Rusijos politikai okupacijos žalą Lietuvai siūlo atlyginti SSRS rubliais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-05-25 18:26
faktas, sakydamas rusai, na neturiu omeny tu paprastu zmoniu, kaip ir kartais pavadindamas zmogu kaimieciu, nemanau, kad visi kaimieciai idiotai. Mano mergina, tiesa jau buvusi, yra is kaimo, tik savo protu ir intelektu bei iniciatyvumu turbut lenkia dauguma cia esanciu, o jinai tik treciakurse ir nera jinai kaimiete, tik is kaimo Mano tevas taip pat is kaimo, bet pakankamai sekmingas verslininkas sukures 50-60 darbo vietu. Bet rusu, kurie atvare i Lietuva cia kietais dedas, arba tie, kurie cia jau gyvena 20 metu ir nekalba lietuviskai - pagarbos jauciu tiek pat, kiek suniui. Siaip visas pensijas, valstybines ismokas ir is vis pilietybe turetu galet turet tik tie, kurie kalba lietuviskai. O ne dabar susnos rekauja rusiskai, kai pasakai, kad rusiskai nekalbi. Neturiu problemu su rusais, kurie turistauja, del ju ir liezuvi palauzau. Taip, paprasti zmones neturejo valgyti, kodel ? Todel kad jie tinginiai buvo Maistas buvo parduodamas uzsienin ir uz pajamas varydavo ginkluote. Taip pat, reikejo daug kariuomenei ir aisku sau - tai virsunelei. Kokios naudos ? As nematau nieko, ka jie mums dave, ko patys nebutume pasistate uz tuos pinigus, kuriuos butume gave is prekybos savo uzaugintu maistu ir produkcija. Alkoholis praktiskai visoje europoje visad buvo, bet alkoholio yra normalus vartojamas, kai vis isgeriama po kazkiek. Pas mus, bent kiek man seneliai pasakojo, tai butent per rusus zmones pradejo masiskai vartoti alkoholi vos ne kasdien. Del zalos kompensacijos - sutinku, nereikia taip i akis listi, bet tai neturi buti pamirstas reikalas, nes anksciau ar veliau bus proga rusus prispausti. O siaip reikejo zydams iskelti salyga, kad kai rusai kompensuos mums, tada mes jiems kompensuosim. Tada jauciu JAV spaudimas prasidetu rusams
Jonas17 2012-05-25 20:01
Jokios naudos okupacija mums nedavė. Pastatė gamyklų? - Būtume patys pasistatę, mūsų ekonomika tada klestėjo. Jūs pažiūrėkit kaip rytų ir vakarų vokietija dabar gyvena, koks skirtumas ekonomikų, arba palyginkit šiaurės korėja su pietų korėja, suprasit kokia ŠIKNA buvo SSRS, vagys fu.
afor 2012-05-25 20:18
jei po Lietuvos nepriklausomybes lietuviai nebutu visko ispardave, tai Lietuva siandien butu viena turtingiausiu saliu. deja turime atvirksciai, ir man pikta del to. Ar tam po tankais reikejo listi, kad kokia plyta nuo gamyklos nusilupt ir uz buteli europai prakalt?
pekalzz 2012-05-25 22:36
Jo, gal dar atlyginkit zala visoms karo auku giminems? (rubliais butinai) Cia mazdaug taip: Prikisiu pinigu, tik ateity tylek ir paklusk. Atkurkim idealizma prisijungdami senus okupuotuosius.
immortallt 2012-05-25 22:44
Kokias gamyklas ? Darbo imitacijos stovyklas ? Kuri imone dirbo efektyviai SSRS ? Gal zigulius rinko kokybiskus ? Nu kiek pamenu, tai paeme italu modeli, ji totaliai susiko ir net is fabriko isvaziavus jam jau reikdavo remonto Kiek pasakojo cilindru (jei teisingai prisimenu, nes variklyje nelabai suprantu terminologija) svoris skirdavosi iki 10%. Viskas barskedavo ir t.t. Tuo tarpu vakaruose jau masinos buvo zymiai geresnes. O gal pastate kokybiskus namus ? Jo... Kiaurai sienas eina siluma Sildymo vamzdynai ? Net ziema zole auga, kur vamzdziai seni. O gal laivu statykla ? State pagal pasenusias technologijas ir su itin nenasia iranga. Visos imones, kurios dar dabar veikia, veikia tik deka itin aktyviu ir protingu zmoniu, kurie tas imones stipriai pertvarke. O gal paliko puikia svietimo sistema ? Na jei butume noreje pradeti masiskai gaminti ginklus, tada jo. Mama pasakojo, pradejo mokintis konditerijos vadyba, o puse kursu buvo susije su sunkiaja metalurgija ir chemija.
Alfredukas 2012-05-25 23:56
Kadangi iš ruso tikrai nieko negausim, tai gal tegu jie sumoka tais sovietiniais rubliais, Tai tikriausiai nemažai makulatūros gautume. Vis geriau nei nieko...
Azaruto 2012-05-26 00:28
Šiaip pritariu tau bet man labai juokinga kai tu rašai apie kalbos nemokėjimą o pats nevartoji lietuviškų raidžių
immortallt 2012-05-26 02:28
Nevartoju, nes nepatogu. Kai reikia, vartoju pilną klaviatūrą ir problemų nematau. Manau daug kartų geriau negu tie, kurie daro po 3 klaidas viename žodyje, bet rašo su visom nosinėm ir paukščiukais.
Arns 2012-05-26 09:38
immortallt, pasiskaičius atrodo jog LTSR, su 3,7 mln žmonių išlaikė visą TSRS su 230 mln žmonių, pamaitino, aprengė, elektra ir nafta aprūpino... Argi ne stebuklų šalis? Didelės gamyklos blogai? Kai Lietuva tik 3 mln šalis, aišku jos betikslės, nes nėra rinkos. Bet kai buvo itin didelė valstybė, kurios produkcija nebuvo skirta tik vienai respublikai, šiokios tokios yra. Jei jau sakai rusai, tai gal priminti jog pvz Stalinas buvo Gruzinas, tad reiktu paprašyti ir Gruzijos atsakyti už jų šalies gyventojų prisidėjimą prie visų trėmimų? ne paslaptis kad vos ne pusė įtakingų patarėjų prie valstybės vadovų būdavo gruzinai... (čia apie ale spėjikus ateities)
Fikcija 2012-05-26 10:55
Geriau lai rusai paduoda ieskini zydam,tigi berija ne rusas buvo