„Fobos-Grunt“ gedimo priežastis – inžineriniai defektai, tačiau bus tikrinama ir JAV radarų įtaka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2012-01-19 11:50
Na žinoma saulės pliūpsniai, kurie per misijos laiką 100% tikimybė, kad nors vienas įvyks palydovo nepažeis, bet paprastas JAV radaras nukalė palydovą. Dar gal ateiviai nuskrido. Be to susidaro toks įspūdis, kad čia gali būti eilinė "Ria Novosti" rašliava. Kaip kažkada jie paskleidė pasakas apie planetoidą artėjantį iki saulės sistemos ir pliūpsnį. Darosi juokinga, jei ne graudu. JAV irgi krūvas Marso misijai skirtų palydovų prarado , skaudžiausias buvo turbūt "Lockheed Martin" feilas (2001 berods) su palydovu, kai variklio galios skaičiukus pateikė pėdomis ir svarais, kai visi normalūs žmonūs ir įmonės, bei organizacijos (tame tarpe ir NASA) naudoja viskam metrinę sistemą. Išsiaiškino, nudavė velnių ir tokių klaidų nebedaro. Turbūt apie Hubble feilą ir brangią taisymo misiją uždėtį koreguojamą lešį taip pat teko girdėti. Tegul nemėto ant svetimų kaltinimų, susitvarko patys ir leidžia palydovus be tų pačių klaidų. Tada seksis beveik visos misijos. Be įdirbio nieko nepaleisi.
Rukis 2012-01-19 11:55
realiai tai rusų technika tokia pasenus, kad tuoj juos aplenks kiniečiai. Liks tik 3 pagal "stiprumą" valstybė Nusivažiuoja rusai.
mnv 2012-01-19 14:05
As abejoju ar jie siuo metu yra antra pagal stipruma. Gautu nuo kokiu vokieciu ar uk i kaulus ir smarkiai
enternald 2012-01-19 14:22
Na šiaip prancūzai turi taipogi nuosavos technikos ir kosmoso programą. Jie su vokiečiai ar Britais ginkluote nesidalina ir yra dideli nacionalistai (kitaip nei Vokietija, kuri atrodo tokia pacifistė), tai manau būtent jie turi realiausių šansų. Tiesa stereotipų apie jų nevykusią kariuomenę pilna.
Arns 2012-01-19 14:28
Pagal ką matuosi. Jei žiūrint tik į kosmoso programas, realiai Rusija su JAV dalinasi 1-2 vietas (vieni daugiau tyrimų, kiti daugiau iškelia palydovų, krovinių, TKS modulių). Jokia kita valstybė prie šitų dviejų nė iš tolo nepriartėja, nors Prancūzija ir Kinija dar bando kiek "spardytis", tačiau jų veikla nėra plati, vos ne savo šalių interesus aprūpinti.