Škotijos ketinimai atsiskirti nuo Didžiosios Britanijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2012-05-13 15:08
Tikrai idotai ta skotu partija. Na ir ka jie darys 2050 metais kai nafta praras savo galia. Nafta dujios baigsis anksciau ar veliau faktas. As isvis nesuprantu kodel europa toliau save skaldo. Gyveno 300 metu kartu o dabar skirtis usigeide . Cia tas pats butu kaip nuo lietuvos atskirt vilniaus krasta ir paskel bt atskira respublika vil nius gi didziausia bvp sukuria
Analog 2012-05-13 15:29
Neteisingas pavyzdys su Vilniaus kraštu, nes tai tikrai nėra tas pats. Vilniuje nuo seno gyveno lietuviai, dalis sulenkėjo, dalį išžudė, dar ir lenkų ten privažiavo, bet tai etninės lietuvių žemės, o štai Škotija nėra etninė anglų žemė, nes ten jie nelabai gyveno, užtat per jėgą ją prisijungė. Arns kaip istorikas turbūt geriau nušviestų padėtį.
edragon 2012-05-13 17:28
Na aš Škotijoj būdamas susidariau įspūdį, kad referendumu nuspręs siekt nepriklausomybės. O šiaip mano manymu, Škotija - toks labiausiai išsiskiriantis Britanijos regionas, taip kad jeigu kas nors atsiskirs, tai būtent jie. Ir pavyzdys su Vilniaus kraštu tikrai prastas
Indigo89 2012-05-13 19:44
Lietuvoj panasiausias variantas turbut butu jei atsiskirtu zemaitija, nors ir tai ne tas skirtingumo lygis, nes zemaitija jau daug seniau prisijunge ir nebuvo niekada jokiu prijungimu per jega.
slack 2012-05-13 19:45
Dar tegu atsiskiria Kernow, Wales.
Rukis 2012-05-13 21:41
Tai tegu visi regionai Europoje atsijunginėja vieni nuo kitų ir bus visai smagu
TLas 2012-05-13 23:24
Koks tikslas atssiskirti, bet jungtis i ta pacia europos sajunga. Tai vos ne tas pats bus. Dabar gi ir taip turi labai daug savivaldos... Skaldytis labai lengva, bet viena is priezasciu kodel turim europos sajunga, tai kad daugiau nesiskaldytume ir nekariautume, o vienytumemes ir kartu kaip Europa konkuruotume su kitais pasaulio regionais. Manau tai tik populistinis tos partijos rekavimas... Is kitos puses daug vietiniu tiek anglu tiek skotu i tai gan rimtai ziuri... O as vis dar manau kad tai neturetu ivykti.
Cigaras 2012-05-14 04:49
Labas rytas. Ne, jungiamės į Europos „Sąjungą“ ne dėl to, to kad „karų nebūtų“ (po velnių, žmogau, vis dar akmens amžiuje gyveni jei kyla tokios mintys). O dėl to kad, resursais būtų patogiau keistis.
Arns 2012-05-14 08:08
Ta ES kuri kūrėsi dėl ekonominių priežasčių jau senai kapuose. Liūdna tiesa bet pripažinkim, net Lietuvos priėmimas į šią sąjungą buvo politinis, o ne ekonominis siekis. Šalis visiškai buvo nepasiruošusi ir dabar kažin ar būtu, bet mes esam ir ne mes vieni, kurie atėjo ne duodi, o pažįsti kieno nors pinigų. Taip ir turim ES aktus, ES direktyvas dėl demokratijos, su ES vėliava kovojama prieš Baltarusiją ir t.t. O kas dėl škotų, jie patys pasidiskutuos ir nuspręs kaip jiems geriau, juk šiais laikais niekas nedraudžia mokėti milijono už 100lt vertės daiktą. Tad visi skolos skaičiavimai ne mums turėtu rūpėti, o škotams, jie gi turės iš savo kišenės apmokėti sprendimus, bet jei jausis geriau turėdami oficialią valstybę, gal nebus problemų mokėti kai žinai jog čia "už laisvę"?
Eidumukas 2012-05-14 09:17
Pritariu. Prie tai rašęs, kad "neapsimoka", "nėra prasmės, nes esam ES" ir pan. turbūt nepagalvojo, kad nepriklausomybė ir savivalda škotams gali būti svarbesnė už "neapsimoka". Nors šiaip norėčiau, kad nesiskirtų viena tam, kad JK liktų politiškai galingesne šalimi ir atsvertų Prancūziją ir Vokietiją, kai reikia.