Keturių galūnių transplantacija baigėsi paciento mirtimi  (4)

Viena Turkijos ligoninė, vasario mėnesio pabaigoje paskelbė, jog pirmą kartą pasaulyje atliko keturių galūnių transplantaciją. Deja, po kelių dienų visas galūnes teko pašalinti, tačiau net ir tai neišgelbėjo paciento gyvybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hadžetepės universiteto ligoninės Ankaroje komanda, sudaryta iš 52 gydytojų, pionierišką operaciją atliko 27 metų Sevketui Cavdarui. Jos metu vyrui buvo prisiūtos dvi rankos ir dvi kojos, tačiau po kelių dienų jas teko pašalinti dėl „metabolinių komplikacijų“, reiškiančių, jog paciento organizmas atmetė svetimų galūnių audinius.

„[Ligoninės] mokslo taryba nusprendė pašalinti [galūnes] vieną po kitos“, – praėjus kelioms dienoms po operacijos paskelbė ligoninė. Gydytojai sprendimą pašalinti vieną iš transplantuotų kojų priėmė tuomet, kai S. Cavdaro „kardiovaskulinė sistema nesugebėjo atlaikyti galūnės“. Pašalinus prisiūtą koją, paciento būklė buvo stabili, teigė medikai. Po kelių valandų buvo nuspręsta pašalinti ir likusias galūnes.

Deja, po kelių valandų gydytojai konstatavo paciento mirtį.

S. Cavdaras rankų ir kojų neteko 1998 metais per vieną nelaimingą atsitikimą, kai patyrė elektros iškrovą.

Prieš du mėnesius Antalijoje vienam žmogui buvo atlikta trijų galūnių transplantacija, tačiau ši operacija taip pat nepavyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)