Trečioji laida „Mokslo sriuba“ apie fizikos „stebuklą“ – kambaryje vykdomą šaltąją branduolių sintezę (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

leox 2012-04-10 11:00
Bet jau vedėjas, tai.. Akivaizdu, kad jie neskaito niekur komentarų, kur publikuoja savo video. Kažkoks dirbtinai išsišiepęs, išsivėpęs dirigentas blyn..
Nerijux 2012-04-10 11:13
Pritariu, iškalbos meno jam trūksta, tas jo trūkčiojantis pasakojimas ne tik neįtikinančiai klausosi, bet ir apskritai sunku klausyti...
WelniuRumai 2012-04-10 11:24
Pirma kartą pamatęs, pagalvojau kad vaidinimas...
Arwis 2012-04-10 11:36
Pirma laida kuria pamaciau tai patiko turinys taciau pravedimas buvo didziulis minusas, kaip kazkas minejo susidare toks ivaizdis kad tai kazkoks vaidinimas.
bullka 2012-04-10 12:06
Na atmeskim tą dirigentą ir pakalbėkim apie tą šaltąją sintezę Nėra kokių nors naujienų apie tai, kada jie ten ką nors žada paskelbti?
nanobullet 2012-04-10 15:00
Jie dauk ką žadą bet nieko nedaro! Sumeskit litų ant bileto, nuskrisiu ten iremsiu peili į kepenis ir atreportosiu jums kaip įra įš tikrųjų . Kas už ?
pozitronas 2012-04-10 18:46
Komentatoriai tai jo, be zodziu. Gal dar per storas, ar per plonas, buvo vedejas, ar plaukai nepatiko, greiciausiai akiu spalva netinka kamerom.
arvis911 2012-04-10 20:38
Tiesa sakant, man vienodai kaip vedėjas atrodo. Esme tame, kad jis nemoka vesti laidos.
kionig 2012-04-10 20:45
Kas jie? Italai? Apsipazorinę tie italai ir toliau miglą pūs. Nėra ir nebus jokių naujienų šaltojoje branduolių sintezėje. Pasipiarint visada juk reikia. Kažkoks filologas mat išrado kvailą aparatą, kuris neveikia ir neveiks. Nėra ką čia daugiau ir diskutuoti.
Shinigami 2012-04-10 21:25
Man regis čia tema ne apie vedėją ar laidą, o apie šaltąją sintezę Kažkaip visi labai jau tą įrenginį nori išardyti kad patikrintu ar jie tiesą sako. Bet manau yra daug paprastesnis būdas įsitikinti. Jei jie iš ties jau pardavė tiek reaktorių kiek sako ir jie kainuoja kiek sako, tai jų sąskaitos turėjo neblogai pasipildyti. Tuo pačių nemažai ir valstybei mokesčių sumokėti. Tai patikrini ar sumokėjo mokesčius ir jei sumokėjo vadinasi pardavė. O jei pardavė ir niekas nesiskundžia vadinasi veikia taip kaip žadėjo. O jei veikia taip kaip žadėjo ir niekas nesugalvoja kaip to pasiekti be branduolių sintezės, tai jau galima laikyti kaip netiesioginių įrodymų jog sako tiesą. O šiaip tai man visiškai nusišvilpt jei jų prietaisas pagamina energijos tiek kiek žada su žadamoms išlaidom, tai man visai vienodai ar ten jie malkas kūrena ar branduolius sujunginėja. Svarbiausia rezultatas. Ir toks įrenginys turėtu labai patikti žaliūkams.
kionig 2012-04-10 21:56
Nieko nesuprantantiems kvailiams - kurgi nepatiks
Shinigami 2012-04-10 22:39
Galima parduoti, bet kai parduosi už tokia suma ir pirkėjas pamatys, kad neveikia tikrai pas tave ateis susigrąžinti pinigų. Ir už tokia suma dar net ne vienas ateis.
sigun 2012-04-10 22:44
Yra kelios naujienos, nepaminėtos laidoje. Tas bičas Andrea Rossi, pasirodo gerokai apsimelavęs. Iš pradžių pasakoja apie atrastą "šaltąją branduolinę sintezę". Rodo "veikiantį" prototipą, bet nepriklausomų stebėtojų neprileidžia, kad nepavogtų idėjų, tik leidžia pažiūrėti filmuką. Kai keli fizikai parodo, kad filmuke parodyti matavimai kaip ir nieko nereiškia, juos užsipuola bei pareiškia, jog jo prietaisas jau atiduotas sertifikuoti net kelioms agentūroms. Kai giliau pasiaiškinama, pasirodo jog sertifikuojama tik dėl įrenginio saugumo, bet ne dėl energijos gamybos. Tuomet Rossi pareiškia, jog jam vis tiek nesvarbu kas ką galvoja, nes jau turi užsakymų ir JAV jau praktiškai užbaigta gamykla, gaminsianti tiek industrinę tiek namų vartotojams skirtus įrenginius. Viskas bus gaminama JAV ir tai bus grynai JAV produktas. Kadangi visur rašoma apie branduolinę sintezę, susirūpinęs JAV pilietis jį paskundžia Floridos radiacijos kontrolės biurui ir šis privalo ištirti. Pirmiausia suranda gamyklą ir nukeliauja tikrinti ten. Vietoj gamyklos tokiu adresu teranda Rossi vilą. Kadangi pradėtas oficialus tyrimas italas jau nebegali sakyti, jog ne jūsų reikalas, tad pareiškė, jog jo aparate nebevyksta jokios branduolinės reakcijos, o tik išsiskiria šiluma. Šioje vietoje radiacijos kontrolės biuras nusiplauna, nes jam to pilnai užtenka ataskaitai, o ir padidėjusio radiacinio užterštumo viloje nerado. Liko tik šioks toks nusivylimas JAV patriotams, kurie tikėjosi daugiau sužinoti apie gamyklą, kurioje gaminami e-cat'ai ir darbo vietas. Dėl gamyklos nebuvimo Rossi paaiškino, jog žodžius apie statomą gamyklą visas pasaulis irgi interpretavo neteisingai, jis ją stato visai ne JAV, o kažkur Kinijoje, bet neišduos kur, o JAV bus tik būstinė (vilos pavidalu). Tiesa, taip ir lieka neaiškumas tai kurgi buvo pagaminti tie jau parduoti e-cat'ai, jei gamyklos dar nėra ir kas tie laimingieji savininkai, nes kol kas berods nei vienas neprisipažino. O daugiau naujienų lyg ir nėra.
kionig 2012-04-10 22:46
Na tai dar nesulaukėme, kad bent vienas pasiskelbtų savo tokiais bandymais švaistyti milijonus.