Projektas Eyeborg: ar toli žmonijai iki tikrų kiborgų? (Video)  (5)

Kanadietis režisierius Rob Spence, netekęs vienos akies, nufilmavo dokumentinį filmą apie žmogaus „kiborgizaciją“. Dirbti jam teko su miniatiūrine vaizdo kamera, integruota į jo akies protezą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būdamas vaikas, Rob Spence per nelaimingą įvykį smarkiai pažeidė savo akį. Ilgą laiką pavaikščiojęs su „piratų“ akies raiščiu, jis nusprendė galutinai atsikratyti savo neveiksnaus regos organo, pakeisdamas jį protezu.

Prieš keletą metų režisierius nusprendė į netikrą akį įdėti mini kamerą, kuri ne tik jam tarnautų kaip originali filmavimo priemonė, tačiau simbolizuotų ir biotechnologijos pasiekimus.

Taip gimė projektas Eyeborg – apie projektą mes jau trumpai rašėme straipsnyje „Akiborgas“: „Dabar tavo bioninę ranką filmuoju savąja bionine akimi“ (Video). Režisierius Rob Spence tapo jo įkūnijimu, o techninės pusės ėmėsi aerokosmonautikos inžinierius Kosta Grammatis. Jis integravo į protezą 3,2 mm kamerą OmniVision, papildytą miniatiūrine PowerStream baterija ir bevieliu adapteriu. Vaizdo medžiaga realiu laiku perduodama į kišeninį vaizdo grotuvą, turintį LCD ekraną.

Detalų technologijos aprašymą Rob Spence pažadėjo netrukus patalpinti internete, kad jį galėtų pamatyti kiekvienas norintis.

Neįprastas projektas ir toliau sėkmingai juda į priekį ir jau paskelbta apie pirmąjį filmą, nufilmuota dirbtine akimi. Pirmuoju filmu, nufilmuotu šiuo instrumentu, tapo dokumentinis trumpo metro filmas, kuriame pademonstruota keletas sėkmingų bioninių protezų pavyzdžių. Filmo herojai, turintys aukštosiomis technologijomis sukurtas dirbtines rankas ir kojas, kartu su režisieriumi svarsto apie žmogaus virtimo kiborgu perspektyvas.

Filme režisierius lygina tokius žmones su Adamu Džensenu, neseniai pasirodžiusio žaidimo Deus Ex: Human Revolution pagrindiniu herojumi, kuris turi daug kibernetinių implantų, taip pat ir „Terminatoriaus akį“. Beje, dokumentiniame filme matomi kadrai iš Square Enix sukurto žaidimo ne veltui: studija parėmė režisierių, kuris turėjo atsakyti į klausimą, ar žmonija toli nuo to, kas pademonstruota Deus Ex: Human Revolution.

Režisierius Rob Spence tikisi, kad spartus biotechnologijų vystymasis sukurs sistemą, galinčią transliuoti regimąją informaciją į smegenis lygiai taip pat gerai, kaip ir į elektroninio įrenginio ekraną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)