt pavardinti ką ta civilizuota JAV gamina bei augina, kad pati save aprūpina? :D Geriau pasiskaityk kitus šio portalo straipsnius apie žmonių populiaciją. Tikrai ne vienas jų yra apie tai. Ir netgi juose kiekvienam kvailiui suprantamai panagrinėta, kad žmonės, kaip ir visa kita kas gyva, stipriausiai dauginasi tada, kai yra atšiaurios sąlygos.
Anonymous 2011-10-13 00:02
na, del apsirupinimo ir gali apsirupinti kyla dideli klaustukai.. nes viena yra tai ka patys uzaugina ir visai kas kita ka gali uzsiauginti.. ekonomines spragos leidzia pigiai importuoti.
Talkatif 2011-10-13 09:16
Nemanau, kad tai ekonominės spragos. Tiesiog tokia "maitinimosi" piramidė - apačia šeria viršų :)
Anonymous 2011-10-13 09:55
taip, o piramide sugalvojo virsus..
technologas 2011-10-13 10:40
Ponas turbūt prisiklausei pigios Kremliaus propagandos ir patikėjai? JAV pagamina daugiau, nei Vokietija, Prancūzija, Indija ir Brazilija kartu sudėjus. Plieno, automobilių, chemijos pramonė, lėktuvus gamina. Netgi raketas sugeba, neimportuoja jų iš Kinijos. JAV pramonė sudaro 18% pasaulio pramonės, 2009 pagamino produkcijos už 2,33 trilijono žalių. JAV - didžiausios pasaulyje žemės ūkio produkcijos gamintojos ir eksportuotojos, eksportuoja maistą į 100 šalių. Man įdomu ką tie Kremliaus propagandistai sugeba pagaminti. 75% jų eksporto sudaro nafta ir dujos, didžiąją dalį likusio - ginklai. Kai ant JAV paloti, tipo tie tik dolerius spausdina, tai labai drasūs, o įdomu kaip pas pačius su gamyba, jei eksportuodami žaliavas, sugeba pagal BVP vienam gyventojui net nuo Lietuvos sugeba atsilikti? Čia neeilinių gabumų reikia turėti. Tik ES pradeda kalbėti apie skalūninių dujų gavyba - iškart Rytuose kyla Didžiųjų Gamintojų isterija. Ant JAV paloti smagu, bet jei ES nustotų pirkti Didžiųjų Gamintojų dujas - jų ekonomika iškart kristų į komą Nuskrenda į Kiniją, įkala ryžių vodkės, pasvaigsta apie blogą dolerį ir būsimą rublio hegemoniją, kiniečiai mandagiai palinksi siauraakėm galvom, maždaug "gal geriau nereikia" ir toliau prekiauja daugiausia su JAV. Į temą - aišku, geriau būtų mažiau žmonių. Milijardas, dar geriau - 100 milijonų, nors manau pakaktų 10 milijonų. Bet tam maišo politinės, žmogiškos priežastys. Kiekviena šalis nori būti didesne, ypač gyvenančios neramiose vietose (o tokių daug), nes kuo šalis didesnė, tuo didesnį politinį svorį, tuo ji saugesnė. Ar lenkai dabar prikaišiotų lietuviams dėl švietimo, jei jų būtų koks milijonas, ar 500 tūkstančių? Ar JAV turėtų tokį tarptautinį svorį, jei jų būtų tik 5 milijonai? Ir taip toliau, didesnės šalys užgrobia, kolonizuoja ir naikina mažesnes, didesnių šalių kalbos populiaresnės. Deja, žmonės toli gražu netobuli.
Talkatif 2011-10-13 11:06
Blaivykitės propagandistų ir raganų medžiotojai. Prie ko čia tie kremliai? Lįskit lauk iš tų savo bunkerių - šaltasis karas senai pasibaigęs. Apie JAV geriausiai pasako patys ten gyvenantys ir matantys tos šalies krizės priežastis. Ir viena iš priežasčių yra per didelis importas, bei per maža vidinė gamyba. Ir tai vis didėja bei mažėja. Nežinau, kiek reikia būt apakus nuo kremliaus raganų, kad to nematyt.