Nuo ilgo sėdėjimo vystosi krūties ir gaubtinės žarnos vėžys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nierka 2011-11-04 16:23
O tai ką daryti, jei darbas sėdimas? Tokie tyrimai, tai išvis beverčiai kažkokie. Dabar prisiskaitom tokių straipsnių ir paskiau save graužiam, jog turim didelę tikimybę susirgti vėžiu. Ir kas svarbiausia - dar parašo, jei treniruosimės kasdien bent po kažkiek, tai vistiek nieko nepadės. Absurdas. Tai taip išeina, jog reikia nuleist rankas, nieko nebedaryt ir toliau sėdėt kiaurą dieną. Arba išvis nebesėdėt ir viską stačiom daryt.
Wolfy 2011-11-04 16:26
Isvada: reikia uzdrausti sedima darba, nes juk jis kenkia sveikatai. Reikia iteisinti tiktai toki darba, kuriame reikia aktyviai judeti ar bent stoveti. P.S. Kenksmingiausia isvis yra gyventi ir cia nieko nepakeisi.
E5AjGif 2011-11-04 16:33
+
edgarasl 2011-11-04 16:43
"Mokslininkai įrodė, kad gyvenimas didina tikimybę susirgti vėžiu." Paskutiniu metu tik ir rašo kas vėžį sukelia. Ir tas sukelia, ir anas, tai ką darbar? Negyventi?
Bax 2011-11-04 18:15
Sutaupysiu jums šimtą straipsnių ir pateiksiu sąrašą dalykų, kurie sukelia vėžį (anglų kalbą): Acetaldehyde, acrylamide, acrylonitril, abortion, agent orange, alar, alcohol, air pollution, aldrin, alfatoxin, arsenic, arsine, asbestos, asphalt fumes, atrazine, AZT, baby food, barbequed meat, benzene, benzidine, benzopyrene, beryllium, beta-carotene, betel nuts, birth control pills, bottled water, bracken, bread, breasts, brooms, bus stations, calcium channel blockers, cadmium, candles, captan, carbon black, carbon tetrachloride, careers for women, casual sex, car fumes, celery, charred foods, cooked foods, chewing gum, Chinese food, Chinese herbal supplements, chips, chloramphenicol, chlordane, chlorinated camphene, chlorinated water, chlorodiphenyl, chloroform, cholesterol, low cholesterol, chromium, coal tar, coffee, coke ovens, crackers, creosote, cyclamates, dairy products, deodorants, depleted uranium, depression, dichloryacetylene, DDT, dieldrin, diesel exhaust, diet soda, dimethyl sulphate, dinitrotouluene, dioxin, dioxane, epichlorhydrin, ethyle acrilate, ethylene, ethilene dibromide, ethnic beliefs,ethylene dichloride, Ex-Lax, fat, fluoridation, flying, formaldehyde, free radicals, french fries, fruit, gasoline, genes, gingerbread, global warming, gluteraldehyde, granite, grilled meat, Gulf war, hair dyes, hamburgers, heliobacter pylori, hepatitis B virus, hexachlorbutadiene, hexachlorethane, high bone mass, hot tea, HPMA, HRT, hydrazine, hydrogen peroxide, incense, infertility, jewellery, Kepone, kissing, lack of exercise, laxatives, lead, left handedness, Lindane, Listerine, low fibre diet, magnetic fields, malonaldehyde, mammograms, manganese, marijuana, methyl bromide, methylene chloride, menopause, microwave ovens, milk hormones, mixed spices, mobile phones, MTBE, nickel, night lighting, night shifts, nitrates, not breast feeding, not having a twin, nuclear power plants, Nutrasweet, obesity, oestrogen, olestra, olive oil, orange juice, oxygenated gasoline, oyster sauce, ozone, ozone depletion, passive smoking, PCBs, peanuts, pesticides, pet birds, plastic IV bags, polio vaccine, potato crisps (chips), power lines, proteins, Prozac, PVC, radio masts, radon, railway sleepers, red meat, Roundup, saccharin, salt, sausage, selenium, semiconductor plants, shellfish, sick buildings, soy sauce, stress, strontium, styrene, sulphuric acid, sun beds, sunlight, sunscreen, talc, tetrachloroethylene, testosterone, tight bras, toast, toasters, tobacco, tooth fillings, toothpaste (with fluoride or bleach), train stations, trichloroethylene, under-arm shaving, unvented stoves, uranium, UV radiation, Vatican radio masts, vegetables, vinyl bromide, vinyl chloride, vinyl fluoride, vinyl toys, vitamins, vitreous fibres, wallpaper, weedkiller (2-4 D), welding fumes, well water, weight gain, winter, wood dust, work, x-rays.
faktas 2011-11-04 18:26
, jei suprastm, ką čia nukopijavai, suprastum, kad čia yra daug brėdo. Taip pat noriu pabrėžti - mokslininkai ieško veiksnių, kurie padidina vėžio riziką, bet nerekomenduoja vengti šių veiksnių. Tai jau ne mokslininkų darbas.
kionig 2011-11-04 22:03
Ir teisingai rašo, kad senstant didėja tikimybė susirgti vėžiu. Aišku nebūtinai tai reikia priimti kaip už gryną tiesą, bet tame yra tiesos. Kitas dalykas, nebūtinai visi žmonės susirgs vėžiu, bet ta vėžio susirgimo riziką gali padidinti ir kažkokie tai aplinkos veiksniai, ką mokslininkai ir tiria, todėl nebūtinai reikia absoliutinti, kad "gyventi kenksminga". Tokie straipsniai ir pranešimai atkreipia dėmesį, o ir turėtų atkreipti dėmesį daugiausiai tų žmonių, kurie su tai susiduria.
Verslininkas 2011-11-05 00:46
Zmoniu bauginimas.... daryk ta, nedaryk ano, daryk taip nedaryk anaip... logiska kad jeigu visa diena nepasikeli nuo kedes tai jau nera gerai, ir raumenym ir viskam kitam, bet kad butent nuo sedejimo vezys tai jau sory... jauciu sansas padideja kokiais 1-5 % taip?
nondescript 2011-11-05 01:28
Vėžį sukelia net žiema ir darbas? Ko dar prisigalvos? Sėdėjimas žinoma kenkia sveikatai, pats jau kaklo skausmus įsivariau, bet iki vėžio... Vis dėlto šiuo klausimu laikysiuosi nuomonės, kad viskas (na bent didžioji dalis visko) priklauso nuo genų, jei genai geri, nors ir dirbsi sėdimą darbą, rukysi, gersi ir nesilaikysi jokio dienos rėžimo, greičiausiai vistiek sulauksi žilos senatvės, o jei genai blogi, nesvarbu kaip sveikai begyventum, nieko gero nenusimatys.
faktas 2011-11-05 02:26
, na žiūrint, apie kokius veiksnius kalbame. Jei švitinam gama spinduliais, tai nelabai svarbu, ar žmogus turi defektyvių genų. Vėžio tikimybė bus labai panaši visais atvejais. Bet jei kalbame apie kažkokią kancerogeninę medžiagą, kurią metabolizuoja tam tikras fermentas, tai tos medžiagos kancerogeniškumas individui priklausys nuo tą medžiagą metabolizuojančio fermento aktyvumo. Jei fermentas mažai aktyvus, kenksminga medžiaga ilgiau išliks organizme ir greičiausiai pažeis daugiau DNR rajonų. Bet vėžio genetika labai sudėtinga. Čia galima pasakyti, kad vėžys priklauso nuo visko. Pvz., jei žmogus turi defektyvų menino geno MEN1, tai jis net ir gyvendamas labai sveikai greičiausiai mirs nuo auglių endokrininėse liaukose. O jei žmogus neturi nei vieno pažeisto ląstelės valdymo procesui svarbaus geno nei vienoje ląstelėje (kas yra beveik neįtikėtina), bet tas žmogus išsikepė kepsnį su radioaktyvia druska, tai irgi greičiausiai mirs nuo vėžio.
Bax 2011-11-05 12:11
Be to, kiek žinau pas mus žiemą sunkiųjų dalelių kiekis ore labai padidėja, savaitėmis viršija normas. Mano paskutinis pasisakymas buvo sarkastiškas, bet prašom kabinėtis.
mar444nas 2011-11-06 16:52
Va cia sėdimo darbo problemos sprendimas http://www.itbaze.lt/trumpai/kompiuteri ... is-viename