Kodėl vyrams sekasi geriau matematikoje nei moterims?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Borland 2011-12-20 09:22
Ir vėl straipsnis nieko nepasako. Visų pirma, gerai žinoma, kad jauname amžiuje, mergaičių matematiniai gebėjimai geresni. T.y. sprendžiant lengvas užduotis, mergaitės pasirodys geriau ir tik brendimo laikotarpiu, kai užplūsta hormonai ir smegenų struktūra ima keistis, pasikeičia ir gabumai. Tai, kad kažkokiame Omane mergaitės atliko testus geriau, dar nereiškia, kad jos aukštąją matematiką gvaldytu geriau. Tai reiškia, kad jos lengvas užduotis atlieka geriau. Pas mane patį su matematika būdavo taip: Jei visa klasė išsprendžia, aš neišsprendžiu, nes pritrūkstu laiko, jei klasėje nė vienas neišsprendžia, aš būnu išsprendęs, nes sunkesniems uždaviniams duodavo daugiau laiko, t.y. tiek sunkų, tiek lengvą uždavinį spręsdavau tiek pat laiko, dėl to kai lengvų būdavo daug, jų tiesiog nespėdavau. Tyrimas nieko nepasako, nes neaišku kokius uždavinius jie ten sprendė ir neaišku kaip būtu, jei būtu sunkesni uždaviniai, ir neaišku kaip būtu jei tokiame Omane, kur mažai matematikos, imtu jos ir pamokytų, kaip tada viskas pasikeistų.
Rukis 2011-12-20 09:33
"Kai kuriose Vidurio Europos šalyse, pavyzdžiui Omane..." Omanas Europoje?
Evaldas 2011-12-20 09:38
Na aš mokykloj ir univere lengvas užduotis sakyčiau kaip riešutus gliaudžiau net... Tik kai kokia sunkesnė papuldavo tada tekdavo ilgiau pasėdėt... Gal čia įgimta, nežinau.
AP0323 2011-12-20 09:57
"gali buti klaidingi" - nieko nepasako...paprastose uzduotyse skirtumo gal ir nera, bet sudetingose, manau yra skirtumas, vieni tyrimai viena atskleiszia, paskui feministes uzsako kita tyrima ir tas tik nurodo ankstesniu tyrimu klaidingumo tikimybe...
An0nym0us 2011-12-20 11:50
Čia kartais ne vienas iš tų tyrimų, kurių rezultatai užtraukė feminisčių rūstybę ir tyrėjai buvo priversti atsiprašyti ir pakoreguoti (drastiškai) savo tyrimo išvadas, kad rūsčiosios moterys liktų patenkintos?
PCP 2011-12-20 13:46
Kitokiu tyrimo isvadu paprasciausiai neleistu polit.korektiskumas.
Giedrius- 2011-12-20 14:59
Jei ir būtų įgimtas skirtumas, geriau to neakcentuot. Tikėdamos, kad turi lygias galimybes moterys labiau pasitikėtų savimi šioje srityje ir daugiau pasiektų darbu, o ne menamais įgimtais gabumais, nes kitaip tai būna "Ai aš tam nesutverta, tai nesistengsiu...". Svarbiausia motyvacija
Arthuras 2011-12-20 17:23
O kodėl nepažiūrėt teisybei į akis? Yra sričių, kur vyrai irgi netikę, bet dažniausiai dėl to nekompleksuoja. Moterys - atvirkščiai. Straipsnis labai jau su iš oro paimtomis hipotezėmis...
Giedrius- 2011-12-21 00:16
Čia vienas tų psichologinių tyrimų, kur priežastis ir pasekmė gimdo viena kitą. Analogiškas tyrimas yra IQ matavimas pagal rasę. Paplitusios tokios nuostatos realybėje tik išryškėja. Būtent dėl šios priežasties psichologijos tyrimų etika tokio pobūdžio tyrimus draudžia. Vyrai darbo rinkoje ir taip turi pranašumą - nėra ko skųstis. Kalba eina apie perspektyvias tiksliųjų mokslų sritis ir moterys jose tikrai gali dirbt, tad kam mums ši demotyvacija.
light_bouncer 2011-12-21 01:50
Dar vienas politkorektiškos pseudosociologijos perliukas? Gal pasakys pagal kokius kriterijus jie nustatė, kuriose šalyse yra didesnė lyčių lygybė, ir kaip jie pamatavo mergaičių ir berniukų matematinius sugebėjimus? Kokias priemones naudojo, užtikrinti rezultatų šališkumo nebuvimui? Gal paaiškins kaip šitie jų "atradimai" įrodo tas jų nesąmoningas išvadas? Kodėl pagaliau nutylima, kad Vakarų šalyse jau n metų sistematiškai lengvinamas mokyklinis matematikos kursas tam, kad mergaitės galėtų jaustis lygios su berniukais?
Talkless 2011-12-21 08:49
paskaitose. Yra įgimtų dalykų, yra įgimtų dalykų kurie įtakojami aplinkos, ir yra dalykų išmoktų tik iš aplinkos. Savoka "Žmogaus prigimtis" labai slidi; labai daug kas priklauso nuo aplinkos, kuri prasideda jau gimdoje ir baigiasi gyvenimu visuomenėj.