Izraelyje – juodi pomidorai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2012-02-02 10:19
nee a sju tikrai nevalgiciau,ir seip man kaskaip nepatinka tie ju zaidimai su gamta
hostgator 2012-02-02 10:42
Tikiu, kad nevalgytum, nes sie pomidorai skirti aukstesnes klases (turtingiesiems) zmonems.
Vytax 2012-02-02 10:45
O valgai įprastus pomidorus, agurkus, bulves, obuolius, kriaušes, citrinas, mandarinus, vynuoges? Visos šios veislės išvestos tuo pačiu būdu.
Ramūnas 2012-02-02 10:50
Skanumėlis
enternald 2012-02-02 10:57
Kaip puvėsiai atrodo, apetito net nekelia.
Tadas 2012-02-02 11:07
"juodieji pomidorai pirmiausiai bus skirti eksportui" - o kaip kitaip? Negi bandymus atlikinėsi su savo žmonėmis? Pavadino delikatesu ir vuolia - viršūnėlės tampa bandomaisiais triušiais... Labai patogus būdas naikinimui. kaip visada
Arwis 2012-02-02 11:16
Jus pries pradedami rekti ''zaidimai su gamta'' paziurekit kokias darzoves dabar valgot. Absoliuti dauguma siu darzoviu buvo isvesta naudojant lygiai toki paty buda kaip ir sie pomodorai. Pries rekdami kita kart pasidomekit prasau
punktyras 2012-02-02 11:27
O nekeista, kad pomidorai yra raudoni? Juk iš pradžių Europoje jie buvo geltoni, todėl ir gavo pavadinimą „aukso obuoliai“ (pomo d’oro), o jų protėviai Amerikoje vedė žalius vaisius.
enternald 2012-02-02 11:52
Ne tik raudoni yra ir širdies formos, su leopardo kailio žaliu raštu. Dreba dabar visi prisiklausę nesamonių. Laukiniai bananai, obuoliai, kopūstai, javai, gėlės ir kiti augalai net nepanašūs į tai kas yra bobučių daržuose ir soduose, bei ūkininkų laukuose ir Afrikos platacijose.
blizzard 2012-02-02 12:18
Niekas nesupranta kad nėra jokio skirtumo ar tą veislė atsirado per miljoną metų ar buvo sukurta per 1 metus laboratorijos sąlygomis žinant reikiamus genus ir tokius kurie nekenkia žmonėm, kai pagalvoji jeigu būtų toks pomidoras susikūręs atsitiktinai, kiek šansų kad jis būtų nuodingas žmogui?
faktas 2012-02-02 13:29
Anot man dėsčiusio profesoriaus, dabartiniuose pomidoruose yra stipriai padaugintų celiuliozės sintezę lemiančių genų kopijų, kad vaisiai būtų kietesni ir išliktų daugiau nei mėnesį, kol yra transportuojami. Taigi visi pomidorai jau yra GMO. (-:
Arthuras 2012-02-02 13:31
A tai vat kodėl pomidorai kaip obuoliai - kandi ir traška.
alkaponas 2012-02-02 14:43
Manau praeis dar daug metų kol bio ir genu inžinerijos produktai taps saugūs. Dabar, tiek žmonės tiek gyvūnai yra šių mokslininkų bandomieji triušiukai. O iki tol tradicinė ūkininkystė ir kuo mažiau importinių chemikalais užaugintų produktų. Žiniasklaida loja, kad doržovėse liko tik iki 10~30% prieš kelis dešimtmečius buvusių vitaminų. Tačiau nieko neužsimena apie visa 100% naudingūjų medžiagų kiekį išlaikančius naminius, tinkamai auginamus produktus. Sutinku tik su šia dalimi: žinant reikiamus genus ir tokius kurie nekenkia žmonėm. Genų inžinerija ir bio inžinerija žengia pirmuosius savo žingsnelius šioje planetoje (nekalbant apie gamtą). Daugiau kaip ir argumentų nereikia nes neištobulinta technologija yra nesaugi technologija ir. Jav Monsanto gmo kukurūzais šeriami galvijai dažnai apsigimsta. Tai nutinka jau pirmoje kartoje.
blizzard 2012-02-02 14:50
Neužsimena ar tokių nėra ir niekad nebuvo? nieko tie mokslininkai nebando čia tas pats kas valgyt mišrainę iš skirtingų produktų, kuom ji kenkia? koks skirtumas ar vienu kąsniu suvalgai bulvę ar vienu kąsniu suvalgai bulvę morką ir dar ką?
alkaponas 2012-02-02 15:17
Kraupu skaityti tokius komentarus. Pasidomėk prieš zlebyzgavodamas. Ką tu turėjai galvoje paminėdamas. "Neužsimena ar tokių nėra ir niekad nebuvo?" Tiem kam nedašyla ką a6 turėjau omenyje kalbėdamas apie 100 procentų. Maisto pramonei tenkinant vis labiau didėjančius poreikius ir pelno siekimą yra kuriami nauji "ūkininkavimo metodai". Beveik visada šie metodai glaudžiai susiję su chemija. To pasekoje maistas praranda savo savybes. Daržovėse auginamose pramoniniu būdu naudingūjų medžiagų kiekis sumažejas - 70%, lyginant su tikruoju ekologiniu ūkininkavimu. Arba su daržovėmis augintomis prieš dešimtmeį ar anksčiau. Tai reiškia kad ekologinio ūkio daržovėje lyginant su maksimos daržove yra išlikę 100% naudingūjų medžiagų. Kai tuo metu pramoninėje - geriausiu atveju 30%. O kas liečia tavo šį nesupratimą:pats kas valgyt mišrainę iš skirtingų produktų, kuom ji kenkia? koks skirtumas ar vienu kąsniu suvalgai bulvę ar vienu kąsniu suvalgai bulvę morką ir dar ką. http://justfuckinggoogleit.com/
revonas 2012-02-02 15:39
Tai jūs ir galėtumėt valgyt, man asmeniškai neskaniai atrodo, niekad nevalgyčiau. Ir pričiom čia tas rėkimas? Juk dabar pomidorai bent jau normalios spalvos, o ten dar iš Izraelo tai tuo labiau. Sakykit ka norit, bet apetito nekelia.
blizzard 2012-02-02 15:45
Gal nori savo informacijos šaltiniu pasidalint? pasidomėk iš kur išvis tos trąšos atsirado ir dėl ko, tada kalbėk apie ekologinio ūkio nešamą naudą, lygiai iš ten pat atsirado ir genų inžinerija... Spekuliuot visada galima, bet kiek atsimenu tiek prieš 10 metų tiek prieš 20 metų ir dar net prie 30 ir 40 metų kaip bulves žmonės sodino tai salietrą ne su pincetais barstė o saujom, lygiai taip pat sovietmečiu dyzelinas grioviais tekėjo, lygiai taip pat kliorkalkės šūpeliais buvo pilamos į pieną kad jis nerūktų ir t.t. tik dabar atsirado matai rėkiančių, kad viskas aplinkoj blogai ir reikia grįžt prie senų technologijų.. Turim du ekologišku ūkius kurie yra skirtingose vietose, nei vienam nenaudojamos nei trąšos nei kitos pagalbinės augimo priemonės, vienam ūkį žemė našesnė kitam ne, gal dar pradėsi aiškint kad vis vien pas juos bus 100proc. daugiau naudingų medžiagų negu pramoniniam? Tie skaičiukai ką čia padiktavai tai paimta iš pasakų pasaulio ir prirašyta tiems kurie labai daug verkia ir mažai galvoja patys. Kas liečia būtent mūsų parduotuves, tai reikia bijot ne to kad produktai ar maistas modifikuoti, o to kad pas mus labai prastos kokybės maistas ir produktai. Čia tas riksmas į modifikuotus nukreiptas tik todėl kad toliau galėtų šūdą vežt į Lt..
immortallt 2012-02-02 16:39
blizzard, siaip dar pas mus produktai yra tikrai geros kokybes. Aisku vaisiai ir darzoves ziema neypatingai, bet siltuoju laiku pilnas turgus. Visa kita tikrai neblogai jei lyginsi atitinkamas kainas.
afor 2012-02-02 16:58
keista, panasius pomidorus tevai augino jau pries desimtmeti, tik jie buvo ne juodi, o atrode kaip supuve, net vidus nebudavo raudonas. o skonis, kaip pomidoro. tik valgyt jos visai nesinorejo, juk valgai akimis. kitais metais ju jau nebesodino. o seip man skaniausi geltoti, jie saldesni.
blizzard 2012-02-02 17:04
Na žinok kad kažin, kiek teko iš pažįstamų istorijų prisiklausyt kaip jie identiškas sultis pirkę užsienyje ir Lietuvoje nuo lietuviškų pasijuto blogai, kalbu būtent apie identiškas pakuotes, ne tik gamintojus. paimkime tą pačia duoną, dažnai pasitaiko kad prekybos centruose išeina nusipirkt brokuotos duonos, nors perki iš tos lentynos kur sudėta normali (aišku čia gali pasitaikyt ir dėl prekybininkų kaltės). Dėl vaisių, tai nesenai gal prieš mėnesį pažįstamų visa šeima apsirgę buvo, vėmimai ir vidurių paleidimai dėl apelsinų pirktų vienam prekybos centre. Nu bet vaisia vidurį žiemos neturėtų stebint.. Žuvis irgi kartais neaiški būna. Vasaros laiku turguj galima visokio Š prisipirkt. Nesakau kad ten blogi produktai, bet kiek realiai jūs žinot kur tie produktai auginami ir kaip? kuo tręšiami kiek tręšiami ir t.t. Geriausia yra kaip augini pats, nes pasitikit niekuo negalima, o aš asmeniškai kažin daugiau pasitikėčiau bobulyte turgj nei kad prekybininkais kuriais gali pasidomėt bet kada, kurie turi viską atlikt pagal licenzijas ir t.t. Kaip pavyzdys, pernai buvo atsiradę darbų ir teko dažnai važiuoti keliu Kaunas - Jurbarkas, kelias eina panemune, gražios vietovės, daug laukų ir t.t. na ūkininkai pardavinėja savo produkciją pakelėse ir t.t. Kaip manot iš kur ta produkcija? mano vietoj užauginta, ogi nei velnio, pasirodo tiems ūkininkams pigiau iš Lenkijos parsivežt , bet už tai būsit nuraminti kokie lietuviški ir ekologiški tie produktai, o ir kaina kaip už lietuviškus ekologiškus produktus