Evoliucijos mitai: Evoliucija privalo būti neteisinga, nes Biblija yra neklystanti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justas116 2011-12-10 13:00
Šiaip mėgstu šitą straipsnių rinkinį, bet nemanau, kad prie Evoliucijos mitų galima priskirti Biblija. Prieš tai buvę iškelti mitai buvo arčiau pačios teorijos, o ne itin subjektyvios nuomonės. Kaip visi jau žinote Bibliją visi gali interpretuoti kaip tik nori: vieni teigia, kad "genesis" dalis kalba apie Big bang, kiti - kad tai metaforų rinkinys, kiti - kad viskas taip ir buvo, dar kiti - rankioja jiems patinkančias eilutes ir jas cituoja (angl. "cherry picking"). Aš sakau, mažiau kreipkit, ką tie teologai sako, nes man, asmeniškai, tas Biblijos "tyrinėjimas" yra juokingas ir apie tai straipsnio tikrai nereikėjo rašyti. Štai puikus pavyzdys, kaip žmonės interpretuoja bibliją ir pačią religiją.
Anonymous 2011-12-10 13:04
Bent pavadinimą be klaidų galima?
ligonis 2011-12-10 13:09
šie straipsniai iš dalies buvo įdomūs, nors ir kartais kvailai nuskambėdavo kaikurios dalys... ...čia jau visai naujas lygis. tie religingieji nori, kad su jų "tiesom" būtu elgiamasi kaip su lygiom mokslo faktams, bet kasnors tegu tik pabando paklaust "o gal tai gali but paaiškinama primityvių žmonių nesugebėjimu naudotis logika", iškarto bus apšaukti, kad įžeidinėja.
Pumper 2011-12-10 13:32
Koks čia evoliucijos mitas? Čia tiesiog kvailas fanatikų įsitikinimas neturintis nieko bendro nei su mokslu bendrai, nei su pačia evoliucija. Ką jau kalbėti apie tai, kad tie creationist'ai neturi žalio supratimo, ką evoliucijos teorija teigia.
mariuze 2011-12-10 13:40
Cia paprasciausias ZMONIU KURSTYMAS... Niekas nieko nevercia tiketi, norit tikit, norit - ne, turit PILNA PASIRINKIMO TEISE. Kad visi tiketu i Dieva ir gyventu pagal jo iskakymus, zemeje butu rojus. O kaip ir visur, taip ir baznycioje yra blogu zmoniu, kurie jos priedanga naudojasi. Kad ir tie patys kryziaus zygiai, tiesiog PRIEDANGA, jokios tikrosios baznycios ten nebuvo ir niekas is baznycios per PRIEVARTA TIKEJIMO NEKISA.
Pumper 2011-12-10 14:06
mariuze, apie kokią tikrąją bažnyčią čia kalbi? Jei žiūrėti pagal bibliją, tai jokių bažnyčių, o tuo labiau Vatikano, išvis neturėtų būti.
Varveklis6 2011-12-10 15:34
Mariuze, dazniusiai ti kuie ir eina i tas baznycias ir aceit karstai meldziasi yra visiskai supuve ir nieko neverti zmones.. tad geriau griaukim baznycia aukstinkime moksla
Swift RR 2011-12-10 15:59
Biblija tėra išlikusios senos žmonijos žinios apie mus supantį pasaulį. Mes turėtume džiaugtis mokslo pažanga, kuri mūsų gyvenimus padarė patogius(nesakau kad nėra ir minusų) Bet atsiranda žmonių kurie linkę toliau palaikyti poros tūkst. metų žinias už kitų žmonių kraują,(gerai kad viduramžiai baigės) tai yra niekas kita kaip pažangos stabdymas. Komentatoriai, postringaukit ką tik norit bet dviejų paskutinių žodžių nepaneigsit.
sanasss 2011-12-10 16:19
Kiek galima su ta religija dumti zmonems akis, gi ner to dievo ir nebuvo, logiskai reik pagalvot....
moo 2011-12-10 16:42
Čia šių? Siūlau gerai pagalvoti ir paskaitinėti prieš atsakant
moo 2011-12-10 17:21
Karoli, mes man rodos kalbejom apie tai kitoje temoje.Klyyyyyyyyysti galima ir teigiant.
Strong_Bad 2011-12-10 19:19
Vienas teisingiausiu pastebejimu. Kai i geras isdejas ir pamokymus isisuka parazitai ir panaudoja tai savo naudai tai ir gaunam fanatiku religija (musulmonas ar krikscionis jau mazai skiriasi). Kodel baznycios tiesiogklestejo ir auksu dabinos, kai vadinamieji nusidejeliai apiplyse ejo savo nuodemiu ispirkinet ir tt. Gryztant i tema, juo labiau kasnors bando itikint ar pasirodyt neklystantis ar teisus, tuo labiau kyla itarimas, kad tas teigiantysis yra tiesiog siauraprotis ir nemato platesnio vaizdo, kur daznai kyla abejones, ir visom jegom bando islaikyt neklystanciojo statusa ir suvarzyt visaip klausantyji, kad tas negaletu ir nenoretu paziuret niekur kitur, o tik matytu tai ka reikia. Ir cia labai parankiai israndamas pragaras, amzinos kancios ir nuodemiu skaitliukas. Tik idomu, kodel nekalbama apie kitas religijas, lyg ju nebutu, ar isvis jos nera skaitomos konkurencingomis, o gal isvis perdidele gresme keliancios? Reiketu kazka palyginimui, nes paimt ir duskint ta pati sh kiek gi galima. Be to ir tos pacios krikscionybes atmainu daugybe kai pasiklausai, kaip kitur basnycioj buna, kaip elgiasi, kaip tas garbinimas vyksta, tai cia isvis kartais pagalvoji tai isvis kaip i kokia satanistu buveine uzeini, kur bijoma ant girgzdancios lentos uzlit, kad nepazadintu garbinamojo, ar neduok dieve kaipnors nepagal taisykles padarys ir uzsitrauks rustybe. Nezinau, kazkokiu salciu ir baime persismelkusi atmosfera man atrodo, kazkaip perdaug sterilu ir suvarzyta viskas.
loggo 2011-12-10 19:59
Mano manymu, Krikščionybė atsirado kaip valdžios palaikymo mechanizmas. Viduramžiais pusė karų vyko bažnyčios įsakymais, karalius 'patvirtindavo' popiežius ir pan. Kažkaip labai abejoju, ar Kristus sakė, "Mano išminties sekėjai, statykit pastatus, juos puoškite auksu ir paveikslais, eikite į tuos pastatus ir atlikite ritualus, kurie karts nuo karto keisis, atiduokite savo valią 'tų pastatų valdytojams' ir tikėkite tik tuo, ką jie jums sako. Skelbkite karus mano vardu ir garbinkite nesamas relikvijas - kitaip pateksite į pragarą".
Pumper 2011-12-10 20:23
sielinas 2011-12-10 21:10
Gaila, kad mažai visuomenės supranta, kad religija beprasmė...
KarolisS 2011-12-10 22:54
Na, čia straipsnio pavadinimas buvo su klaida (parašyta buvo "Neklįstanti"), bet dabar jau ištaisė.
Pasalietis 2011-12-10 22:56
Nors aš ateistas gal nuo 10 - metų. Bet suprantu labai didele religijos nauda, jinai suteikia vilties, panaikina mirties baimę ką ateizmas tikrai negali suteikti. Komunizmas ypač Rytų Europai yra keiksmažodis, bet galima surasti, ką naudingo davė žmonijai. Mano manymų nėra beprasmiškų dalykų.
i74s 2011-12-11 02:39
esu ateistas, bet...
manciukaz 2011-12-11 09:43
Manes viena karta paklausė močiutė (ji labai tikinti) ar tiki i dieva? Aš jos paklausiau i kuri, ji sako kaip tai i kuri, atsakiau, kad yra daug dievu pvz alachas ,shyva ar tas pats griaustinis, jinai man atsakė, kadangi gimiau krikščioniškoj šaly tai turiu tikėt i ta dieva i kuri tiki visa šalis... wtf pagalvojau juk tie patys krikščioniai terorizavo musu šali šimtmečius kol ivedė ta savo tikėjima aišku per krauja ir prievarta, po galais kas man pasakys kodėl turėčiau tikėt tuo bullshit
Pumper 2011-12-11 11:38
Ateizmas to nesuteikia, nes to ir nereikia. Galiu garantuoti, kad atlikus apklausą 1000 tikinčių vs. 1000 ateistų su klausimu "ar bijai mirties" rezultate gautųsi, kad ateistai nebijo, o teistai bijo. Žinai kodėl? Nes teistai visą savo gyvenimą gyvena bijodami dievo bausmės ir prieš mirtį meldžiasi prašydami dievo atleidimo, kad tik nepakliūtų į pragarą. O ateistai tiesiog gyvena pagal visuotinai priimtas moralės normas ir mirties visai nebijo.