J. Cameronas ir „Google“ ruošiasi kasinėti asteroidus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stroncis 2012-04-24 11:21
Google & j. Cameron = t1 indy hauler mining?
Nukainotas 2012-04-24 12:00
Kažkas per daug žaidžia EVE ONLINE :) O jei rimtai, tai smagu, kad bent ketinimai tokie yra.
faktas 2012-04-24 12:05
Sukiš kelis milijardus ir geriausiu atveju parsiveš kelias tonas nikelio rūdos, kurios Žemėj galima prisikast už kelis šimtus dol. (-:
Wolfy 2012-04-24 13:14
Protingai padarė - pirmi įšoko į tokio tipo traukinį. O ateityje, tai tikrai šis verslas bus pelningas, tik dabar dirbs be jokios finansinės naudos.
Pavasarėlis 2012-04-24 16:48
Turėčiau ir aš keik jie turi pinigų, tai Lietuvoje mažų mažiausiai kokį mokslo centrą statyčiau... O vėliau tai ir kosminius tyrimus investuočiau, nes pagal mane tai yra mūsų ateitis.
deivec 2012-04-24 21:10
viskas cia realu...tik cia kalba einama apie ateiti..kazkas nori pasauliui parodyti kelia... plius kazkas nori buti to pradininkas... prisiminkite pirma auto...p firmos kurios dabar gamina auto...tai tos kurios juos pradejo gaminti vienos is pirmuju...nors tai tada atrode gana keista... tokie projektai skatina technologijoms vystytis...turint tiksla...nesvarbu ar pavyks galutinis rezultas...bet cia tik laiko klausimas....jei pvz zemeje pritruksim kazkokio metalo...
nanobullet 2012-04-24 22:22
Logikos tai 0 pas juos! Kam gaudyti mažą Geležies kamuoliuka kai yra daug didesniu, nežinau tarkim gal mienulis, kuris turtingesnis elementais tarp kuriu įra tas pac helis 3 iš kurio galima būtų net pelno gaut... Pirma reik kastuva ismeikti mienulį tik po to Asteroidę!!
ligonis 2012-04-24 22:31
MRI skeneriai veikia principu kurį sugalvojo astrofizikas saviem tyrinėjimams... kas gali būt mažiau surišama, nei astrofizika ir medicina? pagalvok kokių pasiekimų ir patirties kiek įgys, ant kiek ištobulins technologijas. tie kurie nemato logikos tokioj veikloj manau turėtų ištraukt galvas iš žemės, ir pabandyt pasinaudot galva mastymui.
mnv 2012-04-24 22:57
Pradzioje sukurs pora raketu, pakasines koki asteroida, o po to ziurek koks nors Musko proanukis jau tures mega teraformingo korporacija n stuff Weyland-Yutani Gi viskas prasideda nuo mazo, ir daznai daugumos nuomone "kvailo" zingsnelio.
peeplt 2012-04-25 08:32
Ir visdelto, kaip privatiems protingiems protams, sugebantiems vertinti verslo rizika ir generuoti milijonus, man sie planai per daug utopiniai. Per daug nezinomuju kad galetum normaliai vertinti verslo plana. O svaiciojimai kad viskas del zmonijos labo is verslininko lupu skamba labai dviprasmiskai. Ar nebus viskas susije su JAV krypties pokyciais kosmonautikos srityje. T.y. didziaja dali projektu, perduoti privaciam verslui. Ir taip ne patiems koordinuoti, o tik finansuoti ir priziureti si sektoriu. Susede du versilinkai nutare pasinaudoti valstybinemis dotacijomis kuriant nauja pionieriska ukio saka, per daug savo lesu neinvestuojant ir viskas. Kaip sakant plesti savo veiklos sektoriu. Surenks keleta spaudos konferenciju "skambiom" temom. Gal atliks keles studijas, su technologiju vystimo progrnozem ir viskas. Valstybes dotacija uztikrinta, o marketingui gerai atlikus savo darba, privatus ivestuotojai garantuoti. O iki asteroidu kasinejimo, kaip dviraciu iki menulio. Privatininkas tikrai nenusimaus kelniu jaigu nebus pelno garantiju. Po menesio paskaitysim straipsni kad darbai pradeti, mokslininkai prognozuoja kad darbai astroide anksciausiai gali prasideti 20xx metais, ir tema issemta. Daugiau apie juos girdesit labai mazai arba visai nieko. O jie tyliai sau gyvuos JAV ir pavieniu investuotoju lesomis. Ir jai po daug metu tyrinejimu pasirodytu kad si sritis gali buti perspektyvi pelno atzvilgiu. Tik tada google skambiai trenks durim ir atbegs su investiciniu milijardu susizerti visu lauru.