Vyriškoji Y chromosoma nesiruošia išnykti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2012-02-24 12:55
Gerai kad pavadinimas dar neprasidejo nuo "Vyrai gali lengviau atsikvepti - ..."
faktas 2012-02-24 13:47
Šiaip aš manau, kad anksčiau ar vėliau ta Y išnyks. Ne tai, kad išnyks, bet genai bus perkelti į X arba kurią kitą chromosomą. Žinoma, Y išnykimas nelemtų vyrų išnykimo.
loggo 2012-02-24 22:44
Savo manymą kažkuo pagrįsti gali? "Aš manau, kad kai degraduos Y chromosoma, mes visi virsime bananais".
faktas 2012-02-24 23:00
Jo, galiu, bet labai tingiu. Daug rašyti reikia. Visą info gali rasti čia: - Strachan T., Read A., 2011. Human molecular genetics. IV edition. Garland science, - 704 p. - Alberts B., Johnson A., Lewis J., Raff M., Roberts K., Walter P., 2002. Molecular biology of the cell. IV edition. Garland Science: New York, - 1428 p.
rimasD 2012-02-24 23:59
Y chromosoma yra būtina, nes be jos nebus dauginimosi, ir rūšis išmirs. Bet nereikia pamiršti, ką šita chromosoma lemia. Ji lemia vyrišką lytį. O vyrai labai skiriasi nuo moterų. Jie yra karingi, žingeidūs, išradingi. Jei moterys išsaugo tai, ką jiems duoda genai, tai vyrai visada linkę ieškoti ko nors naujo, užkariauti, išbandyti. Kaip Darvino moksle evoliucija paklūsta dviem dėsniams: paveldimumo, ir kintamumo, t.y. Iš kengūros negims šuo, o taip pat, kad vaikai nėra tikslios tėvų kopijos, pirmąjį dėsnį daugiausia lemia moterys, o antrąjį- vyrai. Daugybė karų buvo mūsų istorijoje, kas pralaimėjo, tų neprisimena, o kas nugalėjo, ima sau į verges daugybę moterų, ir turi galimybę paskleisti savo Y chromosomą labai plačiai.
faktas 2012-02-25 00:26
Priklijuok Y chromosomą prie X ir žmogus su dviem X ir prikibusia Y bus vyras. Tik, regis, visi tokie yra nevaisingi. Y tikrai nėra būtina, būtini joje esantys genai, kurie anksčiau ar vėliau gali būti perkelti kitur, o jei nebus, tai ateities vyrai labai stipriai sirgs dėl per stipriai pažeistų Y. Beje, vyr. lyties organizmai atsirado nepalyginamai seniau nei Y. Y yra visai nesenas išradimas.
enternald 2012-02-25 12:03
Kai kurie graužikai panašu, kad nebeturi Y, (X0 lyties nustatymo sistema) bet vyriška lytis akivaizdžiai egzistuoja. Ir šiaip Y yra labiau žinduolių ir vabzdžių bruožas, ropliai net neturi lytinių chromosomų (aplinkos temperatūra lemia vystymąsį), o paukščiai žuvys ir kai kurie kiti vabzdžiai naudoja atvirkčią XY ZW schemą (ZW-moteris ZZ - vyriška lytis). Mechanizmų ir scenarijų n ir galimybių daugybe, juolab, kad pokyčiai tolygūs, o ne vieną dieną visos chromosomos išsijungs, tiesiog pasikeis mechanizmas per laiką.