Farerų salų tradicijos tęsiamos: nužudyta beveik 1000 banginių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPQR 2011-11-29 22:54
Cia netik kad apsurdas ir atsilikusio proto pozymis,isvis kaip jie save gali vadinti zmonemis?Tai zema. Zodziais negaliu isreiksti savo nuomones apie juos. Nieko-kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi,jie pasmergti kaip ir ispuvusios tokio pobudzio tradicijos.. Farerai matai,Panasiau i barbaru kaimeli.
Karvė 2011-11-29 23:05
Čia yra normalu - žmonės valgo gyvūnus. Tūkstančius metų valgė ir turbūt tai viena priežasčių, dėl ko žmogus yra žmogus (bet kokie hiparikų vegerastų komentarai iškart siunčiami lytiškai abstrakčia kryptimi - pasidomėkit žmonių evoliucija ir mažiau rūkykit). Jie tų banginių turi pakankamai - tegul valgo. Pritrūks - susirūpins ir reguliuos populiaciją. Jei jų visuomenėje tai yra norma, nematau jokios problemos. Mūsų valgoma mėsa ant stalo pakliūna ne ką geresniu būdu - tie banginiai bent jau laisvėje kelis metus gyvena ir miršta palyginti greita mirtimi. Nesuprantu, kam čia reikia putotis - ne žmones valgo ir ne jūsų banginius ir net jums žiūrėti nereikia. P.S. Visiems gyvūnams papjovus yra kraujas nuleidžiamas, nes to nepadarius, galima apsinuodyti ar kažkaip ten. Dėl to tas kraujo nuleidimas yra gajus visokiuose religijų prirodymuose kaip pjauti gyvulius ir panašiose tradicijose, kaip šiuo atveju.
faktas 2011-11-29 23:10
Kad kankinimas tai tikrai, bet pats tas nukraujavimas gali turėti dvi prasmes - arba laukia, kad išbėgtų kraujas ir mėsa būtų vertingesnė, arba tiesiog mėgaujasi tuo, kad vanduo nusidažo banginių krauju.
DnT 2011-11-29 23:53
Visiškai pritariu Karvei. Taip pat, gi straipsnyje paminėta, kad šiai rūšiai negresia išnykimas, jų tik mažėja Farerų regione. Sekančias, dar sekančiais metais apmažins šio ritualo mastus, ir taip atsistatys populiacija į vietą, tada vėl galės skerst. Jei neskerstų, tai jų populiacija tiesiog išaugtų per didelė ir nukonkuruotų kitas rūšis. O svarbiausia, kad tai ritualas (žodis "tradicija", manau, nelabai tinka šiam veiksmui), nes kraujas nuleidžiamas į jūrą, kaip auka dievams. O mėsa tiesiog išdalinama visiems gyventojams, o ne pardavinėjama. Pagalvokit, koks ten brangus maistas, ir kaži, ar kas gerai auga ten. O čia, visokie pasisakymai - nehumaniška ar panašiai, vemt jau verčia. Man nehumaniška vienas, tau kitas, bet tai gal nebadausim dėl to. Pavyzdžiui: fermose kiaulės, galvijai gyvena savo išmatose ir šeriami kombikormu, kad kuo labiau nusipenėtų ir taip nepamato saulės šviesos ir žaliųjų pievų. Jum čia humaniška? O tuo tarpu ūkininkas augina savo gyvulius humaniškai, tai kodėl visi negalim užsiaugint? Be to, tie banginiai gyvena, belenkiek kartų ilgiau, negu mūsiškiai galvijai, nes abejoju, ar skerdžia dar nesuaugusius.