Kai kvantinė mechanika susikerta su bendrąja reliatyvumo teorija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindset 2011-10-27 11:59
Koks yra gravitacijos greitis? Pvz. jei is galaktikos centro isimtume juodaja skyle, per kiek laiko zvaigzdes pajustu kad nebera aplink ka suktis? Ir kaip tai itakotu laika?
Dvigubas nulis 2011-10-27 14:59
galaktikos žvaigždžių gravitaciškai, o tik gan nedidelę dalį (tiksliai nepamenu maždaug kiek, berods 30-60parsekų, kai pvz. Paukščių tako diametras - 30kiloparsekų; tiksliau žinos Kastytis) Kadangi laikas reliatyvus, tad objektams, esantiems už j.s. gravitacinio lauko tai nepadarytų jokios įtakos jų laikui. Tie, kurie buvo veikiami j.s. gravitacijos, laikas pradėtų tekėti greičiau nei prieš tai.
faktas 2011-10-27 15:47
Gravitacija neveikia apibrėžtu atstumu. Gravitacija mažėja iki begalybės. Asmeniškai man gravitaciją sunkiausia suprasti dėl suminio masės efekto. Pvz., Andromedos ir Paukščių Tako galaktikų sąveikos pavyzdys.
Mindset 2011-10-27 16:15
bet tai kaip kazkokios kelios molekules uz milijardu sviesmeciu gali daryti itaka atominems dalelems cia... kosmosas prisizaide niutonas isrades gravitacija...
Indigo89 2011-10-27 18:21
betai kai... kai geruma
dddarka 2011-10-28 00:14
Juodoji skylė įtakoja galaktikoje esančiu žvaigždžių sukimosi aplink ja, tas jau įrodyta. Išėmus juodąja skylę iš galaktikos tolimiausios planetos sigmos (galaktikos krašto) to nepajaustu labai ilgai, tai neįtakotų jų įgyto pagreičio. Kada pajaustu nepasakyčiau, bet principas sūkurio, baigus sukti centrui aplinkui žiedas iki sigmos galo suktus ir manau tolimiausias kraštas sigma baigtu justi paskutinis juodosios skylės nebuvimą. Bet yra nuspręsta kad dėka juodųjų skylių yra galaktikos ir sukuriamos žvaigždės. (Dvi savaites šviesmečių atstumu esančios žvaigždės nuo juodosios skyles sukasi aplink ja 1000 km/s greičiu, mūsų saulė aplink juodąja skylę apsisuka ... o atstumas apytiksliai 24tukst. šviesmečių, mūsų galaktika 200tukst. šviesmečių) frazės iš dokumentikos, netiksliai bet pažodžiui bandžiau išverst. Saulė aplink JS apsisuka neprisimenu tiksliai 1 ar 2 milijardai metų.
faktas 2011-10-28 01:02
, Saulė aplink juodąją bedugnę apskrenda per 230 milijonų metų.
Mindset 2011-10-28 10:00
Aciu Tai va idomioji dalis - kaip kelios subatomines daleles uz 200+tukst sviesmeciu itakoja subatomines daleles cia? Tai gal visgi drugelio, esancio kitoj galaktikoj, pirstelejimas daro itaka musu gyvenimui
dddarka 2011-10-28 11:58
Dėkui. Dabar jau galima paskaičiuoti kada sustos suktis mūsų žvaigždė aplink JS, išėmus JS iš galaktikos centro.(Mindset)
dddarka 2011-10-28 13:05
Apie drugeli. Imkime paprasta pavyzdį vandens sūkurį (galaktika) kuris sukasi apimdamas didesni vandens plotą priklausimai nuo traukos stiprumo. Tame sūkuryje esantys plūduriuojantys objektai (lapas ir pan.) suktųsi aplink sukuri, bet dėl tam tikros jį anksčiau veikiančios jėgos liktu prie ankstesnio sukimosi, liktu suktis aplink savo ašį (žvaigždė) ir esančios prie jo mikro dalelės jausdamos jos gravitacine sukimosi jėga suktųsi aplink kaip palydovės (panašu kaip žiedadulkė prisikabintu prie lapo), bet ir bendrai jos suktųsi aplink sukri. Ir jai ant to lapo nukristu akmuo (Žvaigždės sprogimas) aplinkui esantis pajaustu taip toli kaip butu akmens kritimo jėga, bet sūkurio (galaktikos) ir kitu lapų nutolusių saugiai nuo epicentro neįtakotu. Kaip yra žinoma kad JS suformavo galaktika ir ji yra jos pradininkė ir ji vienintele turi įtakos galaktikos gravitacinėj jėgai, bet kaip dėl tolimų atstumu, neturės akivaizdžios įtakos JS pokyčiai, tik matematiškai gali pastebėti globaliai vykstanti procesą. P.S. Fantastas sukūrė idėja, mąstytojas išplėtojo hipotezę, teoretikas sukūrė teorija, praktikas išbandė praktiškai. kartais Vienas to nepadarysi ir neužteks vieno gyvenimo.
faktas 2011-10-28 14:11
Galaktika ir juodoji bedugnė yra to paties formavimosi procesų rezultatai. Juodoji bedugnė galaktiką sukūrė taip pat, kaip galaktika ją pačią.
dddarka 2011-10-28 16:31
Na taip teigiama kad prieš mus žinomas galaktikas kai visata buvo jauna egzistavo galaktikos bet kaip karšto jonizuotų dujų debesys.ir manau kuri sukosi aplink juodąja bedugnė ar panašaus į tai, kurios trauka nebuvo tiek galinga kad suformuotu žvaigždes su planetomis.