Skriaudžiamų vaikų smegenys veikia kaip kareivių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2011-12-17 11:22
Tikrai kai kurie labai ilgai nepastebi pavojaus..
uodas 2011-12-17 12:04
joooo, as buvau skriaudziamas vaikysteje, mane kieme viresni rusakalbiai vaikai musdavo daznai. o dabar kazkaiptai einu per gyvenima, nesigilindamas, ar diena, ar naktis ir visai i kaili nebegaunu ) tipo pasirodo, as psichishkai nebesveikas, bet aciu dievui, kad as toks patapau, laiku ivertinu situacija, uztat.
punktyras 2011-12-17 13:13
Ir nesako, kad psichiškai nesveikas, o tik pakitimai smegenyse. Jeigu tu dar netapai psichiškai nesveikas, nereiškia, kad kitas žmogus netaps.
Strong_Bad 2011-12-17 13:29
Kiemas tai kiemas, o kaip reikalai namuose? Gerai jei po to gali gryzt i saugia vieta(namus), o jei namuse nepyragai, kur tada atsitraukt? Va tada ir issivysto gynybiniai mechanizmai.
saydo 2011-12-17 19:33
Taip, vaikystėje mano tėvas smurtaudavo prieš mano artimuosius ir prieš mane patį...vieni žmonės neturi tėvų, o aš turiu priešą jo vietoje. Tai tikrai neprisidėjo prie sėkmingo mano vystymosi, ir db turiu problemų su stresu ir depresija. Tuomet iškyla dilema, ar aš turiu teisę nekęsti tėvo, kad jis jau vaikystėje sužlugdė mano ateities gyvenimą, m?
blizzard 2011-12-17 20:06
Jeigu pasakyčiau, kad turi teisę nekęst, ar tai tave padarytų laimingesniu? Turi teisę laisvai galvoti ir reikšti savo įdėjas ir t.t. niekas tau negali uždrausti nekęsti tam tikro asmens, tai tavo asmeninių patyrimų ir sąžinės reikalas, tokiais klausimais neverta gyventi taip kad neišsiskirtum iš visų aplinkinių. Geriau pagalvok kas iš tiesų yra tėvas ar motina, asmuo kuris tave pagimdo/pradeda ar asmuo kuris tave užaugina ir moko. Mano akim, vaiko užstatymas netolygu tėvystei.
Borland 2011-12-18 12:21
O gal tai genai? Juk kalbama apie smurtaujančias šeimas, o ne kitoje aplinkoje. Kitaip tariant, žmogus smurtauja, nes jo smegenys veikia kažkaip kitaip, natūralu, kad ir vaiko smegenys panašiai veiks, ar bent jau turės polinkį į tai. Tai nereiškia, kad vaikas užaugęs būtinai muš, nes veikia ir kiti dalykai. Manau reiktu ištirti tų vaikų, patyrusių smurtą, vaikus, kai jie užaugs. Jie nebus patyrę smurto, tačiau jei tam tikros sritys veiks panašiai, vadinasi genai, jei ne, vadinasi aplinka Kol kas šis tyrimas tikrai nepasako visko. Galų gale, būna visokių vaikų užaugusių smurte, gal jie paveldėjo genus iš kitos pusės? Dėl to ir reakcija į smurtą yra kitokia.
blizzard 2011-12-18 22:02
Kažkur skaičiau kad tie visi forsai, žudikai, vagys, kariai ir teroristai yra senovės karių palikuonys, todėl jie taip ir elgiasi.
uodas 2011-12-19 20:28
genai, negenai - bet vienas vaikas musamas, tampa beprotiskai drasus ir ziaurus, o kitas taippat musamas paptampa bailys, uzguitas, na vienu zodziu zoleede avis