Prancūzijoje aptikta seniausia sienų tapyba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2012-05-15 15:53
Kuo remiantis jie teigia, kad cia shiuolaikinio zmogaus darbas ? Is kur tokios ishankstines nuostatos ? As va teigiu kad neandartalieciu ir niekas nepateiks jokiu 100 proc. irodymu tai paneigianciu, nebent tik samprotavimus grystus ishankstiniais nusistatymais (aka neandartalietis buvo kvailesnis nes daugiau smegenu turejo , tuo tarpu zmogus uz simpanzes protingesnis nes smegenu daugiau turi ...), tokia vat tiesa.
ENORCA 2012-05-15 16:35
Aš sakau, kad nupaišė driežiažmogiai iš kosmoso
enternald 2012-05-15 17:52
http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_human_behaviour Uolų piešiniai atsirado tik po Homo sapiens atvykimo, kaip ir meno dirbiniai. Teigti, kad tai neandartaliečio darbas negalima, nes kai dirbiniai atsirado kai kuriuose vietuose, tuose regionuose neandartaliečiai jau buvo išnykę. Dirbiniai atitinka homo sapiens arealą, bet ne neandartaliečių. Tiesiog įvyko kultūrinė evoliucija homo sapiens, o neandartaliečiai tokios evoliucijos neturėjo. Smegenys ne prie ko.
BishopaZ 2012-05-16 09:10
Totalus Fail. Kalbama apie pieshinius priesh 37 000 metu, neandartalieciai isnyko/buvo asimiliuoti priesh 20000 - 18 000 metu. Be to tose paciose olose (kokie dar arialai? visosese senosiose olose glaudesi neadartalieciai, paskui ten pradejo glaustis ir homo, galima daryti prielaida, jog tam tikru laiku visi vienu metu buvo ten sulinde) seniausi rasti datuoti kaulai neadartalieciu. Kai nori pritemti prie ko nors visada rasi ir pritempsi. Tie patys mokslininkai berods irode kad musu balta oda butent is neadartalieciu ir yra paveldeta. Tuo tarpu grynieji homo sapiens - negroidai, baltumu nepasizymi, galima daryti prielaida, jog ir protiniai gebejimai siek tiek menkesni... Na o toliau tai burimas ish kavos tirsciu - remiantis neaishkios kilmes pieshiniais (100 proc neaishku kas pieshe) teigiama jog neadartalietis budamas protingesnis neturejo kulturines evoliucijos.... Afrikos bushmenai kokia kulturine revoliucija padare? -virsh 40 000 metu kaip lakste paskui antilope taip ir laksto, jokios evoliucijos. Pasikartosiu, kai labai nori prie kazko pritempti - remiantis kavos tirsciais pritempsi.
enternald 2012-05-16 17:14
Pasikartosiu Kultūrinė revoliucija nesiribojo keliais piešiniais, tai buvo visas kompleksas dirbinių: skulptūrėlės, meno dirbiniai, kriauklės vėriniai, iečių antgaliai. Orinjako kultūra yra to įrodymas. Vieninteliai Orinjako kultūros dirbiniai bei dirbtuvės rasti buvo su šiuolaikinių žmonių liekanomis ir stovyklomis, kai nei vieno tokio tipo dirbinio nebuvo rasta prie neandartaliečių stovyklų ir jų palaikų. Taipogi ši kultūra migravo iš pietų į šiaurę ir akivaizdžiai stumė neandartaliečių kultūrą.
BishopaZ 2012-05-17 11:32
Meluoti negražu, paprasčiausiai, jeigu kokie nors dirbiniai buvo randami ten kur buvo neandartaliečių ir homo kaulai, spėk kam jie "by default" prisikiriami a? O vat tokios vietos ir yra visos tos olos kurios neandartaliečiai ir gyveno. Deja nė ant vieno dirbinio neparašyta, kad padarė "homo", autoriaus pirštų antspaudų taip pat nėra. Taip, kad kaip sakiau - išankstinis nusistatymas su tiesa neturi nieko bendro, o dabartinis mokslas atsiriboti "negeba", tad aibė išvadų pritemptos.
Rindaugas 2012-09-17 16:16
Pirmieji graffiti : )