Įdomioji fizika. Kokia yra šviesos prigimtis ir kaip mes ją suvokiame?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mindaugasg 2012-02-01 11:38
"Fotonai tarsi pakeičia elektronus – neigiamas elektringąsias medžiagos daleles, kurios sukasi apie atomo branduolį. Atplėšti nuo branduolio jie tampa geriausiais žmogaus tarnais – neša informaciją telefonu, radiju, televizija, šviesolaidžiais ar internetu. Viena kvarco gija vienu metu gali nešti 10 milijonų telefono pokalbių." Ir šitą nesamonę parašė buvęs fizikos fakulteto profesorius. O vėliau dar parašo, kad 530 nm yra mėlyna spalva. Spėju visa ta jo knyga tėra tik prasto rašymo stiliaus ir fizikinių klaidų rinkinys. Per paskaitas ne ką geresnis būdavo ir vis girdavosi, kaip jis buvo Amerikoj ir Japonijoj
sielinas 2012-02-01 11:58
Čia sąvoka dievas, kūrėjas ir pan. tikiuosi buvo naudojama tik kaip metafora...
loggo 2012-02-01 12:12
Prisipažinsiu, kad vistiek nelabai suprantu, kas yra šviesa. Šviesa - elektromagnetinės bangos ir fotonai (dalelės)? O fotonai būdingi tik regimąjai šviesai, ar visam elektromagnetinių bangų spektrui?
Laiqualasse 2012-02-01 12:16
Šviesa yra ir bangos, ir dalelės - dvilypis daiktas. Kitos elementariosios dalelės taip pat turi banginių savybių. Iš fotonų susideda visa elektromagnetinė spinduliuotė, nuo radijo iki gama spindulių; skirtumas tarp regimosios ir kitų ruožų šviesos yra tik bangos ilgis (atitinkamai fotono energija).
Mindaugasg 2012-02-01 13:03
Visos dalelės turi ir banginių savybių. Kuo didesnė dalelęs energija, tuo mažiau reiškiasi banginės savybės ir atvirkščiai. Fotonų energiją nusako jų dažnis (bangos ilgis). Regimasis diapazonas išskirtinis tuo, kad ir dalelių ir bangų savybės stipriai jaučiamos. Jeigu eisi link rentgeno ir dar trumpesnių bangų, tai fotonai taps panašesni į daleles. Einant į kitą pusę link gilaus IR, mikrobangų ir t.t. - banginės savybės pradeda dominuoti.
c_ulrich 2012-02-01 16:20
Skaitant knygą toks jausmas lyg rašytojas bando sutaikyt mokslinį požiūrį ir krecionizmą, knygoje vietomis trūksta konkretumo/aiškumo daug kur minimas dievas, kūrėjas ir pan. Ateistams ir skeptiško požiūrio žmonėms knygos pirkti nerekomenduoju. p.s. knygos skaityti dar nebaigiau.
Swift RR 2012-02-01 17:18
Žmonija beabejo pirmiau atras kažką kas erdvėje sprogdins priešo raketas, tik poto seks kiti atradimai