Klimato atšilimas sustabdė artėjantį naują ledynmetį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

uodas 2012-03-31 13:10
iš pradžių buvo didysis atšilimas, del žmogaus, paskui, kažkas įrodinėjo, kad atšilimas, ne dėl žmogaus veiklos, o dėl savaime žemėje atėjusio tokio perijodo, dabar aiškina, kad atėjo naturalus ledinmečio perijodas, ir tik musu žmogaus veiklos dėka mes visi čia Lietuvoje dar sugebame gyventi (suprask teršdami atmosfera, mes pasielgėme gerai), o jei filmą "diena po rytojaus" priskirtume teorijai, tai gautusi, kad atėjus atšilimui, susijaukė žemėje nusistovėję procesai ir tai iššaukė didįjį atšalimą laukiam nauju beprotiškų teorijų, viena visvien bus į dešimtuką.
alkaponas 2012-03-31 14:24
Pamiršo paminėti vandenynų srovių įtaką. Ir kad Granlandijos tirpstančių ledynų vandeniui atšaldžius Golfo srovę yra tikimybė sulaukti staigaus ledynmečio.
Swift RR 2012-03-31 14:28
Kaip srovė gali užšalti? Ledynai tirpsta, kas gali sukelti dar didesnį apledėjimą, vadinasi pasaulinis atšilimas įtakoja ledynų plitimą. Nesamonė.
Sinner 2012-03-31 15:17
Kiek pamenu kai buvo kalbama del tirpstanciu grendlandijos ledynu itakos srovems, tai del to jog istirpusiu ledynu vanduo yra gelas, ir tai turi itakos srovems, nes vienas ju sunkesnis ar lengvesnis del to gali itakoti kaip veikia sroves. Jei neklystu cia is Alo Goro filmo ar tai kokios tai kompanijos "Inconvenient Truth". Zodziu tikrai ne del atsaldymo. Buvo netgi imtas pavyzdys jog paskutinis ledynmetis galejo prasideti kai siaures amerikos ledynas istirpo ir taip paveike sroves jog vel viskas atsalo. Ps. manes tai labai neitikina tokios kompanijos, filmai neaisku kokiais tikslais. Atsiprasau skaitytoju uz sveplavima. edit: Stai radau istrauka: http://www.youtube.com/watch?v=02NRKzemXYE
Karvė 2012-04-02 20:29
Kai nesipildo prognozės, jas juk galima patikslinti netgi taip, kad iš neteisingų jos tampa teisingomis su maža žvaigždute, kuri iš tikro yra maža skylutė.