Kodėl pienas jį išskiriančių liaukų nepaverčia į kaulą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aukselis 2012-05-09 12:40
Kaip visada, Darvino apaštalų paaiškinimai yra aukštumoje. Nei kokiomis aplinkybėmis, nei kokia konkrečia veiksmų seka viskas vyko, nepasakys. Kai papūgos pakartos tą patį, ką dar ir Darvinas pasakė: "kažkaip susiformavo natūralios atrankos principu". Konkečiai nieko nežino, tačiau viena žino - tai neabejotinai nutiko evoliucijos proceso metu. Vat taip. Evoliucijos fronte nieko naujo.
kionig 2012-05-09 12:46
Aukseli, negadink nervų, geriau papasokok ką pats žinai, jei manai, kad žinai geriau.
aukselis 2012-05-09 13:05
Aš nieko nežinau. Visada paskaitinėju mintis tų, kurie teigia, kažką žiną. Vienas kitas klausimėlis, ir pasidaro aišku, kad tie žinovai patys nieko nežino.
Heksogenas 2012-05-09 13:49
Pvz tų klausimų prašom pateikti?
faktas 2012-05-09 13:56
Tai jei tikrai domiesi, pirk žurnalą "Nature" ir skaityk, ką tie mokslininkai daro, kaip analizuoja ir kaip argumentuoja viską. Internetiniuose portaluose moksliniai tyrimai ir išvados pateikiami labai supaprastintai, kad visi suprastų ir šiaip įdomiau būtų paskaityti.
Heksogenas 2012-05-09 16:11
Tai, kad technologijos.lt ir labai retai būna moksliškesnių straipsnių, čia grynai mokslo populiarinimo ir tik pasako ką nustatė paprasta žmonių kalba, kitaip sakant ūkiškai, bet ir ta ine visad.. Bendram apsišvietimui ir netasilikimui to pakanka.. Plius reikai nepamiršti, kad leituvių kalba.. Anglų kalba rasti galima tikrai rimčiau atrodančių straipsnių.. O jei jau gilinamės tai einam grynai mokslinių straipsnių ieškom ir skaitom.. Evoliucija veikia ir ją stebimi faktai patvirtina, tik va kai norim kažką pradinio atsekti neina, nes trūksta žinių ir faktinės medžiagos.. Ir išvis tik keli procentai gyvybės formų pavirsta į fosilijas, taigi daug nerandama ir lieka plyšių, bet pagal bendrą algoritmą jie užsipildo.. Po to žio kas nors ir randa ką nors ir būna faktine medžiaga užpildyta..
aukselis 2012-05-09 20:18
Mano galva, kaip tik dėl to vis dar ir gyva evoliucijos terorija.
mytech 2012-05-09 20:55
Iškart atsiprašau, nes žalio supratimo neturiu apie biologiją išskyrus tai, kad agurkus šiemet pasėjau Auga ant palangės, vazonėliuose Iš wiki: Teorija tai: abstraktus mokslinio reiškinio aiškinimas, atitinkantis moksliškumo kriterijus. mokslo ar jo srities teiginių sistema. Idėjų visuma, įgalinanti paaiškinti įvairius reiškinius. Teorija aiškina kaip ir kodėl tam tikri faktai tarpusavyje yra susiję. Taigi, aukseli, teorija yra tikimiausia tiesa tol,- kol kas nors ją paneigia įrodymais arba pateikia teoriją tiksliau apibūdinančią vykstančius procesus. Taigi laukiam
Heksogenas 2012-05-09 21:53
Esmė tokia piene daug micelių jauniklsi gauna daug kalcio, auga greit ir sveikas, kuris negauan miršta ir neperduoda kitoms kartoms genų kurie lemia daug micelių.. Įvyko mutacija ar apigenetinis paveldimas pakitimas, kuri nulėmė didėjimą kalcio piene tie turi pranašumą.. Aišku viskas iki tam tikros ribos.. Aišku ir paprasta... Evoliucija niekur neveda, tai yra prisitaikymas čia ir dabar.. Evoliucija tai istorinis adaptavimosi seka.. Kas dabar tau nenaudinga ir gal net žalinga po tam tirko laiko gali pasidaryti naudinga pasiekitus sąlygom ir tu suklesti o kiti kas klestėjo išnyksta.. Evoliucija tik atsitiktinumas laiku ir vietoj pasimaišyt.. Bendras protėvis tai gal yra gal nėra pagal viską koreliuojant vedasi į vieną tašką.. Bet kai artėja prie nulio viskas ten gali būti įvairia.. Todėl net yra manoma kad pvz vamzdžiai turėjo vieną protėvį.. Kirmelės kitą ir jie išsivystė atskirai, kadangi sąlygos buvo kažkiek panašios tai atsiranda ir panašųs baltymai.. Beje baltymo sekso gali skirtis visiškai, bet jie daryti gali tapatį darba.. tai rodo, kad jie atsirado nepriklausomai vienas kito.. Evoliucija tiesiog geriausiai viską paaiškina ką turim dabar.. Panašiai kaip demokratija.. Bet gi niekas nieko geriau nesugalvojo.. ir nekišk dievo ir panašių nesąmonių... Dar reikia nepamiršti panspermijos teorijos.. ir kitokių n kurios neneigia evoliucijos o tik pakeičia pradinį tašką.. Evoliucija įraodyta su žuvim varliagyviais vabzdžiais, tai yra kas greit greit dauginasi ir ką lengva stebėt.. Tirkai neieškosiu straipsnių.. Bet pvz toks buvo gupijos ir jas paleido į upė prieš užtvanką ir už užtvankos užtvankoj po n metų gupijos gimdė mažiau mailiaus bet stambesnius, nes nebuvo plėšrūnų, o už užtvankos gupijos vedė smulkesnį mailių ir jo buvo daugiau, ne ten buvo plėšrūnų.. Taigi pasikeitė tapati rūšis..
aukselis 2012-05-10 10:13
Kaip galima prisitaikyti ir išgyventi konkurencijoje čia ir dabar, jei šiuo metu tau kažkas yra nenaudinga ar net žalinga? Pats sau prieštarauji. Evoliucija į priekį negali numatyti nieko, jinai nieko nežino apie tai, ar tu savyje turi kažką tokio, kas bus naudinga ateityje. Evoliucija su tokiais "amžinai perspektyvus" nesantykiauja.
Acme 2012-05-10 11:00
Jei tu neįsivaizduoji, nereiškia kad kiti neįsivaizduoja, su daugiau žinų.
Acme 2012-05-10 11:16
Žalingos mutacijos gali suteikti organizmui ir naudingų savybių, ir kol žalingos mutacijos nepageidaujamos savybės pašalinamos, kitas genetinis kodas kompesuoja tą mutaciją. Jei žalinga mutacija nesuteikia, jokių naudingų organizmuita, ta mutacija išnyksta.
aukselis 2012-05-10 12:55
Gal ir galimas variantas. Man kokius penkis konkrečius pavyzdžius pateik. Su maliarija žinau, bet čia niekas nepageidaujamų sąvybių nepašalina. Nebent vaistai.
faktas 2012-05-10 13:12
Aukseli, nesuk sau galvos. Pasaulį sutvėrė dievas ir tiek žinių tau turėtų užtekti.
aukselis 2012-05-10 22:14
Acme 2012-05-11 11:31
) Dar vienas pavyzdys iš akies fotoreceptorių orientacija yra priešinga negu ateina šviesa, tai yra kompensuojama, smegenų neuroninių tinklų. Kitų neatsimenu, bet jei nori daugiau pagooglink.
ENORCA 2012-05-11 17:14
Kairėje - stuburinio akis, dešinėje galvakojo (bestuburio). 4 numeriu pažymėta akloji dėmė.
aukselis 2012-05-11 18:03
.
Acme 2012-05-12 01:06
Kaip sakiau evoliucija dirba su tuo ką turi, ir taiso padarytas klaidas, neištasydamos tos klaidos, bet sukurdama mechanizmus, kurie sušvelnina klaidos neigiamą poveikį, nes svarbių dalių perdarymas nuo nulio, dėl konkurencijos yra neįmanomas,
aukselis 2012-05-12 11:58
Supranti, šitas Miller'is yra savo knygoje yra tiek prikliedėjęs apie blogą akies konstrukciją, kad dabar tik gelbėja savo reputaciją. Tyrimas parodė, kad tokia akies konstrukcija turi savų privalumų. Kartais juk reikia daryti kompromisus, norint vienoje vietoje pasiekti geresnį efektyvumą, kažkur kažką tenką paaukoti. Todėl akis ir yra tokia, kokia yra. Šiaip, tie argumentai apie blogą dizainą, yra juokingi.